Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

 

SaiPa on solminut päävalmentajasopimuksen Tero Lehterän kanssa. Lehterästä tulee SaiPan historian 25. päävalmentaja. Sopimus on mallia 1+1 kautta; SaiPalla on optio kaudesta 2018-2019.

Nelosen kommentaattorina tällä hetkellä toimiva 44-vuotias Lehterä pelasi ansiokkaan pelaajauran. Hänet muistetaan erityisesti vuoden 1995 maailmanmestaruudesta ja Kiekko-Espoon liiganousumaalista vuonna 1992.

Valmentajana Lehterä on toiminut vuosia Espoo Bluesin junioriorganisaatiossa mm. luotsaten päävalmentajana A-nuoret SM-kultaan vuonna 2014.

- Innostuneisuus on päällimmäinen tunne. Tiedän että moni pohtii, olenko riittävän kokenut tähän tehtävään. En itse ole koskaan ajatellut noin. Kun hain tätä tehtävää, SaiPaa kiinnosti alusta asti, olenko riittävän hyvä tähän tehtävään, Lehterä kertoo.

- Suurimmat vahvuuteni valmentajana ovat pelon puute, mielikuvituksen rikkaus, ahkeruus sekä sitoutuminen.

Lehterä toimi Bluesin Liigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2015-2016. Hänellä oli päävalmentajasopimus kuluvalle kaudelle, mutta se luonnollisesti raukesi Bluesin konkurssin myötä.

- Olen kaksi vuotta odottanut tilaisuutta toimia päävalmentajana Liigassa. Sen piti tapahtua jo tällä kaudella.

- Eletään SaiPan kannalta mielenkiintoista aikaa. Näen organisaation haasteet suurena mahdollisuutena, kun pystymme yhdistämään taidon ja kovan työn riittävään innokkuuteen. Lehterän mukaan joukkueen pelitavasta voi kertoa tarkemmin vasta myöhemmin.

- Joukkueen kasauksessa teemme Anan (SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa) kanssa yhteistyötä. Pelitapa hioutuu kesän aikana, kun kauteen lähtevä kokoonpano rupeaa olemaan valmiina, ja näen joukkueen kehityskäyrän. Pyrkimys kuitenkin on hyvin aktiiviseen pelitapaan. Lähden siitä, että pelit voitetaan tekemällä yksi maali vastustajaa enemmän; ei päästämällä yksi vähemmän.

- Pelaajia pitää pystyä kehittämään myös yksilötasolla. Menestystä ei voi odottaa vain laatua ostamalla.

Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tersa kommentoi valintaprosessia työlääksi mutta antoisaksi.

-Meillä oli kartoituksessa iso joukko kandidaatteja, joista viisi valikoitui haastatteluvaiheeseen. Tersan mukaan Lehterän arvot vastasivat parhaiten SaiPan perusarvoja ja identiteettiä.
-SaiPan pelillinen identiteetti on muodostunut vuosien saatossa erittäin luistelevaksi, työteliääksi ja taistelevaksi. Tätä haluamme vaalia jatkossakin ja Teron valinta tukee sitä tietä.
-Lehterällä on myös arvostamiamme ansioita ja osaamista nuorten pelaajien kehittäjänä, Tersa jatkaa.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeroLehterä

Tero Lehterä

21.4.1972 Espoo
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää