Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sadan pisteen sentteri Martin St. Pierre joukkueeseen

 
Sadan pisteen sentteri Martin St. Pierre joukkueeseen

Kanadalaishyökkääjä Martin St. Pierre ja Oulun Kärpät ovat tehneet loppukautta koskevan sopimuksen. Sentteri liittyy joukkueeseen ensi viikolla ja kamppailee ensimmäisen kerran kärppäpaidassa tiistaina 26.10. Kotiottelussa Ässiä vastaan nähdään kolme uutta taitopelaajaa, kun St. Pierren lisäksi myös Petr Tenkrat ja Pavel Rosa tekevät paluun pohjoisen joukkueeseen.

27-vuotias St. Pierre on juonikas pelinrakentaja. Hyökkäyssuuntaan hän on vahva kiekollinen pelaaja, mutta osallistuu vahvasti myös puolustamiseen. Urheilutoimenjohtaja Harri Aho kuvaa St. Pierreä luovaksi, taitavaksi ja koviin tehoihin pystyväksi pelaajaksi.

”Tämä kovatasoinen keskushyökkääjä tuo vahvuutta myös ylivoimapeliin. Kaikella tapaa, myös liikkuvuudeltaan, St. Pierre on hyvinkin kärppämäinen pelaaja. Sentterin hankinta tuli ajankohtaiseksi, koska Jari Viuhkolan kuntoutumisen tilanne on vielä epävarma”, Aho kertoo.

”Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta pelintekijänä ja ylivoimassa. Suomen liigasta minulla ei ole kokemusta, mutta eiköhän NHL- ja AHL-kokemuksesta ole sielläkin hyötyä. Olen kuullut ystäviltäni, muun muassa Kärpissä pelanneelta Andy Chiodolta paljon hyvää SM-liigasta ja Kärpistä”, 175-senttinen ja 84-kiloinen St. Pierre toteaa.

Alkukauden St. Pierre kamppaili Venäjän KHL:ssä Neftekhimik Nizhnekamskin joukkueessa. ”Venäjällä jääkiekkoilija elää aina epävakaassa tilanteessa. Joukkueessa oli kova kilpailu, en saanut mahdollisuutta vakuuttaa päävalmentajaa ja sain lähteä”, St. Pierre kertoo taustoistaan. ”Venäjällä harjoittelin todella kovaa ja kunto on sen mukainen. Odotan innolla, että pääsen heti näyttämään osaamistani Suomessa.”

St. Pierre on pelannut 38 NHL-ottelua ja yli 400 AHL-matsia. Kaudella 2006-2007 hän teki Chicagon farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa huikeat tehot: 65 ottelussa pisteitä kertyi yhtä vaille sata, 27 + 72. Tuolla kaudella tämä tehotykki valittiin AHL:n All Stars -tähdistöön. Viime kaudella AHL:ssä hän tehoili lähes piste per ottelu -tahtia, 24 + 48 = 72.

Ulkomaalaiskolmikko, Martin St. Pierre, Petr Tenkrat ja Pavel Rosa, nähdään siis jäällä tiistaina 26.10. Kärpät – Ässät -ottelussa, joka alkaa kello 18.30 Oulun Energia-Areenalla.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää