Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Lehtonen palaa Kärppiin

 
Mikko Lehtonen palaa Kärppiin

Mikko Lehtonen, 31, liittyy Oulun Kärppien puolustajistoon. Huippupakki on tehnyt seuran kanssa kuluvaa kautta ja kahta seuraavaa kautta koskevan sopimuksen.
 
 ”Saamme joukkueeseen kansainvälisen tason huippupuolustajan, jolta löytyy tulivoimaa, kovuutta ja taitoa”, perustelee urheilutoimenjohtaja Harri Aho.
Kärppien puolustuksen kulmakiviin 2000-luvulla kuulunut Lehtonen aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa ja peleihin hänen odotetaan pääsevän olympiatauon jälkeen. Kärppäkasvatti aloitti kauden Frölunda HC:ssa Ruotsissa, mutta marraskuussa Elitserien-seura ja pelaaja purkivat sopimuksen yhteisellä päätöksellä.

Lehtosen ura alkoi Kärpistä 1990-luvun lopussa, jolloin nuori puolustaja oli taistelemassa liiganoususta. Kärppien 2000-luvun menestyskamppailuissa Lehtosen rooli on ollut iso. Kaudeksi 2006-2007 puolustaja siirtyi Nashville NHL-tiimiin, jossa pelasi 15 ottelua tehoin 1 + 2. Kausi jatkui AHL:ssä.

Kasvattajaseuraansa Lehtonen palasi kaudeksi 2007-2008. Kultakauden jälkeen matka jatkui Ruotsin Timråhon viime kaudella. Lehtosen varmuudesta, fyysisyydestä ja taidosta on saatu nauttia myös MM-kisoissa: hän oli taistelemassa Suomelle pronssia keväällä 2006 ja leijonamiehistössä hänet nähtiin myös viime keväänä. A-maaotteluita on kertynyt yli 30.

Lehtosella on saavutuksena Kärpistä kolme SM-kultaa, yksi hopea ja pronssi. Euroopan seurajoukkueiden mestaruuskisasta hänellä on kaksi hopeaa. Keväällä 2008 hänet valittiin SM-liigan all stars -miehistöön.

Oulun Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää