Kiekko-Vantaan haave vieraspisteistä kariutui jälleen

Oululainen Kiekko-Laser sai kunnian isännöidä vantaalaisten pohjoisen kiertueen ensimmäistä etappia Raksilassa. Tyly isäntä ratkaisi pelin kahden ensimmäisen erän tehokkuudella, eikä lohipaitojen kolmannen erän loppukiri riittänyt. Kiekko-Laser nousi sarjataulukossa jo toiseksi 5-3 (3-0, 2-1, 0-2) voitollaan.

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista molemmin puolin, eikä mikään enteillyt tulevasta maalisateesta. Kiekko-Laserin neljännen kentällisen laitahyökkääjä Jussi Nättinen avasi hanat kun peliä oli pelattu melkein 5 minuuttia vahvalla nousulla maalipaikkaan saakka. Kiekko-Laseriakin urallaan edustanut Mika Norja Kiekko-Vantaan maalilla oli tarkan laukauksen edessä voimaton. Syöttöpisteet kirjautettiin puolustuksessa pelanneelle parivaljakolle Nico Lehto – Akseli Mattila.

Ennen erän puoltaväliä isännät iskivät jälleen. Vielä toistaiseksi Kiekko-Laseria edustava tehokas hyökkääjä Jyri Junnila väänsi isännät jo kahden maalin johtoon, kun hän ensin karvasi kiekon hyökkäysalueella itselleen ja väänsi väkisin maalintekoon. Tilanteesta oli tulossa vierailijalle rangaistus Junnilan vahvan työn seuraksena.

Isäntien vahva ote pelitapahtumista ei antanut Kiekko-Vantaalle mahdollisuuksia ja aivan erän viimeisillä sekunneilla Kiekko-Laserin kapteeni Toni Kirén kasvatti johdon jo kolmeen maaliin. Pelikello pysähtyi aikaan 19:53, kun Nättisen voittamasta aloituksesta kiekko tuli suoraan Kirénille ja hänen kova lyöntilaukauksensa meni aivan maalin takaylänurkkaan ohi voimattoman Norjan.

Vieraiden paikat ensimmäisessä erässä olivat vähissä ja erätauko koettikin isäntien ansaitussa kolmen maalin johdossa. Omaa karua kieltään erän tapahtumista kertoo maalivahtien torjunnat, kun Norja joutui urakoimaan 13 torjunnan edestä ja Antti Rautiola toisessa päädyssä vain viidesti.

- Ensimmäisessä erässä meidän karvaaminen oli kevyttä ja sen kautta pelaaminen oli vaikeaa, kun jouduimme koko ajan juoksemaan vastustajan perässä. Meidän paine oli hieman liian ylhäällä ja annoimme vastustajalle liikaa tilaa keskialueella. Tämän vuoksi erä meni meiltä ikään kuin ohi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Samu Kuitunen kertasi erän tapahtumia murheellisena.

Nousuja ja laskuja

Vieraat tulivat toiseen erään paremmalla liikkeellä, mutta isännät hallitsivat pelitapahtumia edelleen. Kiekko-Laserin Janne Niva joutui kuitenkin jäähypenkille kampitettuaan lohipaitojen edustajan kiekontavoittelutilanteessa ja vieraiden hyvin toiminut ylivoima pääsi yrittämään kavennusta. Vieraat eivät jättäneet annettua tilaisuutta käyttämättä, kun Timo Rinne ja Teemu Mustaniemi petasivat tyhjän maalin takatolpalle hiipineelle Ville Peltosuolle.

Kiekko-Vantaa sai lisää jalkoja alleen kavennuksesta ja pääsi ajoittain pyörittämään Kiekko-Laserin päädyssä myllyään, mutta kotkapaidat olivat vahvempia maalinedustalla. Isäntien vahvuuksia oli edelleen vahvat vastahyökkäykset ja hyvänä esimerkkinä tästä oli isäntien neljänteen maaliin johtanut tilanne, kun Ville Rajala lähetti Junnila läpiajoon. Junnilaa rikottiin tilanteessa rangaistuslaukaukseen johtavasti, eikä Kiekko-Laserin maalitykki erehtynyt yrityksessään, vaan laukoi tarkasti räpyläkäden ylänurkkaan.

Ottelun tempo ja vieraiden takaa-ajo lamaantui hetkeksi ja isännät kykenivät vielä kerran lisäämään johtoaan vieraiden herpaantumisesta. Kärppienkin mukana hyvin esiintynyt Tomi Ståhlhammar kasvatti maalisaldoaan ylivoimahyökkäyksestä Ville-Matti Koposen erinomaisesta tarjoilusta, eikä Norja voinut tällä kertaa kilpikäden puolelle ylänurkkaan menneelle laukaukselle mitään.

- Pelasimme kaksi erää todella hyvää kiekollista peliä ja pystyimme hyödyntämään isoa kaukaloamme jossa me harjoittelemme päivittäin. Vastustaja harjoittelee päivittäin pienemmässä kaukalossa ja sitä kautta meidän kiekollinen pelaaminen oli hyvää, isäntien luotsi Mikko Manner kertasi.

Lohipaitojen nousu

Vieraat luisteluttivat maalin eteen kolmanteen erään nuoren Toni Tammen. Isäntien pelaamisen vaivuttua liiaksi hienosteluksi ei 19-vuotias vahti joutunut alussa kovaankaan paineeseen. Kummankaan joukkueen pelaamisessa ei ollut enää kahden aiemman erän kaltaista yritystä ja lukemat tuntuivat sopivan molemmille, kunnes isäntien laiskasti pelannut ylivoimaviisikko päästi Antti Pehkosen läpiajoon omaa hölmöyttään. Mikko Jortikka kirjautti alivoimaosumasta syöttöpisteen, eikä Rautiola voinut Pehkosen hienolle harhautukselle mitään.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla vieraat iskivät jälleen, kun Kiekko-Laserin puolustuspelaaminen oli jälleen löysää. Pehkosen vahva nousu laidasta ja syöttö keskellä huolimattomasti vartioidulle Rinteelle riittivät, sillä laitahyökkääjän kova ja tarkka rannelaukaus toi vieraat jo kahden maalin etäisyydelle. Manner reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän ja pitämällä puhuttelun joukoilleen.

Lisämaaleja ottelu ei tarjonnut, vaikka vieraiden loppukirin päätteeksi he pelasivatkin yli minuutin ilman maalivahtia. Isäntien puolustus oli Mannerin palopuheen jälkeen taas terävöityneempää, joten loppulukemiksi jäi 5-3.

- Olimme kolmannessa erässä jälleen lähellä tulla peliin mukaan. Paljon on vielä tehtävää, että saisimme pelimme kulkemaan. Toisaalta meiltä löytyi yllätävänkin hyvää tekemistä takaa-ajoasemassa tänään, Kuitunen kertasi viimeisen erän esitystä.

- Jääkiekko näytti taas kasvonsa, miksi tämä on maailman hienoin peli! Johdimme 5-1 ja meidän tekemiseen tuli jotain siirtelyä, kiertelyä ja kaartelua. Emme olleet aiempien erien tavoin terävinä ja tätä kautta peli onkin yhtäkkiä 5-3, Manner lopetti.

Mestiksen (Toni Järvenpää) tiedotteesta / UrheiluOulu

Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.