Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Haapakoski ottaa päävalmentajavastuun

 
Mikko Haapakoski ottaa päävalmentajavastuun

Kuudetta kautta valmentajana toimiva Mikko Haapakoski on Kärppien uusi päävalmentaja ensi kaudella. 25 vuotta jääkiekon ammattilaisena toimineella 43-vuotiaalla Haapakoskella on takanaan vankkaa osaamista valmennustehtävistä jo yhdeksän vuoden ajalta sekä menestyksekäs pelaajaura puolustajana. 
 ”Kun minua kysyttiin tehtävään, tuli tunne, että olen valmis ottamaan haasteen. Haastavuutta tuo se, että Oulussa on kovat menestyspaineet. Toisaalta Kärpät on paras paikka aloittaa päävalmentajan ura erinomaisessa organisaatiossa, jossa valmentaja saa kaiken tarvittavan tuen.”
Haapakosken Kärpät tulee pelaamaan edelleen kärppämäisen nopeaa ja liikkuvaa peliä. ”Se on kaiken pohja. Joukkueessa on tehty oikeita asioita, siitä kiistaton fakta on seitsemän peräkkäistä mitalia. Tätä tietä jatkan, uutta on se, että työtä johdetaan minun persoonani kautta. Ensi kauden joukkueen rakentamisen ja valmennustiimin kasaamisen olemme jo aloittaneet.”

Pelaajana Haapakoski sai oppia monelta huippuvalmentajalta. Kärpissä hän on osallistunut vahvasti valmennukseen kahden huippuvalmentajan – Kari Jalosen ja Matti Alatalon – alaisuudessa. ”Olen oppinut molemmilta valmentajilta paljon ja monenlaisia asioita on koettu. Siten olen saanut valmiuksia päävalmentajan tehtävään. Olen ylpeä siitä, että mahdollisuuteni edetä uralla tapahtuu nimenomaan Kärpissä, joka on antanut minulle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä valmentajana.”
 
Urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että Haapakoski oli ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi. ”Hän on kunnianhimoisena, päättäväisenä ja vahvasti sitoutuneena kasvanut tehtävään. Haapakosken vahvuutenaan on se, että hän tietää, miten menestys saavutetaan. Sen hän on kokenut sekä pelaajana että valmentajana.”

Kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa tehnyttä Haapakoskea Aho luonnehtii ammattitaitoiseksi ja nykyjääkiekon vaatimukset ymmärtäväksi valmentajaksi, joka kärppäsydämisenä on sitoutunut seuran keskeisiin arvoihin.

Vaikka Haapakoski on uusi nimi liigan päävalmentajana, hän on kokenut kiekkoammattilainen. Valmentajana hän on saavuttanut Kärpissä kolme mestaruutta, hopean ja pronssin. Hänen valmentajauransa alkoi vuonna 2001 A-junioreissa, vuodet 2002 - 2004 hän toimi päätoimisena vastuuvalmentajana nuorissa. Haapakosken valmennuksessa on saanut oppia 21 liigassa tai muissa pääsarjoissa nyt pelaavaa kiekkoilijaa.

Pelaajana Haapakoski muistetaan rauhallisena, varmana ja kunnianhimoisena kiekollisena puolustajana. Pääsarjauransa (1985 - 2001) aikana hän voitti kolme mestaruutta TPS:ssä (90,91,93), hopeaa Kärpissä (87), SC Bernissä (96) ja Ilveksessä (98) ja sekä pronssin Kärpissä (86). Seitsemän kansallisen mitalin lisäksi hän on nuorten maailmanmestari vuodelta 1987. Leijonamiehistössä hän oli mukana 1993 Saksan MM-kisoissa, A-maaotteluita kertyi yhteensä 51.

Yhdeksän vuoden valmentajakokemus
Valmennusura:
Menossa kuudes kausi pääsarjatasolla:
Kärpät, SM-liiga, valmentaja 2004 – 2010
Kärpät, A-juniorit, 2001-2004, josta päätoiminen päävalmentaja 2002-2004
Valmentajana voittanut Kärpissä kolme kulta (2005,2007,2008), hopeaa (2009) ja pronssia (2006)

Pelaajaura:
Nuorten MM-kultaa 1987
NHL-varaus: Detroit Red Wings 1987
Pääsarjaura 1985-2001: Kärpät 85-89, TPS 89-93, SC Bern, Sveitsi 93-96, Ilves 96-99, Kärpät 99-2001

Puolustajana voitti kolme kultaa TPS:ssä (90, 91, 93), hopeaa Kärpissä (87), SC Bernissä (96) ja Ilveksessä (98) ja sekä pronssin Kärpissä (86)

A-maaotteluita 51 (tehot 7 + 8), edusti Suomea MM-joukkueessa 1993 Saksassa

Oulun Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää