Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäenpää ja Hiltunen jatkavat MP:n riveissä

Mäenpää ja Hiltunen jatkavat MP:n riveissä

 

Mikkelin Palloilijoiden Kakkosessa pelaavan joukkueen runkopelaajat Joona Mäenpää sekä Mikko Hiltunen ovat tehneet vuoden jatkosopimukset seuran kanssa. Tällä hetkellä MP:llä on kasassa viisitoista pelaajasopimusta ja lisää on tulossa jo lähipäivinä.

Aikaisemmilla kausilla keskikentän laidalla ja hyökkäyksessä pelannut Joona Mäenpää, 24 pelasi suurimman osan viime kaudesta vasempana puolustajana. Kaikkiaan Joona Mäenpää pelasi 17 Kakkosen peliä (1 408 peliminuuttia), joissa teki yhden ja syötti kaksi maalia. Vuodesta 2009 MP:ssä pelannut Mäenpää odottaa innolla jo uutta kautta.

- MP:ssä jatkaminen oli helppo päätös, vaikka maisemanvaihdos hieman houkuttelikin. Ammattikorkeakoulua on vielä jäljellä vähän yli kaksi vuotta, joten tämä asia puntarissa painoi aika paljon. Ensi vuonna on myös pitkästä aikaa derby -tunnelmaa Mikkelissä ja näitä pelejä odotankin innolla. Paikallispeleistä ei kelpaa muu kuin voitto ja Mikkelin herruus!

- Uskon, että saamme ensi vuodeksi kovemman ryhmän jalkeille kuin viime kaudella. Mielestäni meillä ei voi olla muuta tavoitetta kuin lohkovoitto. Toivottavasti kaikki tekevät tämän eteen töitä entistä kovemmin. Ensi vuonna myös meidän nuoremmat pelaajamme ovat vuoden vanhempia ja heiltä sopii odottaa hieman enemmän, mitä viime kaudella. Kahden viime vuoden repaleisen talviharjoituskauden jälkeen tavoitteenani on treenata koko talvi kovaa ja tätä kautta rakentaa hyvät pohjat ensi kesäksi sekä välttyä suuremmilta loukkaantumisilta. Ensi vuosi taitaa olla jo kahdeksas edustusjoukkueen mukana ja tätä kautta pitää olla myös esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

- Mennyt kausi meni joukkueena sijoituksen puolesta paremmin, mitä alkuun odotin. Alkukaudesta saimme käännettyä tiukat pelit voitoksemme ja tätä kautta hyvän alun kaudelle. Kauden edetessä muut joukkueet pystyivät kehittämään peliään paremmin kuin me ja se alkoikin näkyä tuloksissa loppukautta kohden. Ensi vuodeksi onkin hyvä tavoite koko joukkueelle sekä itselleni, että pystymme parantamaan koko ajan kauden edetessä ja pystymme kääntämään vaikeammatkin pelit voitoiksi. Pitkä talvikausi alkaa kohta ja nyt näyttää siltä, että saamme joukkueen kasaan hieman viime kautta nopeammin. Näin pääsemme treenaamaan yhtenäisellä ryhmällä koko talven, jotta olisimme kauden alkaessa pelillisesti paljon valmiimpia. Tätä varmasti edesauttaa tammikuun lopussa alkavat Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut, missä vastaan tulee Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueita.

- Henkilökohtaisella tasolla mennyt kausi oli itselleni hieman erilainen, kun pelasin suurimman osan kaudesta laitapakkina. Kauden neljännessä pelissä JäPS:iä vastaan tuli komennus laitapakiksi ja sillä paikalla tulikin pelailtua sitten loppukausi. Muutama peli meni hieman totutellessa puolustajan tonttiin, sillä ikinä ennen siellä ei ole tullut pelattua. Omaan panokseeni laitapuolustajana olen hieman pettynyt, sillä hyökkäyssuuntaan olisi varmasti ollut paljon enemmän annettavaa. Katsotaan, mille paikalle ensi kaudella asetutaan, mutta käskyn käydessä paikka kuin paikka käy.

Keskikentän keskustassa laajalla säteellä raatava Mikko Hiltunen, 24 aloittaa nyt kolmannen kauden MP:ssä. Kuudenneksi eniten viime kaudella minuutteja (1 566) pelannut Hiltunen oli avauskokoonpanossa Kakkosessa 20 ottelussa, joissa hän viimeisteli kaksi kaukolaukausmaalia ja syötti yhden. Hiltunen opiskelee myös Mikkelin ammattikorkeakoulussa ja on valmiina aloittamaan uutta harjoituskautta.

- Erittäin hyvällä mielellä jatkan Mikkelissä ja MP:ssä. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja pelaajat ovat nyt tuttuja toisilleen. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan ja valmistautumaan seuraavaa kautta varten.

- Menneestä kaudesta jäi hieman hampaankoloon. Omaan sekä joukkueen tekemiseen olen ihan tyytyväinen, vaikka pienet loukkaantumiset verottivatkin hieman harjoittelua. Pitkästä aikaa sain pelattua suhteellisen ehjän kauden, mihin olen enemmän kuin tyytyväinen. Taustalla oli kuitenkin polvioperaatio viime vuoden loppupuolella. Tietenkin maaleja ja syöttöjä olisi omalla kohdalla voinut syntyä hieman enemmän, mutta ensi kaudella sitten lisää onnistumisia. Joukkueena meillä oli loppukesästä heikko jakso, jonka takia lohkon kärkisija karkasi, mutta tulevalla kaudella lähdetään tappelemaan lohkovoitosta ja paikasta Ykkösen karsintoihin.

Päävalmentaja Ilkka Mäkelä on tyytyväinen kokeneen kaksikon jatkoon sekä tämän hetkiseen pelaajatilanteeseen.

- Molemmat kuuluivat päättyneen kauden runkopelaajiin ja kummallakin on jo kokemuksensa ja tasonsa kautta edellytykset nousta tulevalla kaudella ryhmän johtavien pelaajien joukkoon.

- Joona osoitti monipuolisuutta ja joukkuepelaajan mentaliteettia tuuraamalla ison osan kaudesta onnistuneesti laitapuolustajan tontilla. Nyt tarkoituksena on hyödyntää hänen röyhkeyttään hyökkäävillä pelipaikoilla eli laitapelaajana tai puhtaana kärkenä.

- Mikko osoitti taistelijan luonnetta keskikentän keskustassa voittamalla paljon kaksinkamppailuja niin maassa kuin ilmassakin. Hän lukeutuu sarjan parhaisiin pääpelaajiin etenkin kokoon suhteutettuna. Itseään säästämätön peluri vie taklaukset mieluusti loppuun asti. Hyvä potkutekniikka antaa mahdollisuuden monipuoliseen syöttövalikoimaan.

- Olemme joukkueen kokoamisessa hyvin aikataulussa. Joulun tavoite 18 pelaajaa tullaan saavuttamaan ja mahdollisesti jo etuajassa. Toki jokaiseen linjaan tarvitaan ja mahtuu vielä muutama pelimies, jotka toivottavasti vielä nostavat joukkueen lähtötasoa. Uskon, että meillä on uutisoitavaa pelaajarintamalla taas lähipäivinä.

- Muutama viime kauden pelaajaamme tavoittelee mahdollisuutta päästä ylemmälle sarjatasolle, aina Veikkausliigaan asti; siten heillä kiinnittyminen sinipaitoihin viivästyy tai estyy.

Pelaajasopimukset 3.11.2016:
#2 Sami Ekmark
#4 Iiro Äijö
#6 Mikko Hiltunen
#7 Vili Nyström
#8 Antti-Pekka Kesonen
#13 Jiri Haikonen
#15 Markus Brusila
#17 Matias Kyttä
#18 Iikka Häkkinen
#19 Olli Numminen
#23 Joona Mäenpää
#24 Samuli Posti (mv)
#24 Lassi Rahikainen (mv)
Tomi Janhunen
Sami Kariniitty

MP:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Mikkelin Palloilijat - logo

MP - 2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016

Ottelut kaudella 2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuha Pasoja jatkaa MP:n päävalmentajana

Juha Pasoja jatkaa MP:n päävalmentajana

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja päävalmentaja Juha Pasoja ovat käyttäneet sopimuksessa olleen option. Näin Pasoja jatkaa MP:n päävalmentajana myös ensi kaudella.

Lue lisää
MP ja oma kasvatti Peetu Kerminen pitkään sopimukseen

MP ja oma kasvatti Peetu Kerminen pitkään sopimukseen

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja 16 -vuotias Peetu Kerminen ovat tehneet kauden 2022 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
MP ja Sammy Ndjock ovat purkaneet pelaajasopimuksen

MP ja Sammy Ndjock ovat purkaneet pelaajasopimuksen

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja kamerunilainen maalivahti Sammy Ndjock ovat purkaneet kuluvan kauden lopussa päättyvän pelaajasopimuksen. Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Toni Tahvanainen MP:n hyökkäykseen

Toni Tahvanainen MP:n hyökkäykseen

28 -vuotias Ilomantsin FC Pogostan kasvatti Toni Tahvanainen on tehnyt Ykkösessä pelaavan MP:n kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Olli Kilpeläinen MP:stä Kyprokselle

Olli Kilpeläinen MP:stä Kyprokselle

Ensi viikolla Ykkösen aloittava Mikkelin Palloilijat ja yli kymmenen vuotta seuran väreissä pelannut Olli Kilpeläinen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksen, jotta 19 -vuotias nuorukainen voi jatkaa uraansa ulkomailla.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää