Mikkelin Palloilijat selvään voittoon vajaallakin

Sateisen päivän jälkeen alkoi aurinko paistaa, kun Kakkosen Itäisen lohkon ottelu MP-FC Kuusysi alkoi Urskissa. Ottelussa oli runsaasti tapahtumia ja ottelu päättyi Sinisten selvään ja ansaittuun 5-2(3-1) -voittoon, vaikka Siniset pelasi reilun tunnin yhden miehen vajaalla.

Ottelun alku oli Sinisten todellista näytöstä ja edellisen FC Futura -ottelun pupellus oli muisto vain. Pallo liikkui hienosti mieheltä toiselle, liike oli hyvää ja valkopaitaisia vierailijoita vietiin kuin pässiä narussa. Ottelun avausmaali nähtiin 7. minuutilla, kun Miika Turunen puski Jerry Särkän antaman kulmapotkun Kyykän maaliin ja vain neljä minuuttia myöhemmin tulostaululla loistivat 2-0 -lukemat: hienon hyökkäyksen päätteeksi Teemu Pastila viimeisteli Torreksen esityöstä vuoren varmasti. 19. minuutilla peli oli jo 3-0, Jiri Haikonen teki vahvan nousun laidalta ja pelasi pallon keskelle, jossa Jerry Särkkä laukoi Kyykän puolustajan kautta näyttävän maalin. Sinisten hyvä ote katosi, kun 29. minuutilla toinen avustavista erotuomareista näki Mikko Iivanaisen harrastaneen jälkipeliä hyökkäyspäässä ja erotuomari Kalle Mäkinen poisti Iivanaisen kentältä. Tämä ulosajo sekoitti Sinisten pelin täysin ja Kyykkä alkoi painaa päällä kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä. Pelitapahtumien hallinnasta huolimatta lahtelaiset eivät saaneet tehtyä kuin yhden maalin ensijaksolla ja näin puoliajalle mentiin lukemissa 3-1.

Toiselle jaksolle Siniset teki sellaisen vaihdon, että Teemu Pastila otettiin pois ja kapteeni Mika Roivas palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin ja Miikka Turunen pääsi takaisin omalle paikalleen keskikentän pohjalle pois vieraalta topparin paikalta. Toista jaksoa ei ehditty pelata kuin muutama minuuttia ja Siniset iski kahdesti. Ensin Miikka Turunen pelasi pallon Dimitri Klimoville, joka oli menettää pallon Kyykän puolustajalle, mutta Klimov prässäsi pallon pois ja viimeisteli hallitusti 4-1 ennen kuin edes minuutti toista jaksoa ehdittiin pelata. Eikä aikaakaan kuin Kyykän maalivahti Miikka Mujunen sai poimia pallon maaliverkosta: ensiesiintymisen Sinisissä tehnyt Jeffrey Imudia veti pitkän pallon, jonka Torres otti haltuunsa, kieputti Kyykän puolustajan ja syötti pallon Jerry Särkälle, jolla oli helpohko työ laukoa pallo maaliin. Siniset tappoi ottelun näillä kahdella nopealla maalilla ja loppuaika oli aikalailla pelailua. Kyykkä sai muutaman hässäkän Sinisten maalille, mutta Sinisten puolustus Imudian ja maalilla pelanneen Ville Taivalantin johdolla hoiti tilanteet yhtä lukuun ottamatta. Kaarlo Rantanen onnistui maalinteossa ottelun 77. minuutilla. Näin Siniset otti tärkeät kolme pistettä ja jatkaa hyvissä asemissa ottelun enemmän pelanneen kärkikaksikon JäPS-Gnistan takana.

Ensimmäisen kerran sitten vuoden 2005 RoPS-KuPS -ottelun topparina pelannut Miikka Turunen oli tyytyväinen oman joukkueen esitykseen.

- Alussa saatiin nopeasti 3-0 taululle, mutta Iven ulosajon jälkeen homma levisi. Onneksi puoliajalla tehtiin ryhtiliike ja sovittiin, että kyllä meidän pitää yrittää pelata eikä pelkästään roiskia.

- Tultiin toiselle jaksolle todella hyvin ja jaksettiin tehdä töitä hartiavoimin. Kyllä nämä kolme pistettä tällaisen taistelun jälkeen maistuu!

Päävalmentaja Risto Lähde oli todella tyytyväinen voittoon ja omiensa esitykseen. Ainoastaan Mikko Iivanaisen typerä ulosajo harmitti.

- Todella hyvä ja tärkeä voitto! Alussa pelimme oli mukavaa katseltavaa ja varsin tehokasta. Ulosajon jälkeen hyvä otteemme katosi ja vierailijat vei peliä. Kunnes toisen jakson alkuun saimme helpottavat maalit ja loppu olikin aika pelailua.

- Koko joukkue taisteli tänään erinomaisesti, mutta tuore hankinta Jeffrey Imudia alakerrassa oli todella hyvä ja vahva. Varmasti, kun hän oppii paremmin tuntemaan pelikavereitaan, niin hänestä on vielä enemmän iloa. Keskikentän kaksikko Turunen-Edwards oli loistava ja Torres teki töitä kovasti kärjessä. Kaiken kaikkiaan tämä oli koko joukkueen taisteluvoitto.

Siniset pelaa kolme seuraavaa ottelu vieraissa. Ensin viikon päästä vastaan tulee sarjakakkosena oleva Gnistan ja sen jälkeen Atlantis sekä rästipelissä Kiffen.

MP:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Mikkelin Palloilijat - logo

MP - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Niila Forsell taituroi ensi kesänäkin Urskissa

Viime kaudella hyviä otteita MP:n hyökkäyksessä ja keskikentällä esittänyt Niila Forsell jatkaa myös ensi kaudella Ykkösliigassa pelaavan Mikkelin Palloilijoiden riveissä, kun Forsell on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen.

Joel Laitinen dominoi myös ensi kaudella MP:n keskikentän pohjalla

Ykkösliigassa pelaava Mikkelin Palloilijat jatkaa jatkosopimusten julkaisua. Tänään on vuorossa loistavan kauden MP:n keskikentän pohjalla pelannut Joel Laitinen, joka on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen.

MP:n joukkueen rakennus on alkanut - Honka-Hallila jatkaa

Viime kaudella Ykkösessä hienosti kolmanneksi sijoittunut ja ensi kaudella toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösliigassa, pelaava Mikkelin Palloilijat on aloittanut joukkueen rakentamisen kohti uusia ja kovia haasteita.

Viime kaudella eniten pelannut Yassin Daoussi jatkaa MP:n alakerrassa

Lauantaina Suomen Cupin Ykkösen karsintalohkon ottelut aloittavalla Mikkelin Palloilijoilla on nyt kasassa 20 pelaajasopimusta, kun puolustaja Yassin Daoussi teki vuoden jatkosopimuksen.