Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huippusentteri Kamil Kreps valitsi Kärpät

 
Huippusentteri Kamil Kreps valitsi Kärpät

NHL-pelaaja Kamil Kreps pelaa ensi kaudella Oulun Kärpissä. 25-vuotias Kreps on yksi kovimpia nuoria eurooppalaispelaajia NHL:ssä. Tshekkisentteri on pelannut kolme viime kautta Florida Panthersin vakiomiehistössä.
 
”Useat eurooppalaiset seurat tarjosivat minulle sopimusta, mutta päädyin Kärppiin, koska halusin hyvään, urheilulliseen joukkueeseen, jolla on mahdollisuus menestyä”, Kreps sanoo. Hän toteaa, ettei ole ollut henkilökohtaisesti tyytyväinen kahteen viimeiseen kauteensa NHL:ssä ja halusi siksi Eurooppaan. ”Tiedän, että Oulussa organisaatio toimii ja uskon, että Suomessa ja Kärpissä minulla on hyvät mahdollisuudet saada nostetta uralleni.”

”Kreps on isokokoinen, nopea ja taitava kansainvälisen tason keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan myös laidassa. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän sopimukseen, sillä hänen tasoisiaan pelaajia on harvoin markkinoilla”, urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo.

”Hienoa, että saimme näin kovan tason nuoren pelaajan, vaikka hänen perässään oli muun muassa venäläisseuroja. Kreps tavoittelee pelipaikkaa maailman kovimmassa sarjassa, ja tämän tavoitteen vuoksi hän päätyi urheilullisin syin Kärppiin. Tämä kertoo pelaajasta paljon”, päävalmentaja Mikko Haapakoski sanoo.

Haapakoski uskoo, että joukkue saa Krepsistä väkevän vahvistuksen sentteriosastolleen ja rightin pelaajana hän tuo monipuolisuutta myös erikoistilannepeliin.

Kreps on pelannut Pohjois-Amerikan sarjoissa 17-vuotiaasta lähtien. Ura alkoi OHL-sarjassa kaudella 2001 - 2002, jolloin nuori pelaaja oli myös taistelemassa 18-vuotiaitten MM-pronssia Tshekille. Florida varasi hänet 2003, ensimmäiset NHL-pelinsä hän kamppaili kaudella 2006 - 2007. Seuraavalla kaudella hän oli jo mukana Panthersin vakiomiehistössä, kolmos-neloskentän sentterinä.

Viime kaudella hän teki 76 ottelussa tehot 5 + 9 = 14. NHL-kokemusta on ehtinyt kertyä jo 232 ottelun verran ja AHL-kokemusta 175 ottelusta. Henkilökohtaisen NHL-ennätyksensä hän teki kaudella 2007 - 2008, jolloin syntyivät tehot 8 + 17 = 25.

Kreps saapuu joukkueeseen heinäkuun lopulla, kun joukkue aloittaa omatoimisen jakson jälkeen joukkuetreenit.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää