Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

NST Naiset kauteen taistelu mielessä, tavoite korkealle

 

NST Naiset kauteen taistelu mielessä, tavoite korkealle


NST Naisten viime kausi päättyi 5. sijaan ja valmentaja Olli Englund toteaakin, että vaikka kausi päättyi pettymykseen  oli uuden kauden aloitus selkeästi helpompi edelliseen verrattuna.  Faktaa oli, että joukkueesta lähti suuri määrä  kokemusta sekä rutiinia hoitaa pelejä.  Siis katse kohti omia junioreita ja jatkamaan luottavaisesti sitä työtä mikä jäi kesken viime kaudesta.

Kausi aloitettiin aikaisin toukokuussa ja harjoituksissa pelaajat olivat hyvin motivoituneita.  Tärkeäksi malliksi junnuille nousivat meidän konkaripelaajat Inka Lampinen, Anni Mukala (o.s. Töllikkö), Marianne Hannonen, Anni-Maija Seppänen ja Sveitsistä nakkipakettiin palannut Juuli Hakkarainen.  Jaana Lirkki on vaihdossa opiskelun puitteissa jouluun saakka, jonka jälkeen hän palaa kentille vahvistamaan hyökkäysvoimaa.  Eikä unohtaa saa NST:n pitkäaikaisia työmyyriä Maria Uttia ja Aino Partista sekä viime kauden loukkaantumisesta toipunutta Sikke Korhosta.

Uusia pelaajia tuli joukkueeseen varmasti maksimimäärä mitä voidaan työstää sisään. Kuusi omaa junioria (Marianne Latvala, Ella Kettunen, Emmi Riikonen, Lilja Pettinen, Kaisa Kiljunen ja Riina Martikainen) ja kolme farmisopimuksen puitteissa

(Ellinoora Huotari, Pia Juhala, Johanna Vesanto).  Omien junnujen työnteko on ollut sellaista, että haluttiin tehdä sopimus. Toteaa Anna Tuovinen varmuudella.  Ja tunnetusti Anna ei turhaa kehuja jakele.  Farmisopimus Hatsinan kanssa on tarpeellinen molemmin puolin, sillä peliaikaa ja kokemusta kehittyäkseen tarvitsee moni nuori pelaaja.

Joukkueen työnteko on ollut vahvaa ja omatoimiset harjoitteet tehty innolla. Ei ole tarvinnut opettaa harjoittelemaan vaan on sisäistetty minkä takia tätä tehdään, kiittää valmentaja Olli Englund.

Harjoituksia kesällä on ollut parhaimmillaan 8 kertaa viikossa. Fysiikkatesteissä 80 % teki omat ennätyksensä ja  parannukset ovat huomattavat toukokuun mittauksiin verrattuna. Nopeustestissä lähes kaikki paransivat tulostaan ja muutama teki oman ennätyksensä ja mainittakoon,  että Ida Suikka teki NST Naisten kaikkien aikojen uuden nopeusennätyksen.   Kesäharjoittelu on mennyt todella hyvin.  Jälkikäteen mietittynä en muuttaisi mitään ja ohjelmatkin olivat edelliskesää rankemmat, kertasi Englund.  Kehitystä on tullut selkeästi niin fyysisyyden puolelle kuin pallolliseen tekemiseen.

Talvella treenejä  on 4 kertaa viikossa ja omatoiminen harjoittelu sekä pelit päälle. Harjoitukset on kestoltaan myös aikaisempaa pitempiä. 

Tulevaan kauteen haasteena valmentajat kokevat nuoren joukkueen elementit pelissä;  pelitaso ailahtelee eikä tekniikka kestä kasassa täyttä 60 min . Hyvää  on se, että ollaan menty eteenpäin. Tappioista saadaan henkistä ja käytännön oppia, mitä konkreettisesti pitää tehdä kentällä toisin.  Emme kuitenkaan ole huolissaan, sillä joukkue on suurimmalta osin uusi ja nuori,  kannustaa Tuovinen.  Pelaajilla on hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin ja he pystyvät omaksumaan uusia asioita sekä oppivat virheistään.  Tässä kohtaa on tärkeää myös vanhempien pelaajien esimerkki kaikessa tekemisessä.

Loukkaantumisten ehkäisemiseksi on panostettu oikeaan harjoitteluun.  Polvi- ja nilkkavammat voidaan voima- ja huoltavalla harjoittelulla ehkäistä.  Koordinaatio- ja huoltavaa harjoitteita on lisätty ja rasitustasoja seurattu ettei harjoitteet mene yli sietokyvyn. 

Taktiikasta uudistettiin pallotonta peliä ja ongelmakohdat sekä voimatasoa pyritty saamaan kovemmaksi nykyisellä pelitavalla. Pallollista peliä treenataan enemmän, joskin rutiinit osin puuttuvat ja ne ovatkin työn alla. Tulevalle kaudelle on takataskussa vastustajan kiusaksi enemmän vaihtoehtoja kuin viimekaudella. 

Tulevalla kaudella NST Naisten tulos paranee ja tavoite on päästä välieriin ja kehittyminen joukkueena isolla J:llää . Kuten harjoitusottelut osoittivat, töitä pitää tehdä niin treeneissä kuin peleissä jos meinaa voittaa pelit. Tästä me pidämme kiinni !  Taistelemme viimeiseen sekuntiin asti  ja periksi ei anneta, se on sitä Iloista Etelä-Karjalaista Salibandya !

NST:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandyseura NST-Lappeenranta ry - logo

NST - 2013-2014 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAntti Suoraniemi SaiPaan

Antti Suoraniemi SaiPaan

Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Antti Suoraniemi siirtyy SaiPaan vuoden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
SaiPalle kaksi sopimusta

SaiPalle kaksi sopimusta

Lappeenrantalaisjoukkueen takalinjoilla jatkavat Mika Hietamäki ja Santeri Niemeläinen.

Lue lisää
Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

SaiPa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen sveitsiläinen Fabian Steigerin kanssa. Steiger on joukkueen vahvuudessa heti elokuun alusta lähtien.

Lue lisää
SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

Emma Kaila ja Saana Karilahti ovat kirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset SaiPa Salibandyn kanssa. Molemmat pelasivat viime kauden NST:n riveissä.

Lue lisää
Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

SaiPa on solminut sopimuksen viime kaudella PoNoVoa edustaneen ja Venäjän maajoukkueessa esiintyvän Aleksandr Avtushenkon kanssa.

Lue lisää
Möykkyset SaiPan riveihin

Möykkyset SaiPan riveihin

Oskari Möykkynen ja Onni Möykkynen, jatkavat uraansa SaiPa Salibandyn riveissä.

Lue lisää