Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023. Lukas pelasi SaiPassa kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 82.9.

MAALIVAHTI HENRI KIVIAHO SAIPAAN

Lappeenrantalaissyntyinen Henri Kiviaho liittyy SaiPan joukkueeseen loppukaudeksi 2023–2024. Kiviaho siirtyy SaiPaan Tšekin pääsarjassa pelaavan Mountfield HK:n riveistä. Kyseessä on pelaajavaihto: Jan Lukas liittyy Mountfield HK:n joukkueeseen.

29-vuotias Henri Kiviaho on SaiPan kasvatti. Peliurallaan hän on nähnyt lukuisia eri seuroja niin Liigassa, Mestiksessä kuin ulkomaillakin. Hän pelasi juniorivuotensa SaiPassa ja siirtyi 17-vuotiaana Kuopion KalPaan. Uralle on kaikkiaan kertynyt 71 Liiga-ottelua KalPan, Ilveksen ja Ässien riveissä. Mestiksessä otteluita on kertynyt 45, joista 35 kaudella 2019–2020 IPK:n eli Iisalmen Peli-Karhujen joukkueessa.

Kaudeksi 2020–2021 Kiviaho siirtyi vuoden mittaisella sopimuksella Slovakian Extraligan HC Nové Zámkyyn, jossa hän torjui yhteensä 43 ottelussa torjuntaprosentilla 91.5. Kaudella 2021–2022 ura sai jatkoa Tšekin Mountfield HK:n maalivahtina. Viime kaudella 2022–2023 Kiviaho torjui Mountfield HK:ssa yhteensä 34 ottelussa torjuntaprosentilla 92.5.

- Todella hienoa päästä takaisin kotiin ja pukemaan SaiPan paita jälleen kerran päälle. Vuodet ulkomailla on opettaneet paljon kaikin puolin ja nyt tuli erinomainen sauma palata kotikaupunkiin, Kiviaho kommentoi sopimusta.

- Valitettavasti Janin osalta ei pelaajan eikä seuran odotukset täyttyneet ja toivon onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin. Hienoa saada oman seuran kasvatti maailmalta kotiin ja hän on osoittanut omilla otteillaan pystyvänsä pelaamaan voittavalla tasolla Tšekin Liigassa. Saamme yhdessä Piiroisen kanssa tasapainoisen ja kilpailukykyisen maalivahtikaksikon loppukaudeksi, kommentoi urheilujohtaja Harri Aho.

Kiviaho liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi. 

Lähde: SaiPa.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2023-2024 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023-2024

Ottelut kaudella 2023-2024

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HenriKiviaho

Henri Kiviaho

26.2.1994 Lappeenranta
Tiedot


Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää
Slovakialainen maalivahti Matej Tomek SaiPaan

Slovakialainen maalivahti Matej Tomek SaiPaan

22-vuotias slovakialainen maalivahti Matej Tomek ja SaiPa ovat solmineet 1+1 kautta käsittävän sopimuksen.

Lue lisää