Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsalaista puolustajataitoa Kärppiin

 
Ruotsalaista puolustajataitoa Kärppiin

Ruotsin A-maajoukkueen MM-ryhmään valittu puolustaja Oscar Eklund pelaa ensi kaudella Oulun Kärpissä. 22-vuotias pakki saapuu joukkueeseen Djurgårdenista, jossa on kasvanut ammattilaisjäille.
 
”Valitsin Kärpät, koska uskon, että Kärpät ja SM-liiga ovat minulle oikea paikka kehittyä pelaajana. En tiedä kovinkaan paljon Kärpistä, mutta sen tiedän, että joukkue pelaa hienoa kiekkoa ja seurassa tehdään töitä menestyksen eteen. Olen kuullut myös, että joukkueella on hienot kannattajat”, ruotsalaispuolustaja kertoo.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa, että Eklundissa on erittäin paljon potentiaalia kasvaa huippuammattilaiseksi. ”Hän on hyvin liikkuva puolustaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja erikoistilannepeliä.”

Päävalmentaja Hannu Aravirta sanoo, että joukkueeseen liittyy kunnianhimoinen urheilija. ”Eklundilla on kova halu edetä urallaan ja taalajäät ovat hänen tähtäimessään. SM-liigan erilainen pelityyli ja pienemmät kaukalot verrattuna Elitserieniin auttavat häntä näissä tavoitteissa. Me pyrimme edistämään hänen kasvuaan kaikin tavoin. Eklundin potentiaalista kertoo paljon se, että hänet valittiin mukaan Ruotsin MM-ryhmään.”

Eklund on ollut Kärppien tarkkailussa jo pitempään. ”Itse en ole nähnyt hänen pelaavan, mutta luotan ammattilaisiimme Harri Ahoon ja valmentaja Pasi Mustoseen, jotka molemmat ovat Eklundin pelejä maltillisesti seuranneet.”

Päävalmentaja toteaa, että pieni ulkomaan mauste joukkueessa on piristävä asia. ”Eklund on ensimmäinen ulkomaalainen uudessa joukkueessa, mutta ei varmaankaan viimeinen. Samanlaiseen invaasioon kuin viime kaudella ei kuitenkaan ryhdytä. Pukukoppikielenä ensi kaudella on pääsääntöisesti ”nääkkö nää ”-murre.

Oscar Eklund pelasi ensimmäiset Ruotsin pääsarjatason ottelut 19-vuotiaana kaudella 2006 – 2007. Viimeiset kaksi kautta hän on kuulunut Djurgårdenin runkomiehistöön. Päätyneellä kaudella hän teki tehot 5 + 10.

Elitserien-kamppailuja hänellä on takanaan lähes 180. Pudotuspeleistäkin hänelle on kertynyt jo lähes 30 ottelun kokemus. Hän oli mukana taistelussa Ruotsin mestaruudesta kaudella 2009-2010. Kausi päättyi hopean välkkeeseen. MM-hopeaa hänellä on alle 20-vuotiaiden kisoista kaudelta 2007 - 2008.

Eklundin sopimus on yksivuotinen. Kärpillä on tällä hetkellä sopimus kahdeksan puolustajan kanssa.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää