Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

Veikkausvinkit

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

 

SaiPa on solminut päävalmentajasopimuksen Tero Lehterän kanssa. Lehterästä tulee SaiPan historian 25. päävalmentaja. Sopimus on mallia 1+1 kautta; SaiPalla on optio kaudesta 2018-2019.

Nelosen kommentaattorina tällä hetkellä toimiva 44-vuotias Lehterä pelasi ansiokkaan pelaajauran. Hänet muistetaan erityisesti vuoden 1995 maailmanmestaruudesta ja Kiekko-Espoon liiganousumaalista vuonna 1992.

Valmentajana Lehterä on toiminut vuosia Espoo Bluesin junioriorganisaatiossa mm. luotsaten päävalmentajana A-nuoret SM-kultaan vuonna 2014.

- Innostuneisuus on päällimmäinen tunne. Tiedän että moni pohtii, olenko riittävän kokenut tähän tehtävään. En itse ole koskaan ajatellut noin. Kun hain tätä tehtävää, SaiPaa kiinnosti alusta asti, olenko riittävän hyvä tähän tehtävään, Lehterä kertoo.

- Suurimmat vahvuuteni valmentajana ovat pelon puute, mielikuvituksen rikkaus, ahkeruus sekä sitoutuminen.

Lehterä toimi Bluesin Liigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2015-2016. Hänellä oli päävalmentajasopimus kuluvalle kaudelle, mutta se luonnollisesti raukesi Bluesin konkurssin myötä.

- Olen kaksi vuotta odottanut tilaisuutta toimia päävalmentajana Liigassa. Sen piti tapahtua jo tällä kaudella.

- Eletään SaiPan kannalta mielenkiintoista aikaa. Näen organisaation haasteet suurena mahdollisuutena, kun pystymme yhdistämään taidon ja kovan työn riittävään innokkuuteen. Lehterän mukaan joukkueen pelitavasta voi kertoa tarkemmin vasta myöhemmin.

- Joukkueen kasauksessa teemme Anan (SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa) kanssa yhteistyötä. Pelitapa hioutuu kesän aikana, kun kauteen lähtevä kokoonpano rupeaa olemaan valmiina, ja näen joukkueen kehityskäyrän. Pyrkimys kuitenkin on hyvin aktiiviseen pelitapaan. Lähden siitä, että pelit voitetaan tekemällä yksi maali vastustajaa enemmän; ei päästämällä yksi vähemmän.

- Pelaajia pitää pystyä kehittämään myös yksilötasolla. Menestystä ei voi odottaa vain laatua ostamalla.

Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tersa kommentoi valintaprosessia työlääksi mutta antoisaksi.

-Meillä oli kartoituksessa iso joukko kandidaatteja, joista viisi valikoitui haastatteluvaiheeseen. Tersan mukaan Lehterän arvot vastasivat parhaiten SaiPan perusarvoja ja identiteettiä.
-SaiPan pelillinen identiteetti on muodostunut vuosien saatossa erittäin luistelevaksi, työteliääksi ja taistelevaksi. Tätä haluamme vaalia jatkossakin ja Teron valinta tukee sitä tietä.
-Lehterällä on myös arvostamiamme ansioita ja osaamista nuorten pelaajien kehittäjänä, Tersa jatkaa.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeroLehterä

Tero Lehterä

21.4.1972 Espoo
Tiedot


John Persson SaiPaan

John Persson SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä John Perssonin kanssa. 27-vuotias ruotsalainen saapuu Saimaan rannoille SHL:n Mora IK:sta.

Lue lisää
Teemu Ramstedt SaiPaan

Teemu Ramstedt SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen 31-vuotiaan keskushyökkääjä Teemu Ramstedtin kanssa.

Lue lisää
Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

SaiPa tiedotti kauppakeskus IsoKristiinassa järjestetyssä tapahtumassa kolmesta pelaajasopimuksesta.

Lue lisää
SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on sekä käyttänyt optioitaan, että solminut jatkosopimukset yhteensä yhdeksän pelaajansa kanssa. Joukkueen vaihtuvuus tulevalle kaudelle on selkeästi viime kautta suurempi.

Lue lisää
Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Ässissä kolme edellistä kautta pelannut puolustaja Jere Seppälä vahvistaa loppukauden SaiPaa. Seppälä ja SaiPa ovat samalla tehneet sopimuksen myös kaudesta 2019-2020.

Lue lisää
SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja hyökkääjä Joni Nikko ovat solmineet kahden kauden jatkosopimuksen. Nikko siirtyi SaiPaan KalPasta kesken kauden 2016-2017. 24-vuotias vaasalainen on pelannut urallaan 215 Liiga-ottelua tehopistein 44+39=83.

Lue lisää