Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sindel koeajalle Kärppiin

 

Sindel koeajalle Kärppiin


Jakub Sindel, 25, tulee koeajalle Kärppiin. Tsekki on päävalmentaja Hannu Aravirralle tuttu mies.

- Hän tuli viimeisenä Lahden kautenani sinne ja tunnen hänet hyvin. Hyvä, taitava ja maalintekoon pyrkivä pelaaja, joka on pelimies parhaassa iässään, sanoi Aravirta kärppäkokelaasta.

- Meillä on ollut paljon nimiä esillä, mutta kun ”Kuba” tuli listalle, niin kiinnostuimme. Hänellä on maalivainua ja rightin kätisyys antaa hyvän lisämausteen, kertoi ”Ara”.

Kärpät on kaivannut maalintekijää ja nuorten maajoukkuepelaajien ollessa Atlantin toisella puolella, on hyökkääjätarve entistä isompi.

- Kyllä tässä pitää ajatella mahdollisia loukkaantumisia, lisäraameja nyt saadaan ja tiedetään mitä saadaan. Positiivinen tyyppi, jolla on hyvä asenne pelaamiseen ja vaikutus joukkueeseen, tietää Aravirta.

Sindel tuli Ouluun sunnuntaina ja mies oli onnellinen uudesta osoitteestaan.

- Kärpät ja Oulu on minulle hyvinkin tuttu hyvän ystäväni Ivan Humli kautta. Olemme puhuneet paljon Kärpistä ja odotan innolla Oulun aikaa, sanoi mies automatkaltaan Lahdesta.

- Totta kai olisi mukava pelata Ivanin kanssa, mutta valmentaja päättää. Tärkeintä on, että pystyn auttamaan joukkuetta voittoihin ja että fanit huomaavat minun tekevän töitä joukkueen eteen, sanoi Sindel.

Sindelin tilastohistoria todistaa miehen kyvyistä tehdä maaleja.

- Uskon tekeväni pisteitä ja toivottavasti myös maaleja. Haluan pelata Kärpissä niin hyvin, että minut pidetään täällä pitkälle kevääseen, hymyilee Sindel, joka pystyy pelaamaan sekä laita- että keskushyökkääjänä.

- Tiedämme hänen käyttökelpoisuutensa keskellä, mutta ensisijaisesti ajattelemme hänet laitahyökkääjäksi, painottaa Aravirta.

Hyökkääjä itse on mielissään ajatuksesta.

- Nykyjääkiekossa roolit vaihtelevat, mutta kaikkein mieluimmin pelaan oikeaa laitaa, myönsi Sindel.

Mitenkä mies viettää joulun?

- Olemme pääosin Oulussa, mutta käymme tyttöystävän kanssa Lapissa katsomassa joulupukkia, suunnittelee mies sanoen joulupukin ihan suomeksi.

Sindel aloitti tämän kauden Sveitsin Klotenissa, jossa hän sai kiekon leukaansa.

- Kuballa on ollut epäonnea, koejakso Sveitsissä meni pieleen loukkaantumisen vuoksi ja Venäjällä ei ollut tilaa kärkikentissä, tietää Aravirta Sindelin syksystä.

- Juttelin ”Rockyn” (Pekka Rautakallio) kanssa ja hän kehui Sindelin olevan hyvässä kunnossa. Heillä siellä (KHL:n Riga Dynamo) oli joukkueen tervehtyessä paikkoja ainoastaan puolustavaan rooliin ja siihen ei Sindelin vahvuudet osu, sanoo Ara.

Sindel pelasi Pelicansissa kausilla 2008-09 ja 2010-11, yhteensä 82 liigaottelua, joissa maaleja 22 ja syöttöjä 26. Ensimmäisellä kaudella mies pelasi playoffeissa kahdeksan ottelua tehoin 2+2. Karsinnoissa kaudella 2010-11 Sindel tehoili neljässä pelissä 3+1.

Slavia Prahan kasvatti on pelannut Tampereen Tapparan riveissä European Trophya kuusi ottelua ennen toista Pelicansin kauttaan.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HannuAravirta

Hannu Aravirta

Tiedot


Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää