Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Iiro Tarkki ja JP Haataja Kärppiien, Hostikka jatkaa

 
Iiro Tarkki ja JP Haataja Kärppiien, Hostikka jatkaa

Suomen mestari ja pudotuspelien pistepörssin voittaja Juha-Pekka Haataja ja hopeamitalisti Iiro Tarkki tuovat vahvan panoksen Oulun Kärppien ensi kauden joukkueeseen. Maalivahtikolmikossa jatkaa kevätkaudella osaamisellaan vakuuttanut Ville Hostikka.

”Meidän joukkue on nyt tässä. Epävarmuustekijät on näin pyyhkäisty pois. Olemme puhuneet joukkueen pohjoisuomalaistamisesta ja suomalaistamisesta, ja teot puhuvat nyt kotimaistamisesta”, päävalmentaja Hannu Aravirta viittaa joukkuekokonaisuuteen.

Maalivahtikolmikko saa kokeneen huippuvalmentajan myhäilemään. ”Tarkki on viime kausina Bluesissa näyttänyt, että on Euro Hockey Tour –tasoinen maalivahti. Kevään pudotuspeleissä hän oli Bluesin menestyksessä iso tekijä. Sen Kärpätkin joutui huomaamaan. Ilman Tarkin hyviä koppeja olisimme voineet edetä pitemmälle”, Aravirta pohtii.

”Hienoa, että Hostikka päätti jatkaa meillä, vaikka tiesi että uusi maalivahti on tulossa. Ville veti roolin mukaisesti viime kaudella, jopa aivan huikeita pelejä. Joulun jälkeisestä loukkaantumisesta toipuminen kesti valitettavan pitkään, mutta ei kausi Villeen kaatunut.”

Päävalmentajan mukaan Tomi Karhusen täydentämän maalivahtikolmikon erilaisuus pelaajana on erinomainen asia. ”Tarkki ja Hostikka ovat isokokoisina maalivahteina peittäviä. Tomi Karhunen taas on aavistuksen lyhyempänä hyvin liikkuva ja enemmän refleksitorjuja”, kuvaa maalivahtivalmentaja Erno Moilanen. Aravirta kertoo, että nuoren Karhusen kanssa on tarkoitus keskustella, mikä on hänelle paras tapa kehittyä pelaajana ensi kaudella.

Haatajan sopimus on viisivuotinen (2 + 1 + 1 + 1), Tarkin ja Hostikan suoraa kaksivuotinen.

Play offsien pistepörssin voitto kertoo Hannu Aravirran mielestä paljon hyökkääjä Haatajan osaamisesta. ”Hän on maalintekijä ja monipuolisesti töitä tekevä hyökkääjä. Onhan meillä mestaruuksista kokemusta joukkueessa, mutta on hienoa, että Haataja päätti palata ja tuoda tuoreen mestaruuden tuoksut koppiin”, Aravirta iloitsee.

”Tuskin tarvitsee isommin perustella, että tuntuu hienolta palata kasvattajaseuraan. On ollut ikävä seurata viimeiset pari vuotta, kun kasvattajaseura on vetänyt alakanttiin. Nyt olen valmis tuomaan oman panokseni auttaakseni Kärpät takaisin kärkipaikalle”, HIFK:n mestaruusjoukkueesta kotikaupunkiin palaava Haataja toteaa.

Hurjalla tehovireellä pelannut Haataja keräsi 14 play off -ottelussaan pisteet 8 + 8 = 16. Runkosarjan kokonaissaldo oli 16 + 22 = 38. ”Loppukauteen voi olla tyytyväinen, ja siitä on hyvä jatkaa ja parantaa alkavaan kauteen. Kärpissä on nyt hyvä sekoitus nuorta potentiaalia ja niitä, jotka ovat jo voittaneet. Nuorten kautta saadaan hyvä perusta uuteen alkuun. Nyt on tärkeää pelata edessä olevalle logolle, eikä takana olevalle nimelle”, 28-vuotias Haataja korostaa.

Haataja lähti Kärpistä Lukkoon keväällä 2006. Ensimmäisenä kautenaan Raumalla hän teki hurjan piste-ennätyksen tehoilemalla piste per ottelua tahtia koko kauden: 56 ottelussa syntyivät tehot 27 + 32 = 59. Kolmen kettupaitavuoden jälkeen Haataja siirtyi HIFK:hon, jossa toinen kausi toi hänelle uran kolmannen kultamitalin. Kärpistä niitä on kaksi, minkä lisäksi hänellä on kotiseurastaan SM-hopea ja -pronssi.

25-vuotias Iiro Tarkki luottaa Kärppien mahdollisuuteen menestyä. ”Uskon, että Kärpillä ei ole vain hyvät, vaan todella hyvät mahdollisuudet menestyä. Kun Kärpät tarjosi minulle sopimusta, siihen oli helppo tarttua. Kärpät tuntui minulle paremmalta vaihtoehdolta kuin esimerkiksi KHL olisi ollut.”

Tarkki oli Bluesin loistavan kevätvireen takuumies, mutta maalivahdille itselleen jäi hopeisesta keväästä pureksittavaa. ”Jos runkosarjan yhdeksänneltä paikalta kirii finaaliin, ei pettymys voi olla kovin suuri, mutta totta kai me finaalin voittoa halusimme. Nyt tavoitteena on parantaa omaa suoritusta kevään saavutuksesta, jotta voisi uudemman kerran pelata finaalissa - entistä paremmin.”

Kärpissä kaksi mestaruutta torjuneen Tuomas Tarkin pikkuveli Iiro siirtyi kasvattajaseurastaan Lukosta SaiPaan, jossa nousi liigamaalivahtien eliittiin. Kolme Lappeenrannan kauden jälkeen hän meni Bluesiin, jossa päätti kaksivuotisen työjaksonsa SM-hopeaan. Pudotuspeleissä hänen torjuntaprosenttinsa nousi 92,41:een.

26-vuotias Ville Hostikka ei tällä hetkellä ole joukkueen mukana, vaan opiskelee Vierumäellä liikuntaohjaajan tutkintoa. Jatkosopimus Kärppiin oli hänelle helppo ratkaisu.

”Lappeenrannasta lähdön jälkeen, minulle on tapahtunut vain hyviä asioita. Olen saanut Kärpissä vastuuta ja onnistumisia. Loukkaantumisen jälkeenkin koin, että minuun luotettiin ja uskottiin, että pelivire palaa, vaikka alkuun tuli muutama vaikea peli.”

Hostikka siirtyi Ouluun kasvattajaseurastaan SaiPasta marraskuun lopussa. Hän pelasi 15 runkosarjan ottelua ja uransa ensimmäiset pudotuspelit, joissa torjuntaprosentti oli 92,98.

Hostikan ura etenee nousujohteisesti. Opiskelut tukevat mukavasti ammattikiekkoilijan omaa harjoittelua.

”Treenistä saa enemmän irti, kun on tietoa harjoittelun vaikutuksesta ja tuntemusta kropasta. Opintojen kautta pystyy ymmärtämään, miksi jotain harjoitusta tehdään ja tietää, miten harjoitus vaikuttaa. Se helpottaa omaa tekemistä”, ammattilaiskiekkoilijan uransa jälkeen liikunta-alan tehtävistä kiinnostunut veskari kertoo.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


VilleHostikka

Ville Hostikka

21.3.1985 Lappeenranta
Tiedot


Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää