ETTA:n viikonlopusta saldona kaksi voittoa

ETTA 1 pelasi viikonloppuna vierasottelut Kuortanetta ja KyKy-Betsetiä vastaan. Kuortane kaatui lauantaina Urheiluopistolla lukemin 1-3 (20-25, 15-25, 25-17, 21-25) ja KyKy-Betset sunnuntaina suorassa netti-tv lähetyksessä 0-3 (20-25, 11-25, 16-25). Viikonlopun voitoilla joukkue tarrasi tiukemmin kiinni pohjoislohkon voitosta, jossa sillä on jäljellä vielä kaksi kotiottelua.

ETTA lähti lauantain otteluun Kuortanetta vastaan kuusikolla Keihäskoski, Eirola, Sipola, Cielavs, Smedins, Huuskonen ja liberona Pahtaja. Pelaajista mukana lisäksi Piippo, Pitkänen ja Marttila. Peliä johti viikonlopun ajan Kimmo Hinno, Olli Kuoksan jäädessä odottelemaan perheenlisäystä viikonlopuksi Ouluun. Huoltajana ja mediavastaavana toimi tuttuun tapaan Seppo Heinonen.

Ottelun ensimmäistä erää edettiin tasoissa aina tilanteeseen 17-17 ennen kuin ETTA alkoi saamaan syötöllään ja torjunnallaan tulosta aikaan hyvin pelanneita kuortanelaisia vastaan. Tämän jälkeen erän loppu ja koko toinen erä oli oululaisten selvää hallintaa. Kolmannessa erässä kotijoukkueen valmentaja Pertti Honkanen vaihtoi kuitenkin hieman joukkueensa taktiikkaa ja samalla ETTA:n pelaajien löysäillessä erän alussa, pääsivät Kuortaneen pojat karkaamaan selvään erä voittoon. Neljäs erä oli jälleen tasaista vääntöä kunnes erän puolenvälin jälkeen ETTA sai revittyä tarvittavan eron erän- ja ottelun voittoon.

Kuortaneen nuoret pelaajat pelasivat ottelun todella hyvin. Joukkueesta on vaikea nostaa ketään esiin, mutta pelaajat yrittivät jokaiseen puolustuspalloon sata lasissa, hyökkäyksessä ei tehty virheitä, ja valmentajan luomaa taktiikkaa noudatettiin hyvin. Lisäksi ETTA oli ajoittain suurissa vaikeuksissa vastustajan painavien leija-aloitusten kanssa. Oululaisista parhaiten onnistui Toms Smedins 19 (+15).

Sunnuntaina oli vuorossa netti-tv ottelu KyKy-Betsetiä vastaan. Aloituskokoonpano oli muuten sama kuin lauantaina, mutta Pekka Piippo korvasi Tommi Eirolan toisen yleispelaajan paikalla. KyKy pelasi ensimmäisen erän valmentajansa mukaan kauden parasta peliään ja roikkuikin ETTA:n mukana liettualais vahvistustensa hyvien otteiden ansiosta. Tämän jälkeen oululaiset alkoivat saamaan syötöllään tulosta ja lauantaista parantunut vastaanotto antoi mahdollisuudet pelata monipuolista hyökkäyspeliä. Toinen ja kolmas erä olivat oululaisten näytöstä ja KyKy vaipui takaisin tasolleen.

ETTA:n vastaanotto parantui huomattavasti verrattuna lauantain otteluun libero Panu Pahtajan otteiden ansiosta. Salvis Cielavs päätti hyökkäyksiä hyvällä prosentilla ja Toms Smedin oli jälleen elementissä ja palkittiinkin oululaisten parhaana. KyKy-Betsetin parhaana palkittiin ensimmäisessä erässä riehunut liettualainen Radoslav Adamovic.

ETTA pelaa seuraavan ottelunsa rovaniemeläistä Napapiirin Pallokettuja vastaan sunnuntaina 21.2 klo 15.00 alkaen.

ETTA:n tiedotteesta / UrheiluOulu

Lentopalloseura Etta ry - logo

Etta - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.