Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

AC Oulu ei saa liigalisenssiä

 
AC Oulu ei saa liigalisenssiä

Urheilun oikeusturvalautakunta ei päätöksellään 18.4.2011 muuttanut Suomen Palloliiton lisenssivalituslautakunnan eikä lisenssikomitean päätöksiä. Tästä seuraa, että AC Oulu ei saa liigalisenssiä eikä pelaa tällä kaudella Veikkausliigassa.

Oikeusturvalautakunta katsoi suullisessa käsittelyssä esitetyn todistelun sekä asiassa esitetyn muun todistelun perusteella, että Palloliiton lisenssikomitean päätös 2.2.2011 ja lisenssivalituslautakunnan päätös 15.2.2011 eivät olleet lisenssimääräysten vastaisia ja lisenssiä koskeva AC Oulun hakemus on voitu hylätä sen taloudellisen selvityksen perusteella, joka oli esitetty lisenssikomitealle 31.1.2011 mennessä. AC Oulun taloudellisesta tilasta esitettyyn selvitykseen nähden Palloliiton lisenssikomitealla oli ollut riittävät perusteet päätyä katsomaan, ettei AC Oulu täyttänyt lisenssimääräysten mukaisia liigalisenssin edellytyksiä.

Edelleen oikeusturvalautakunta katsoi, että lisenssivalituslautakunnan arvio siitä, että tässä tapauksessa ei ole ollut edellytyksiä uuden selvityksen huomioon lisenssikomitean päätöksen jälkeen, ei ollut Palloliiton lisenssimääräysten vastainen eikä tältäkään osin ollut aihetta lisenssivalituslautakunnan päätöksen muuttamiseen. Lisenssin myöntämiseen liittyviä edellytyksiä arvioitaessa ei siten voitu ottaa huomioon sellaista selvitystä, joka oli saatu 31.1.2011 jälkeen.

Oikeusturvalautakunta katsoi myös, ettei lisenssimenettelyssä ollut tapahtunut sellaisia menettelyllisiä virheitä, joiden johdosta lisenssivalituslautakunnan ja lisenssikomitean päätökset olisi tullut poistaa. Oikeusturvalautakunta totesi kuitenkin, että Palloliiton lisenssimenettelyä tulee kehittää ja Palloliiton huomiota kiinnitettiin siihen, että lisenssimenettely toteutetaan ennustettavasti ja että menettely on johdonmukainen ja hakijoiden kannalta tasapuolinen.

Oikeusturvalautakunnan ratkaisu syntyi äänestyksen (4-1) jälkeen. Oikeusturvalautakunnan kokoonpanon puheenjohtaja katsoi eriävässä lausunnossaan, että asiassa olisi ollut edellytykset uuden selvityksen huomioon ottamiseen ja olisi palauttanut asian lisenssikomiteaan.

Asia on ratkaistu oikeusturvalautakunnassa kokoonpanossa Risto Jalanko (pj.), Erkki Aurejärvi, Hilkka Salmenkylä, Jukka Sippo ja Pekka Timonen. Lautakunnan sihteerinä toimi Timo Ojala.

- Yhdelle pitkälle prosessille saatiin nyt tämän myötä päätös ja keskitymme nyt liigakauteen 2011 ilman AC Oulua, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa totesi päätöksestä.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry - logo

AC Oulu - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSanteri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Matias Juntunen jatkaa - kymppi täyteen OPS:ssa

Matias Juntunen jatkaa - kymppi täyteen OPS:ssa

Harva pelaaja jatkaa nykyaikana samassa seurassa kymmentä kautta putkeen. Vuoden jatkosopimuksen myötä Matias Juntusesta voidaan jo puhua Oulun Palloseuran nykyajan seuraikonina.

Lue lisää
Paras maalintekijä ja Tikkanen jatkavat OPS:ssa

Paras maalintekijä ja Tikkanen jatkavat OPS:ssa

Ykkösen kauteen valmistautuva Oulun Palloseura on solminut vuoden jatkosopimukset viime kauden parhaan maalintekijänsä Abdul Sesayn sekä oululaislahjakkuuden Valtteri Tikkasen kanssa.

Lue lisää
Miika Juntusella päävastuu valmennuksesta myös ensi kaudella

Miika Juntusella päävastuu valmennuksesta myös ensi kaudella

Oulun Palloseuran managerina kymmenen vuotta toiminut Miika Juntunen otti viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan päävastuun myös joukkueensa valmentamisesta.

Lue lisää
OPS ja KajHa yhteistyöhön

OPS ja KajHa yhteistyöhön

Jalkapallon Ykköseen noussut Oulun Palloseura ja jalkapallon Kakkoseen noussut Kajaanin Haka ovat sopineet kolmivuotisesta (2017-2019) seurojen välisestä yhteistyöstä.

Lue lisää
OPS kiinnitti testipelaajiaan - joukkueeseen hurja määrä osaamista ja kokemusta

OPS kiinnitti testipelaajiaan - joukkueeseen hurja määrä osaamista ja kokemusta

Sarjanousua Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut viisi pelaajasopimusta joukkueen testattavana pitkään olleiden pelaajien kanssa. Varsinkin joukkueen puolustus vahvistuu uusien sopimuksien myötä hurjasti.

Lue lisää