Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maalivahti Frans Tuohimaa SaiPaan

Maalivahti Frans Tuohimaa SaiPaan

 

SaiPa on solminut maalivahti Frans Tuohimaan kanssa kahden vuoden sopimuksen. Päättyneen kauden hän pelasi Ruotsissa Allsvenskanissa Leksands IF:n riveissä.

Tuohimaa, 24, on HIFK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan Suomessa Liigaa Jokereissa ja HPK:ssa sekä Mestistä Kiekko-Vantaassa ja Sportissa. Kaudella 2014-2015 hän pelasi AHL:ssä (Oklahoma City Barons) ja ECHL:ssä (Bakersfield Condors).

Päättyneellä kaudella Tuohimaa oli nostamassa Leksandia takaisin Ruotsin pääsarjaan torjumalla runkosarjassa 35 ja nousukarsinnoissa 6 ottelua.

Tuohimaa kertoo, että SaiPan viime kausien toiminta vakuutti hänet ja teki seuravalinnan lopulta helpoksi.

- Neuvottelujen yhteydessä tuli sellainen fiilis, että diili on reilu molemmin puolin ja asioista puhuttiin oikeilla nimillä. SaiPasta tulee ensimmäisenä mieleen se tapa, jolla viime vuosina hommia on tehty. Se ei ole varmasti keneltäkään jääkiekkoihmiseltä jäänyt huomaamatta.

- Tämä on urheilullisesti minulle erinomainen vaihtoehto ja kun neuvottelut etenivät loppusuoralle, niin oli ihan selvä, että tämä on ainoa oikea ratkaisu tässä kohtaa uraa, Tuohimaa kertoo neuvotteluista.

Mennyt kausi Leksandissa tarjosi Tuohimaalle melkoista tunteiden vuoristorataa joukkueen osalta. Omaan kauteensa hän on tyytyväinen, ja tietysti lopputulokseen.

- Kausi joukkueella oli kuin suoraan jostain huonosta elokuvasta. Kaikki tietää miten se päättyy. Marraskuussa olimme jumbona, tuli valmentajavaihtoa sun muuta. Koko systeemi meni uusiksi.

- Sitten alkoi peli kulkea, pääsimme pudotuspeleihin ja sielläkin tuli vaikeuksia vastaan. Toimiston väki ehti käydä kopissa jo kiittämässä joukkuetta kaudesta, mutta muut pelasivat sillä tavalla ristiin, että saumat jäi ja voittoputkella noustiinkin takaisin mukaan. Viimeisessä karsintasarjan pelissä piti voittaa neljällä maalilla ja voitimme sen kuudella. Lopulta nousu varmistui monien vaiheiden jälkeen Modoa vastaan seitsemännen pelin jatkoajalla, Tuohimaa muistelee.

- Omalta kohdaltani kausi oli hyvä. Pääsin runkosarjassa pelaamaan paljon ja pystyin torjumaan hyvällä tasolla. Kauden viimeistä peliä en päässyt pelaamaan, se on monien asioiden summa, mutta tärkeintä oli pystyä pelaamaan tasaisesti ja näyttämään itselleni, että kehityn oikeaan suuntaan pelaajana. Tästä on hyvä jatkaa, Tuohimaa arvioi omaa tekemistään.

Lisäksi SaiPa on solminut Ville Ruokosen, 18, kanssa juniorisopimuksen kaudesta 2016-2017.

Maalivahtikolmikon täydentää Jussi Markkanen, jonka kahden vuoden jatkosopimus julkaistiin viime viikolla.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JussiMarkkanen

Jussi Markkanen

8.5.1975 Imatra
Tiedot

FransTuohimaa

Frans Tuohimaa

19.8.1991 Helsinki
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää