Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Slovakialainen maalivahti Matej Tomek SaiPaan

Slovakialainen maalivahti Matej Tomek SaiPaan


22-vuotias slovakialainen maalivahti Matej Tomek ja SaiPa ovat solmineet 1+1 kautta käsittävän sopimuksen. Sopimuksen optiovuosi sisältää KHL-pykälän. Tomek on SaiPan neljäs slovakialainen sopimuspelaaja.

Tomek pelasi päättyneellä kaudella Slovakian pääsarja Dukla Trencinissä 32 ottelua torjuntaprosentilla 92,7, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,34 ottelua kohti. Hän myös esiintyi Slovakian maajoukkueessa ottelussa Venäjää vastaan. Tomekin aisaparina toimi kokenut Michal Valent.

- Viime kausi oli hyvä. Maalivahtiparini on paljon minua kokeneempi ja joukkue on luottanut häneen useamman kauden ajan. Rupesimme kuitenkin jakamaan vastuuta ja sain paljon mahdollisuuksia, Tomek kommentoi.

Ennen viime kautta Tomek torjui viiden kauden ajan Yhdysvalloissa. Hän pelasi ensin junioriliiga NAHL:ssä josta siirtyi yliopistosarja NCAA:n.

- Tavoitteenani oli edetä uralla ja saada koulutus. Se tavallaan toteutui, kun sain kolme vuotta yliopistokokemusta. Tietyistä syistä en kuitenkaan päässyt pelaamaan kovinkaan paljoa, mikä oli harmillista. 

Tomek on Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015.

- Varatuksi tuleminen oli siistiä, mutta lopulta se ei tarkoita että polkusi NHL:ään on yhtään helpompi. Kaikkien nuorten on tärkeää tiedostaa se. Kyllä NHL on edelleen tavoitteeni, mutta juuri nyt keskityn ainoastaan tulevaan kauteen valmistautumiseen ja siihen, että olen parhaimmillani SaiPassa, Tomek tähdentää.

SaiPan maalivahtivalmentaja Janne Valtosen mukaan SaiPa on tutustunut Tomekiin tarkoin.

- Olemme nähneet paljon pelejä häneltä ja Matej on kyllä vakuuttanut niissä. Kaikki viestit hänestä ovat olleet todella positiivisia, Valtonen kommentoi.

Valtosen löytää helposti Tomekin vahvuudet.

- Hän on todella urheilullinen. Teknisesti hyvä, sijoittuu ja liikkuu hyvin, Valtonen lisää.

Myös Tomek itse mainitsee vahvuuksiksiin liikkuvuuden ja urheilullisuuden

- Sanoisin siis että vahvuuksiani on luisteluni, urheilullisuuteni ja mielestäni minulla on rauhallinen olemus, Tomek kertoo.

Tomek on SaiPan neljäs slovakialainen. Sekä SaiPa, että Tomek itse oli aktiivisesti yhteydessä SaiPassa jo pelanneisiin maanmiehiin.

- Olin paljon yhteyksissä joukkueeseen. Tieetysti kun joukkueessa pelaa jo kolme slovakialaista se teki päätöksestäni vähän helpompaa. Kasvoin pelaten Marion (Grman) kanssa. Olemme syntyneet samana vuonna, joten käytännössä koko uramme olemme pelanneet toisiamme vastaan tai yhdessä maajoukkueissa. Tunnen myös Filipin (Krivosik), koska olemme molemmat Bratislavasta, joten yleensä treenaamme samaan aikaan kesäisin. En tuntenut Tomasia (Zaborsky), mutta hän oli todella avulias prosessin aikana, jos minulla oli jotain kysyttävää kaupungista tai joukkueesta.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää