Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Bernard ja Rony Ahonen SaiPaan

 

Andreas Bernard ja Rony Ahonen SaiPaan


SaiPa on tehnyt pelaajasopimukset maalivahti Andreas Bernardin ja puolustaja Rony Ahosen kanssa.

Italialainen Bernard pelasi SaiPassa 2009-2012, kunnes siirtyi Jukureihin päättyneelle kaudelle. SM-liigaotteluja 22-vuotiaalla vahdilla on pelattuna 10.

Mestiksen mestaruuden voittaneissa Jukureissa Bernard dominoi maalivahtien tilastoja. Torjuntaprosentti (92,6 %) ja päästettyjen maalien keskiarvo (1.92) olivat koko kauden pelanneista sarjan parhaat. Nollapelejä "Andy" pelasi kolme. Hän vartioi mikkeliläisten maalia kaikissa viidessä liigakarsintaottelussa Ilvestä vastaan.

Bernardin sopimus kattaa kaudet 2013-2014 ja 2014-2015.

Puolustaja Rony Ahonen on 26-vuotias Haukkojen kasvatti, joka siirtyi B-junioreissa HIFK:n riveihin. Hän debytoi SM-liigassa kaudella 2006-2007 ja on pelannut ennen tulevaa kautta kaikkiaan 28 ottelua tehopistein 2+3=5.

Päättyneellä kaudella Jukureissa Ahonen kirjautti runkosarjassa 47 ottelussa tehopisteet 7+16=23 ja pudotuspeleissä 10 ottelussa lukemat 0+10=10. Runkosarjan pistelukema oikeutti puolustajien pörssissä viidenteen sijaan ja pudotuspelien pistesaalis oli Mestiksen paras.

Ahosen sopimus kattaa kauden 2013-2014 ja sisältää option kaudesta 2014-2015.

Lisäksi SaiPasta Jukureissa vuokralla olleet puolustaja Samuli Piipponen (6 ottelua, 0+2=2) ja hyökkääjä Roope Hämäläinen (11 ottelua, 0+2=2) palaavat SaiPan vahvuuteen ja hakevat pelipaikkaa liigajoukkueesta.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo, että Bernardin ja Ahosen potentiaali on tarkasti tiedossa.

- Andy (Bernard) me tunnetaan ja hän tuntee meidät. Se on hyvä lähtökohta lähteä tekemään töitä. Varmasti vuosi Mestiksessä teki hyvää. Hän pääsi pelaamaan paljon ja sai olla hyvässä joukkueessa, mutta voitot eivät tule hyvässäkään joukkueessa itsestäänselvyytenä. Pudotuspelit ja karsinnat osoittivat sen, että hänellä on edellytykset hyväksi liigavahdiksi, Tuomenoksa arvioi.

- Ahonen on ollut pari viimeistä kautta Mestiksen parhaita pakkeja. Hän ei ole ihan tyypillinen liigaan Mestiksestä nouseva pelaaja, sillä kokemukseltaan ja taustoiltaan hän on lähempänä valmista pelaajaa. Ahonen on hyvä molempiin suuntiin, pystyy pelaamaan erikoistilanteissa ja fyysiset lähtökohdat liigaan on hyvät, Tuomenoksa kertoo puolustajahankinnasta.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää