Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPa nollasi SaiPan

 

KalPa nollasi SaiPan


KalPa otti kauden ensimmäisen täyden pistepotin SaiPalta hakemalla 0-3 voiton Kisapuistosta.

Liigan kahden keltamustan joukkueen tämän kauden aiemmat neljä kohtaamista ovat olleet erittäin tasaisia eikä tiistain kamppailu tehnyt poikkeusta.

Ottelun avauserä ei ihmeitä tarjonnut. Molemmat joukkueet pelasivat varsin tarkkaa peliä eikä todellisia huippupaikkoja juurikaan ollut. Kotijoukkueen paras paikka siunaantui Jesper Piitulaiselle, joka oli unohdettu täysin vapaaksi KalPan maalille, mutta laituri ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan ottelussa 28 kertaa torjunutta Mikko Koskista. Erän ainokaisesta maalista vastasi vieraiden Antti Kerälä, joka tuikkasi riparin sisään SaiPan puolustuksen keskeltä kolmisen minuuttia ennen erätaukoa.

Toinen erä mentiin vahvasti kotijoukkueen komennossa. Varsinkin erän puolivälin tienoilla SaiPa sai joka kentällisen voimin pelin painopisteen vieraiden päätyyn, mutta viimeistely ei ollut aivan parhaalla tasolla ja kuparinen jäi rikkomatta.

KalPan päävalmentaja Jari laukkanen oli tyytyväinen, että joukkue selvisi toisen erän pyörityksestä ilman takaiskuja.

-Meillä oli erittäin hyvätasoisia ja laadukkaita jääkiekkopelejä Kärppiä vastaan kaksi kappaletta. Ne tosiaan molemmat hävittiin, mutta joukkue jatkoi tänään pelillisesti siitä, mitä se peli oli Kärppä-otteluissa.

-Tänään oltiin parempia ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Toinen erä oli meiltä hankala. SaiPa selvästi painosti enemmän ja sai luotua paikkoja. Onneksi siitä selvittiin.

Heti päätöserän alussa SaiPa sai kylmää vettä niskaan, kun Ossi Saarinen pääsi laittamaan oman laukauksensa paluukiekon verkkoon jälleen SaiPan puolustuksen keskeltä lisäten vieraiden johdon kahteen maaliin. Lopullisen niitin SaiPan orastavalle kirille löi läpi ottelun vaarallisella pelipäällä ollut Sakari Salminen, joka karkasi läpiajoon ja pisti kiekon Wiikmanin längeistä sisään erän puolivälissä. Tästä kotijoukkue ei toipunut eikä kunnollista kirivaihdetta enää löytynyt, vaikka Markku Flinck kolisuttelikin ylärimaa vielä erän loppupuolella.

Pekka Tirkkosen mukaan ottelu ratkesi maalinedustapeliin ja harmitteli toisen erän hukattuja maalipaikkoja.

-Toisessa erässä meillä oli tarpeeksi paikkoja tulla peliin mukaan ja tasoihin tai ehkä johtoonkin. Muutama herpaantuminen oman maalin edustalla ja pari kertaa siitä lyötiin meille maalit. Vastaavasti toisen maalin edustalla ei menty tarpeeksi ahnaasti maalin eteen ripareita hakkaamaan ja survomaan. Ei siellä hirveästi tilaa ollut, mutta olisi siellä kuitenkin sen verran tilaa ollut, että siellä oltaisiin saatu hakattua ripareita ahneemmin sisälle. Toisessa erässä peli olisi voinut muuttua, mutta tällä kertaa näin.

Laukkausen mukaan KalPa onnistui valmistautumisessa hyvin ja piti kolmea pistettä oikeutettuna.

-Tässä vaiheessa kautta pelitavallisesti aika vähän mitään yllättävää varmaan mikään joukkue pystyy enää toisilleen tarjoamaan. Tammikuussa kun pelataan pirun paljon, niin yksittäiseen peliin sen kiiman ja valmistautumisen ja tällaisten asioiden aikaansaaminen joka ilta on noille pelaajille pirun kovaa hommaa. Tänään me onnistuttiin siinä ja oltiin hyvin valmistautuneita.

-Mun näkemyksen mukaan ihan ansaitut kolme pistettä, mutta ei voi sanoa että mitenkään selkeästi tai paukutella henkseleitä, että oltiin jotenkin ylivoimaisia niissä kahdessa erässä. Mun mielestä me kuitenkin vietiin peliä kahdessa erässä ja sitä kautta vierasjoukkue ansaitsi kolme pistettä Lappeenrannasta.

SaiPa yrittää tehdä paluun voittojen tielle torstaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Viikko päättyy lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MarkkuFlinck

Markku Flinck

4.1.1985 Espoo
Tiedot

JesperPiitulainen

Jesper Piitulainen

13.8.1991 Savonlinna
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää