Niin lähellä...

Northern Lightsin taival päättyi kaudella 2010 edellisvuoden tapaan finaalitappioon Spagettimaljassa. TAFT vei voiton Vantaan ISS-stadionilla lukemin 38-13.

SAJL:n NettiTV:ssäkin näkynyt ottelu oli houkutellut Vantaan ISS-stadionille runsaat 300 katsojaa. Puitteet ottelulle olivat hienot ja sääkin suosi – pelaajat ja katsojat saivat nauttia ajoittain lämpimästä auringonpaisteesta.

Ottelu lähti liikkelle oululaisittain mahdollisimman heikosti, kun heti ensimmäisellä hyökkäysyrityksellään TAFT:n QB Miro Kadmiry löysi laitahyökkääjänsä vapaana sivurajan tuntumasta.  Lights pääsi vastaamaan hyvällä hyökkäysvuorolla aivan ensimmäisen neljänneksen loppuhetkillä. Kolmannella yrityksellä Lightsin pelinrakentaja Scott Mackey pudottautui syöttämään, mutta joutui lähes välittömästi kahden vantaalaispelaajan puristamaksi. Epäonnekas isku mursi Mackeyn kylkiluun ja muutti siten ottelun kulun peruuttamattomasti. Vantaa pääsi usein yrittämään maalintekoa hyvistä kenttäasemista ja kykeni kääntämään tiukat tilanteet edukseen hyvällä prosentilla. Puoliajalle lähdettiin lukemista 24-3 isäntäjoukkueen kyetessä maalintekoon kahdesti viimeisen minuutin aikana.

Toisella puoliajalla Lights sai aikaan ottelun ainoan touchdowniin johtaneen hyökkäysvuoronsa, kun Lightsin nuori pelinrakentaja Lassi Heikkilä johdatti joukkueen maalintekoon hyvällä heittopelillä sekä Mikko Suutarin ja Olli Mämmelän juoksuilla. TAFT ei kuitenkaan päästänyt vierasjoukkuetta missään vaihessa iskuetäisyydelle.

Kokonaisuutena Lightsin kautta voidaan kuitenkin pitää hyvänä onnistumisena. Moni nuori pelaaja teki tällä kaudella debyyttinsä aikuisten sarjoissa saaden varmasti roppakaupalla itseluottamusta tulevaa varten. Hankalan alkukauden jälkeen joukkue selvitti tiensä finaaliotteluun voittamalla neljä ottelua peräjälkeen. Varsinkin loppukaudesta Lights pystyi esittämään sekä toimivaa heitto- että juoksupeliä.

Northern Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu

Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.