Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä

Veikkausvinkit

Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä

 

Liiga-SaiPa Oy:n uusi toimitusjohtaja on lappeenrantalainen Marko Ek, 49. Hän aloittaa työhön perehtymisen maaliskuun alussa ja toimitusjohtajana 1.5.2016 alkaen.

Ek siirtyy SaiPaan UPM Paper ENA:n (Europe & North America) myyntijohtajan tehtävistä. Hän on toiminut sen lisäksi työurallaan UPM-Kymmene Oyj:ssä useissa eri tehtävissä vuodesta 1994 alkaen. 1998-1999 hän työskenteli Suomen suurlähetystössä Iranissa kaupallisena sihteerinä, josta palasi aiemmin sovitun mukaisesti takaisin UPM:lle. Lisäksi Ek on opettanut tuntiopettajana Saimaan ammattikorkeakoulussa IB (international business) oppilaille asiakashallintaa ja markkinointia.

Koulutukseltaan Ek on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös suorittanut kasvatustieteen approbaturin ja kasvatustieteen pedagogiset opinnot.Ek pelasi vuosina 1984-1996 Liigassa 261 ottelua (SaiPa, JoKP, Tappara ja JyP HT) ja I-divisioonassa 236 ottelua (Peliitat ja SaiPa).

Tehtävään ei ollut avointa hakua, vaan asiantuntijat etsivät tehtävään soveltuvia henkilöitä. Sitä kautta myös Ek valikoitui ehdokkaiden listalle.

- Headhunter oli minuun yhteydessä ja sitä kautta prosessi eteni tähän pisteeseen saakka. Olen kiekkoihmisiä ja tämä tilaisuus kiinnosti heti. Minua kiinnostaa tässä pestissä eniten se, että SaiPa on täällä ilmiö ja tärkeä osa koko Etelä-Karjalaa. Ei pelkkä urheiluseura, vaan osa yhteisöä ja elämää. Se tarjoaa jo itsessään erittäin mielenkiintoiset puitteet työlle.

- Minulla on 22 vuoden kokemus suurteollisuudesta ja maailman johtavasta metsäteollisuuskonsernista. Tuon sen tietotaidon ja osaamiseni bisnesmaailmasta SaiPan käyttöön.

Ek on asunut Lappeenrannassa pitkään ja vaikuttanut taustalla kiekkoyhteisössä koko ajan. Hän uskoo sen tarjoavan hyvät lähtökohdat tehtävän aloittamiseen.

- Tietysti se on tärkeää, että olen ollut mukana tavalla tai toisella pitkään. Kontakti yhteisöön on olemassa valmiiksi ja tunnen niin kiekkopiireissä kuin ympäristössä laajemminkin paljon ihmisiä. Se on etu ilman muuta.

Toimitusjohtajan tehtävä siirtyy virallisesti 1.5.2016, mutta SaiPassa Ek aloittaa jo maaliskuun alussa. Nykyinen toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on mukana huhtikuun loppuun saakka.

- Pitkä perehdytysaika on positiivista. Ei tarvitse itsenäisesti opetella kaikkea alusta, vaan vastuunsiirto tehdään hallitusti.

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Timo Tersan mukaan SaiPa saa osaavan ja kehittämishaluisen toimitusjohtajan.

- Saamme erittäin hyvän toimitusjohtajan jatkamaan Rikun työtä. Ek on hyvin koulutettu, kehittämishaluinen, tarkka ja määrätietoinen. Hän ymmärtää taloudesta paljon ja on toiminut isossa yrityksessä esimiestehtävissä.

- Lisäksi Ek’llä on kiekkotaustaa SaiPasta, hän asuu Lappeenrannassa ja tuntee sitä kautta paikalliset olosuhteet hyvin. Sitä kautta hän tuntee toimintaympäristön ja tuo taustansa puolesta myös jatkumoa SaiPalle.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJohn Persson SaiPaan

John Persson SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä John Perssonin kanssa. 27-vuotias ruotsalainen saapuu Saimaan rannoille SHL:n Mora IK:sta.

Lue lisää
Teemu Ramstedt SaiPaan

Teemu Ramstedt SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen 31-vuotiaan keskushyökkääjä Teemu Ramstedtin kanssa.

Lue lisää
Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

SaiPa tiedotti kauppakeskus IsoKristiinassa järjestetyssä tapahtumassa kolmesta pelaajasopimuksesta.

Lue lisää
SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on sekä käyttänyt optioitaan, että solminut jatkosopimukset yhteensä yhdeksän pelaajansa kanssa. Joukkueen vaihtuvuus tulevalle kaudelle on selkeästi viime kautta suurempi.

Lue lisää
Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Ässissä kolme edellistä kautta pelannut puolustaja Jere Seppälä vahvistaa loppukauden SaiPaa. Seppälä ja SaiPa ovat samalla tehneet sopimuksen myös kaudesta 2019-2020.

Lue lisää
SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja hyökkääjä Joni Nikko ovat solmineet kahden kauden jatkosopimuksen. Nikko siirtyi SaiPaan KalPasta kesken kauden 2016-2017. 24-vuotias vaasalainen on pelannut urallaan 215 Liiga-ottelua tehopistein 44+39=83.

Lue lisää