Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärppäikoni Jari Viuhkola jatkaa kotiseurassaan

 
Kärppäikoni Jari Viuhkola jatkaa kotiseurassaan

SM-liigan kiistattomiin tähtiin kuuluvan Jari Viuhkolan ura jatkuu Kärpissä. Vakavista selkävaivoista tervehtyvä kärppäikoni on aloittanut peruskuntotreenin ja tähtää tavoitteellisesti siihen, että pelaa ensi kaudella kasvattajaseurassaan.

”Olen tyytyväinen, että näin vaikeasta tilanteesta pystyimme sopimaan jatkon. Olen iloinen, että saan jatkaa uraani Kärpissä. Terveys on nyt hyvällä mallilla: pystyn harjoittelemaan monipuolisesti. Nyt uuden kauden alkuun on niin paljon aikaa, että pystyn järkevästi ja maltilla etenemään kohti pelikuntoa. Katse on kohti loppukesän treenipelejä”, Jari Viuhkola sanoo.

Viuhkolan yksivuotinen sopimus ilahduttaa päävalmentaja Hannu Aravirtaa. Sentterin pelitaidot yhdistettynä hänen johtajuusominaisuuksiinsa ovat huikea etu joukkueelle.

”Minä olen seurannut häntä kahdesta perspektiivistä. Vastustajan valmentajana en useinkaan merkannut yksittäisiä vastustajan pelaajia, mutta Jari Viuhkola on aina ollut huomioitava. Kun hän oli jäällä, vastustajan on oltava ekstrahereillä. Kärppävalmentajana taas on ollut hienoa huomata, millainen kokoava voima hän on joukkueelle, vaikka vain käydessään kääntymässä pukukopissa.”

Aravirta toivoo, että sentterin tervehtyminen jatkuu samaa hyvää tahtia kuin on viime kuukausina edennyt. ”Jos kaikki menee hyvin, meillä on Viuhkolan myötä kasassa mahtava sentteripaketti. Liikaa ei kuitenkaan saa taakkaa hänelle kasata. Pääasia on, että hän pystyisi pelaamaan ehjän kauden.”

Kärppäikonin uran jatkuminen kasvattajaseurassa saa myös urheilutoimenjohtaja Harri Ahon tyytyväiseksi. ”Hienoa, että hän halusi jatkaa. Seura toivoi hänen jatkavan, ja pääsimme neuvotteluissa molempia tyydyttävään sopimukseen. Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat hyvät, vaikka hänellä on vielä pitkä matka pelikuntoon.”

Viuhkola on ollut taistelemassa Kärpille kaikkia 2000-luvun SM-liigamitaleita: neljää kultaa, kahta hopeaa ja pronssia. Yli 400 liigaottelua pelannut Viuhkola palasi Kärppiin kesken kauden 2007 - 2008 Pohjois-Amerikasta, jossa NHL-ura tyssäsi selkävaivoihin. Alkava pelikausi on hänelle 13:s Kärppien miesten edustusjoukkueessa. Viime kaudella hän ei pelannut terveyspulmien takia lainkaan. Suomen arvokisapelaajana Viuhkolalla on saavutuksena MM-hopea ja pronssi.

Kiekko-Laserista kaksi visiittiä Kärppiin viime kaudella tehnyt Ville-Matti Koponen täydentää tulevallakin kaudella joukkueen sentteriosastoa. Koposen sopimus on 1 + 1 –vuotinen. Koponen pelasi viime kaudella joulukuusta alkaen 23 kolme liigaottelua ja kolme pudotuspeliä.

”Koponen on harvinaisen monipuolinen kaveri. Pääosan viime kauden otteluistaan hän pelasi puolustavassa roolissa, mutta harvoin olen nähnyt yhtä notkeasti roolitettavaa kaveria kuin hän on. Koponen on erinomainen aloittaja ja alivoimapelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Laserissa hän osoitti pystyvänsä myös ylivoimapeliin.”

Koponen ottaa nyt toisen hyppynsä liigauralle. Hän on pelannut reilu sata ottelua Pelicansin paidassa kausina 2004 - 2008. ”Hän lähtee toiselle kierrokselle liigassa hurjalla motivaatiolla. Koponen on kasvanut ihmisenä ja on mielenkiintoista seurata hänen kehittymistään pelaajana täyden kesätreenin aikana”, sanoo Pelicansissakin Koposta valmentanut Aravirta.

Kärpät aloitti kesänharjoittelukauden reilu viikko sitten. Mukana on jo nyt parikymmentä pelaajaa. ”Viime kausi osoitti, ettei neljä kenttää riitä, vaan tarvitaan viisi kentällistä. Meillä on tässä vaiheessa kautta jo mukavasti laajuutta”, Aravirta pohtii.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HannuAravirta

Hannu Aravirta

Tiedot

Jari Viuhkola

27.2.1980 Oulu
Tiedot


Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää