Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hyökkääjä Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa

Hyökkääjä Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa

 

Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa kauden 2016-2017. SaiPalla oli tulevasta kaudesta optio, joka on päätetty käyttää.

Vainikainen, 22, on KalPan kasvatti, joka siirtyi SaiPan A-nuoriin kaudelle 2013-2014. Kolmannella kaudellaan SaiPassa hän on murtautunut liigajoukkueen vakiokokoonpanoon pelaten 29 ottelua tehopistein 1+3=4. Lisäksi hän on pelannut A-nuorten SM-liigassa kuluvalla kaudella 10 ottelua tehopistein 3+6=9.

SaiPa solmi viime keväänä Vainikaisen kanssa 1+1 –mallisen sopimuksen, jonka optiovuosi nyt käytettiin.

- Olen ottanut pelaajana SaiPassa askeleita eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa kehittymistä seuraavaa steppiä kohti. Kaikin puolin olen todella tyytyväinen, että jatko SaiPassa on nyt varmistunut.

Vainikainen on kuulunut koko tammikuun vakiomiehistöön, ja pelannut kaudella muutenkin säännöllisesti. Hän kokee, että sen tuoma itseluottamus ruokkii tällä hetkellä yhä parempiin suorituksiin.

- Olen oppinut pelaamaan niillä vahvuuksilla millä junnuissakin pärjäsin. Olen koettanut tuoda niitä edustuksen mukaan ja nyt säännöllisen pelaamisen kautta uskallan tehdä niitä asioita mitä osaan, Vainikainen pohtii.

Suurimmat erot A-nuorten SM-liigan ja Liigan välillä ovat Vainikaisen mielestä pelin taktisella puolella.

- Junnuissa välillä mentiin vain, eikä niin mietitty. Liigassa peli on taktista ja olen joutunut miettimään paljon pelaamiseen liittyviä asioita. Esimerkiksi milloin on oikea hetki antaa painetta tai miten kiekollisena pitää pelata oikein.

SaiPa kohtaa perjantaina ja lauantaina odotetussa #KaakonDerbyssä KooKoon kahdesti. Vainikainen odottaa fyysisiä vääntöjä varmasti sisuuntuneita kouvolalaisia vastaan.

- Kyllä minä odotan kovaa vauhtia ja fyysistä peliä. Olemme voittaneet kaikki kolme tähän asti ja uskon, että KooKoolla on paljon hampaankolossa. Meidän täytyy pystyä siihen vastaamaan, jotta saamme pisteitä.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Ville Vainikainen

26.1.1994 Kuopio
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää