Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

Veikkausvinkit

Tero Lehterästä SaiPan päävalmentaja kaudelle 2017-2018

 

SaiPa on solminut päävalmentajasopimuksen Tero Lehterän kanssa. Lehterästä tulee SaiPan historian 25. päävalmentaja. Sopimus on mallia 1+1 kautta; SaiPalla on optio kaudesta 2018-2019.

Nelosen kommentaattorina tällä hetkellä toimiva 44-vuotias Lehterä pelasi ansiokkaan pelaajauran. Hänet muistetaan erityisesti vuoden 1995 maailmanmestaruudesta ja Kiekko-Espoon liiganousumaalista vuonna 1992.

Valmentajana Lehterä on toiminut vuosia Espoo Bluesin junioriorganisaatiossa mm. luotsaten päävalmentajana A-nuoret SM-kultaan vuonna 2014.

- Innostuneisuus on päällimmäinen tunne. Tiedän että moni pohtii, olenko riittävän kokenut tähän tehtävään. En itse ole koskaan ajatellut noin. Kun hain tätä tehtävää, SaiPaa kiinnosti alusta asti, olenko riittävän hyvä tähän tehtävään, Lehterä kertoo.

- Suurimmat vahvuuteni valmentajana ovat pelon puute, mielikuvituksen rikkaus, ahkeruus sekä sitoutuminen.

Lehterä toimi Bluesin Liigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2015-2016. Hänellä oli päävalmentajasopimus kuluvalle kaudelle, mutta se luonnollisesti raukesi Bluesin konkurssin myötä.

- Olen kaksi vuotta odottanut tilaisuutta toimia päävalmentajana Liigassa. Sen piti tapahtua jo tällä kaudella.

- Eletään SaiPan kannalta mielenkiintoista aikaa. Näen organisaation haasteet suurena mahdollisuutena, kun pystymme yhdistämään taidon ja kovan työn riittävään innokkuuteen. Lehterän mukaan joukkueen pelitavasta voi kertoa tarkemmin vasta myöhemmin.

- Joukkueen kasauksessa teemme Anan (SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa) kanssa yhteistyötä. Pelitapa hioutuu kesän aikana, kun kauteen lähtevä kokoonpano rupeaa olemaan valmiina, ja näen joukkueen kehityskäyrän. Pyrkimys kuitenkin on hyvin aktiiviseen pelitapaan. Lähden siitä, että pelit voitetaan tekemällä yksi maali vastustajaa enemmän; ei päästämällä yksi vähemmän.

- Pelaajia pitää pystyä kehittämään myös yksilötasolla. Menestystä ei voi odottaa vain laatua ostamalla.

Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tersa kommentoi valintaprosessia työlääksi mutta antoisaksi.

-Meillä oli kartoituksessa iso joukko kandidaatteja, joista viisi valikoitui haastatteluvaiheeseen. Tersan mukaan Lehterän arvot vastasivat parhaiten SaiPan perusarvoja ja identiteettiä.
-SaiPan pelillinen identiteetti on muodostunut vuosien saatossa erittäin luistelevaksi, työteliääksi ja taistelevaksi. Tätä haluamme vaalia jatkossakin ja Teron valinta tukee sitä tietä.
-Lehterällä on myös arvostamiamme ansioita ja osaamista nuorten pelaajien kehittäjänä, Tersa jatkaa.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeroLehterä

Tero Lehterä

21.4.1972 Espoo
Tiedot


Vladimir Denisov jatkaa SaiPassa

Vladimir Denisov jatkaa SaiPassa

SaiPa on tehnyt yhden kauden mittaisen sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa. Denisov saapui SaiPaan helmikuussa KHL-seura Dinamo Minskistä.

Lue lisää
Robin Salo SaiPan puolustukseen

Robin Salo SaiPan puolustukseen

SaiPa on tehnyt Robin Salon kanssa kevääseen 2020 kestävän sopimuksen. Neljä edellistä kautta Vaasan Sportia edustanut Salo teki viime kaudella 43 ottelussa tehot 0+5=5.

Lue lisää
Vladimir Denisov SaiPaan

Vladimir Denisov SaiPaan

SaiPa on tehnyt kuluvan kauden loppuun kestävän sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa.

Lue lisää
Curtis Hamilton palaa SaiPaan

Curtis Hamilton palaa SaiPaan

Kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen SaiPan kanssa.

Lue lisää
Hyökkääjä Peter Quenneville SaiPaan

Hyökkääjä Peter Quenneville SaiPaan

​SaiPa on tehnyt kautta 2017-2018 koskevan sopimuksen kanadalaisen hyökkääjän Peter Quennevillen kanssa. Sopimukseen sisältyy joulutaukoon kestävä try-out -jakso.

Lue lisää
Roy Radke jatkaa SaiPassa

Roy Radke jatkaa SaiPassa

Yhdysvaltalaishyökkääjä Roy Radke jatkaa SaiPassa kauden loppuun.

Lue lisää