Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Intohimo ja kuukausien harjoittelu purkautuvat miesten Superpesiksen välierissä

 
Intohimo ja kuukausien harjoittelu purkautuvat miesten Superpesiksen välierissä

Miesten Superpesiksen puolivälierien ainoa yllätys oli kaikkien ottelusarjojen ratkeaminen suoraan kolmessa ottelussa. SM-mitaleista taistelee nälkäinen, tasainen ja kovakuntoinen neljän kärki, jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa unelmansa.

Mestaruus on normaalia vahvemmin mielessä kaikilla välieräjoukkueilla. Sekä Kouvolassa että Vimpelissä on jo muutaman vuoden rakennettu palapeliä päävoittoon pyrkien. Samoin Oulun joukkue on hitsautunut yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi. Oma lukunsa on kestomenestyjä Sotkamo, joka on jäänyt 22 vuoden aikana välierien ulkopuolelle vain hämmästyttävät neljä kertaa. Uusiutunut ja nuorentunut joukkue hakee jälleen kirkkainta kruunua palkinnoksi kovalle työlle.

Kouvola haluaa vihdoin ansaita onnen amuletin

Kouvolan Pallonlyöjät on ollut viime vuosina miesten Superpesiksessä epäonnen soturi. Kaudella 2007 KPL jäi ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä, 2008 sijoitus oli neljäs ja vuosi sitten takkiin tuli loppuottelussa. Nälkää joukkueella siis pitäisi riittää valtava määrä.

- Totta kai jokainen joukkue on tässä vaiheessa kautta hyvillä fiiliksillä mukana. Meillä ainakin itseluottamus on kohdillaan. Ratkaisun paikat ovat ulkopelissä ja sisällä kotiutukset ovat isossa roolissa, pelinjohtaja Mikko Hylkilä näkee.

- Kelistä riippuu tietysti paljon eli nouseeko pomppu vai ei. Tarvittaessa täytyy olla valmiina reagoimaan nopeasti ja muuttamaan pelitapaa. Sama tilanne on tietysti kaverilla, kun erityisesti Sami Parttimaa iskee pomppua, Hylkilä jatkaa.

Vuosi sitten Kouvolan piti mennä heittämällä jatkoon puolivälieräsarjasta, mutta Oulu ahdisti joukkueen nurkkaan ja haastoi hyvin vielä seitsemännessäkin ottelussa. Hylkilä ei ollut silloin mukana, mutta tietää vastustajan vaarallisuuden.

- Lippo pelaa hyvin organisoitua peliä ja iskee palloa väliin. Heidän vaihtotilannepelaamisensa pitää pystyä murtamaan.

Kouvolan ykköskärki vilisee nimimiehiä Sami Karjalan, Jaakko Antilan, Matti Latvalan, Sami Partasen, Toni Kohosen ja lyöjäkuningas Sami Joukaisen johdolla. Kokeneiden vastuunkantajien puntti ei saa tutista, kun panoksena ovat SM-mitalit ja jopa kirkkain sellainen.

- Yllättäjät saattavat ratkaista yksittäisiä jaksoja, mutta muuten mennään hyvin kärkivoittoisesti. Kokeneiden kavereiden täytyy kantaa vastuuta. Toki hyviä suorituksia vaaditaan niiltäkin pelaajilta, jotka yllättäen saavat paikan, vaikka aiemmin vastuuta ei olisikaan tullut niin paljoa, Hylkilä huomauttaa.

Kouvolassa on viimeksi juhlittu miesten pesäpallon Suomen mestaruutta kaudella 1976.

Janne Vuorinen vaatii Lipolta vielä vähän parempaa

Oulun Lipon ja Hyvinkään Tahkon puolivälieräsarjasta odotettiin jännitysnäytelmää, mutta lopulta draamaa riitti vain yksittäisten otteluiden sisälle. Sarjan katkaisu nähtiin suoraan kolmella otteluvoitolla. Silti Lipon pelinjohtaja Janne Vuorinen vaatii joukkueeltaan pelin kehittämistä edelleen.

- Ilman muuta peliä pitää parantaa ja viedä asioita eteenpäin. Erityisesti ulkopeliin tulee saada napsu tai kaksi terävyyttä lisää. Pallovarmuudessa olemme kyllä menneet eteenpäin. Toinen tärkeä asia ovat kotiutukset. Samoin vaihtolyöntipeliä ja tilanteiden rakentelua pitää vielä pystyä parantamaan.

Vuosi sitten Oulu haastoi Kouvolan puolivälierissä runkosarjan seitsemänneltä sijalta ja pakotti ennakkosuosikin selkä seinää vasten. Tällä kertaa finaalipaikka ei edes olisi niin suuri yllätys, vaikka vastassa on pitkään yhdessä pelannut tähtisikermä.

- Hyvillä mielin lähdetään. Joukkue on nälkäinen ja hyvässä kunnossa. Kovat pelit ovat edessä, vakuuttaa Vuorinen.

- Meidän kannaltamme kaikki on valmista. Tällä viikolla olemme vielä treenanneet hyvin ja nyt vain hyödynnämme juttuja. Hetkessä täytyy elää, kokenut Vuorinen muistuttaa.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Lippo ry - logo

Oulun Lippo - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää