Oulussa melkoinen trilleri

Sun Volley kohtasi sunnuntai-illan lentopallotrillerissä neljän ottelun tappioputkessa olleen Raision Loimun. Oululaisten yläpuolella sarjataulukossa majaileva Loimu kärsi nyt toisen tappionsa viikonlopun pohjoisen reissullaan, lauantaina sen kohdatessa parempansa Rovaniemellä Team Lakkapään muodossa.

Sunnuntaina Loimun kaatoi puolestaan pitkän kaavan kautta Sun Volley lukekemin 3-2 (23-25,  25-21, 26-28, 29-27, 15-11).

Ottelu oli kahden tasaväkisen joukkueen välinen mittelö. Loimu lähti otteluun sairastelun takia pois jäänyttä passaria Jani Sippolaa. Sun Volleyn aloituksesta puolestaan puuttui edelleen olkapäävammasta toipilaana oleva brassihakkuri Alan Soares.

Käytännössä katsoen koko ottelun ajan eriä edettiin vuoroin toisen hallitessa. Loimun ehdoton ykkösmies oli kaksimetrinen jenkkihakkuri Duncan Budinger, joka oli varsin vaikea pideltävä isäntien torjunnalle ja varsinkin puolustukselle. Budinger hakkasi läpi ottelun varsin tehokkaasti erityisesti poikkikentän suunnatuilla lyönneillä. Mies sainkin ottelussa huikeat 60 passia, joista vain neljä pysähtyi Sun Volleyn torjuntaan.

Sun Volleyn laitahyökkäyksessä vastuu jakautui hieman vieraita tasaisemmin. Vaihdosta esimmäisen erän loppupuolella hakkuriksi Ville Sorvojan tilalle tullut sentteri Janne Kangaskokko piristi Sun Volley laitahyökkäyksen ilmettä varsin hyvin. Ensimmäisessä erässä laitareista onnistui ainoastaan Joni Savimäki. Kangaskokon hyvät otteet lisäsivät Sun Volleyn passarin Petteri Parkkisenniemelle vaihtoehtoja vastuunkantajista.

Ottelun edetessä pidemmälle myös loistavaa vastaanottopeliä pelannut Anssi Hakala äityi varsin hyvään hyökkäyspeliin. Hakala nousikin ottelun loppuakohden ratkaisijan rooliin. Erityisesti neljännen erän kääntäminen kotijoukkueelle johtui pitkälti Hakalan kädestä lähteneistä perättäisistä ässäsyötöistä, joista Sun Volley ammensi lisää voimaa ja puristi lopulta jatkopalloilla erävoittoon.

Sentteriosastolle hieman pienelle hyökkäysvastuulle jääneet Juha Aho ja Tuomas Hautala näyttivät kuitenkin pelimiehen merkkejä torjuntapuolella. Sentterikaksikko napsi ottelussa Loimun hyökkäysiä kiinni yhteensä 11 kertaa, Hautalan ottaessa niistä kuusi ja Ahon viisi. Koko joukkueen ottelun torjuntasaldo oli 16 Loimun 11 vastaan.

- Meillä sama peliä edeltävä tilanne kuin vastustajalla, eli hyvän kauden alun jälkeen on tullut muutamia tappioita ja usko omaan tekemiseen pitänyt löytää. Neljännen erän lopun kääntäminen vastustajan ottelupallojen jälkeen oli tärkeä, saatiin henki päälle.  Viime viikolla päästiin viimein ensimmäistä kertaa täysipainoisesti harjoittelemaan sitten kauden alun jälkeen. Työn jälki näkyi nyt jo pieninä pätkinä ja melko hyvin muistettiin pelissä ne asiat, joita harjoituksissa teroitettu.  Omien virheiden määrä puolittui. Tämä oli henkisen jaksamisen kannalta tärkeä voitto. Erityiskiitoksen ansaitsee Janne Kangaskokko, joka on auttanut joukkuetta hyvin kahdessa roolissa Soaresin ollessa toipilaana, kommentoi Sun Volleyn luotsi Sami Kurttila ottelun jälkeen.

- Askel eteenpäin viime otteluista pelillisesti, mutta se ei vielä riitä. Vastaanotto kuitenkin erinomaista.  Peli pysyi hyvin tiukkana, mutta erän lopuissa peli kääntyi osin toisen virheillä. Se on kuitenkin pelin henki. Erän lopuissa pitäisi pystyä parempaan. Vastustaja oli fyysisesti valmiimpi pelin lopussa. Fyysisesti joukkue ei olen niin hyvässä tilanteessa kuin pitäisi olla. Työtä pitää vaan tehdä enemmän, tuumi Loimun päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Sun Volley nousee sarjataulukossa nyt yhdeksään pisteeseen, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Viidenteen sijaan on kuitenkin matkaa vain kaksi pistettä.

Ottelun pistemiehet
Sun Volley: Anssi Hakala 23/+14,  Janne Kangaskokko 20/+11,  Joni Savimäki 18/+9

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.