Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ETTA voitti Tiikerit kärkikamppailussa

 
ETTA voitti Tiikerit kärkikamppailussa


Lentopalloseura ETTA murskasi Kokkolan Tiikerit miesten 1-sarjan pohjoislohkon kärkikamppailussa. Ennakkoon tiukaksi taisteluksi ennustettu ottelu oli ETTA:n näytöstä, jossa oululaisten tylyt voittolukemat kirjattiin 3-0 (25-16, 25-18, 25-19).

Vaikka sunnuntain ottelu oli vain yksi runkosarjan kamppailu muiden joukossa, ei voi kieltää etteikö peli ollut pelaajien ja valmentajien mietteissä jo useita viikkoja. Tiikerit ei ollut hävinnyt vielä erääkään käymissään kamppailuissa ja siihen lähdettiin tekemään muutosta hyvän valmistautumisen ja taktiikan avulla. Tiikereiden peliä opiskeltiin viikolla harjoituksissa sekä palavereissa ja niinpä joukkueen tiedossa oli, että millä avaimilla voitto kokkolalaisista irtoaisi.

ETTA aloitti jokaisen erän ottelussa miehityksellä Cielavs, Smedins, Huuskonen, Keihäskoski, Piippo, Sipola ja liberona Pahtaja. Tommi Eirola tuli korvaamaan Pekka Piipon aina erien puolessa välissä ja pelasi siitä erät loppuun. Molemmat pelasivat ottelussa mainiosti. Pekka oli tutun vahva verkolla ja Tommi onnistui loistavasti vastaanotossa. Itse ottelussa oli tasaisia jaksoja, missä joukkueet taistelivat tasapäin pisteistä, mutta ETTA repi jokaisessa erässä reilun eron Tiikereihin noin erän puolessa välissä.

Ei voi sanoa, että kokkolalaiset olisivat pelanneet erityisen huonosti, vaan ETTA pikemminkin söi eväät Tiikereiden pelaamisesta hyvän taktiikkansa avulla. Perus ajatus oli, että Tiikereiltä torjutaan vahva keskihyökkäys ja nelospaikka pois ja kun katsotaan tilastoja voidaan todeta, että siinä onnistuttiin hyvin. Keskitorjujat Kaattari 5 (+1) ja Krljic 1 (-1) jäivät vaisuihin teholukemiin eivätkä ylespelaajat Keski-Sipilä 8 (+3) ja Kolarkaan 5 (+2) saaneet tapettua palloja ETTA:n vahvaa torjuntaa vastaan. Tiikereiden parhaana palkittu hakkuri Jussi Kaattari sai tehtyä tyhjältä verkolta 13 (+8) pistettä. ETTA:n parhaana palkittiin passari Juha Keihäskoski, joka jakeli passeja tasaisesti kahden latvialaisvahvistuksen välillä. Salvis Cielavs teki tällä kertaa 21 (+13) pistettä ja Toms Smedins 15 (+11) pistettä. Libero Panu Pahtaja pelasi kauden parhaan pelinsä. Pallot nousivat passarille 71 prosentin varmuudella ja lisäksi vikkeläkinttuinen rovaniemeläinen otti monta upeaa puolustusta.

ETTA:lla on vielä edessään kahden viikon päästä pelattava ottelu Himangalla, minkä jälkeen syyskauden pelit on pelattu. Valmentaja Kuoksan mukaan marraskuun hämärät on nyt selätetty ja joulukuun pääpaino on ”rautojen kolistelussa” niin, että keväällä oltaisiin kovassa kunnossa. ETTA pelaa seuraavan kotipelinsä tammikuun 10. päivä Seinäjoen Kuutosia vastaan. Toivotaan, että silloin olisi yhtä hyvä tunnelma kuin Tiikereitä vastaan pelatussa ottelussa. Iso kiitos siitä katsojille!

ETTA:n tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Lentopalloseura Etta ry - logo

Etta - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Lue lisää
Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Lue lisää
Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

Lue lisää
VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää