Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä

Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä

 

Liiga-SaiPa Oy:n uusi toimitusjohtaja on lappeenrantalainen Marko Ek, 49. Hän aloittaa työhön perehtymisen maaliskuun alussa ja toimitusjohtajana 1.5.2016 alkaen.

Ek siirtyy SaiPaan UPM Paper ENA:n (Europe & North America) myyntijohtajan tehtävistä. Hän on toiminut sen lisäksi työurallaan UPM-Kymmene Oyj:ssä useissa eri tehtävissä vuodesta 1994 alkaen. 1998-1999 hän työskenteli Suomen suurlähetystössä Iranissa kaupallisena sihteerinä, josta palasi aiemmin sovitun mukaisesti takaisin UPM:lle. Lisäksi Ek on opettanut tuntiopettajana Saimaan ammattikorkeakoulussa IB (international business) oppilaille asiakashallintaa ja markkinointia.

Koulutukseltaan Ek on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös suorittanut kasvatustieteen approbaturin ja kasvatustieteen pedagogiset opinnot.

Ek pelasi vuosina 1984-1996 Liigassa 261 ottelua (SaiPa, JoKP, Tappara ja JyP HT) ja I-divisioonassa 236 ottelua (Peliitat ja SaiPa).

Tehtävään ei ollut avointa hakua, vaan asiantuntijat etsivät tehtävään soveltuvia henkilöitä. Sitä kautta myös Ek valikoitui ehdokkaiden listalle.

- Headhunter oli minuun yhteydessä ja sitä kautta prosessi eteni tähän pisteeseen saakka. Olen kiekkoihmisiä ja tämä tilaisuus kiinnosti heti. Minua kiinnostaa tässä pestissä eniten se, että SaiPa on täällä ilmiö ja tärkeä osa koko Etelä-Karjalaa. Ei pelkkä urheiluseura, vaan osa yhteisöä ja elämää. Se tarjoaa jo itsessään erittäin mielenkiintoiset puitteet työlle.

- Minulla on 22 vuoden kokemus suurteollisuudesta ja maailman johtavasta metsäteollisuuskonsernista. Tuon sen tietotaidon ja osaamiseni bisnesmaailmasta SaiPan käyttöön.

Ek on asunut Lappeenrannassa pitkään ja vaikuttanut taustalla kiekkoyhteisössä koko ajan. Hän uskoo sen tarjoavan hyvät lähtökohdat tehtävän aloittamiseen.

- Tietysti se on tärkeää, että olen ollut mukana tavalla tai toisella pitkään. Kontakti yhteisöön on olemassa valmiiksi ja tunnen niin kiekkopiireissä kuin ympäristössä laajemminkin paljon ihmisiä. Se on etu ilman muuta.

Toimitusjohtajan tehtävä siirtyy virallisesti 1.5.2016, mutta SaiPassa Ek aloittaa jo maaliskuun alussa. Nykyinen toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on mukana huhtikuun loppuun saakka.

- Pitkä perehdytysaika on positiivista. Ei tarvitse itsenäisesti opetella kaikkea alusta, vaan vastuunsiirto tehdään hallitusti.

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Timo Tersan mukaan SaiPa saa osaavan ja kehittämishaluisen toimitusjohtajan.

- Saamme erittäin hyvän toimitusjohtajan jatkamaan Rikun työtä. Ek on hyvin koulutettu, kehittämishaluinen, tarkka ja määrätietoinen. Hän ymmärtää taloudesta paljon ja on toiminut isossa yrityksessä esimiestehtävissä.

- Lisäksi Ek’llä on kiekkotaustaa SaiPasta, hän asuu Lappeenrannassa ja tuntee sitä kautta paikalliset olosuhteet hyvin. Sitä kautta hän tuntee toimintaympäristön ja tuo taustansa puolesta myös jatkumoa SaiPalle.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää