OLS jännitysnäytelmän voittoon Mikkelissä

Oulun Luistinseura otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se voitti Kampparit Mikkelissä rangaistuslyöntikilpailun jälkeen 5 - 6. Loppuotteluun vaaditaan kaksi voittoa.

Keltapaidat eivät olleet tällä kaudella vielä voittaneet Mikkelissä. Helposti pisteet eivät tulleet nytkään. OLS meni ottelussa neljästi johtoon, mutta kotijoukkue tuli yhä uudestaan tasoihin.
– Molemmilla joukkueilla oli ottelussa jaksonsa. Ensimmäinen puoliaika oli meidän hallintaa, mutta tehottomuus oli kostautua lopussa, Samuli Niskanen selvitti jännitysnäytelmän juonta.

Kapteeni Jarmo Mällinen teki vartissa ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Kotijoukkueen Jari Purovirta onnistui kaventamaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa taukotilanteeksi 1 - 2.

Toisella puoliajalla tilanteet vaihtuivat todella tiuhaan. OLS:lla oli paikkoja ratkaista ottelu – muun muassa läpiajo ja tolppalaukaus – mutta se ei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Kamppareiden Tero Kumela tasoitti pelin 65:nellä minuutilla, jonka jälkeen puolestaan kotijoukkueella oli tilanteita viedä ensimmäinen välierä nimiinsä. Varsinainen peliaika päättyi silti lukemissa 2 - 2.

OLS oli suurimman osan jatkoajasta johtotilanteessa, mutta toisen puoliajan tasainen tykitys jatkui hieman kuivemmalla ruudilla ja paremmalla sihdillä. Esimerkiksi tilanteessa 2 - 3 keltapaidat tunaroivat rankkarin, jonka jälkeen mustien maalivahti vapautti pitkällä heitolla Antti Laineen tekemään tasoitusmaalin. Jatkoajan lopulla OLS johti 4 - 5, mutta samaan aikaan sillä oli neljä miestä jäähyllä. Kampparit saivat siten tasoitettua välieräpelin väkisin.

Yksi ottelun sankareita oli OLS-maalivahti Olli Lappalainen. Hän torjui Luistinseuran 1 - 3 -voittoon päättyneessä rangaistuslyöntikilpailussa kolmesti. OLS-lyöjistä onnistuivat Niskanen, Jukka Loukkola sekä Jarmo Mällinen ja epäonnistui Marko Veittikoski.

Narukerä kaatoi HIFK:n

Kapteeni Mällinen oli jälleen terävänä. Hän teki pelissä neljä maalia ja onnistui rankkarikilpailussa. Maalinteossa onnistui jatkoajalla myös Sami Harjuoja. Samuli Niskanen antoi kaksi syöttöpistettä.

Toisella puoliajalla Luistinseura koki takaiskun, kun puolustuspään kulmasta lähtenyt Ville-Veikko Angeria törmäsi lyöjään. Tilanteen jälkeen ”V-V” valitteli selkää ja jalan puutumista eikä enää palannut kentälle. Tällin vakavuus ei ole vielä selvillä.

Vaikka kauden tasaisuutta on toistettu moneen otteeseen, niin ehkä silti hieman yllättäen Narukerä onnistui kaatamaan HIFK:n kotonaan 4 - 1. Välierät jatkuvat lauantaina kello 15 Helsingissä ja Oulussa. Mahdolliset kolmannet osaottelut pelataan sunnuntaina samoilla paikkakunnilla kello 13 alkaen.

OLS:n tiedotteesta / UrheiluOulu

Oulun Luistinseura ry - logo

OLS - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Sunnuntaina vieraaksi Kampparit

Sunnuntaina Ouluun saapuu sarjajohtaja Mikkelin Kampparit, joka on saanut kaksi pistettä kaikista kymmenestä pelistään.