Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KooKoo haastaa sarjakakkosen Kouvolassa

 
KooKoo haastaa sarjakakkosen Kouvolassa

Kouvolan jäähallissa nähdään perjantai-iltana melkoinen trilleri, kun sarjakakkonen Kiekko-Laser saapuu Kouvolaan. Ottelusta itsessään on luvassa varmasti hieno taisto ja sen lisäksi hallilla tapahtuu muutenkin, esimerkiksi livebändi Timothy Dalton Band, Orpe-klubilla jo 17.30 alkaen joten tätä ottelua ei missään nimessä kannata jättää väliin!

KooKoo:n kausi on ollut melko ailahtelevainen. Alun kolmen ottelun voittoputken jälkeen on pistekertymä ollut hieman vaatimattomampi ja sarjataulukossa joukkue on kuudentena. Joukkue on pelannut 11 ottelua ja kerännyt niistä 19 pistettä. Kotona joukkueen saldo on selkeästi parempi kuin vieraissa – voittoprosentti kotihallissa on peräti 80, viidestä pelistä voittoja on tullut neljä. "Kun tämä sarjaohjelma on sellainen, ettei ykkönen voita kuten jalkapallossa, niin tämä tilanne on nyt meille ihan hyvä", KooKoo:n päävalmentaja Ismo Lehkonen pohtii.

Edellisessä ottelussa oranssimustat kävivät hakemassa tärkeän voiton erittäin vaikeasta paikasta, Vantaalta, lukemin 2-3. Lohipaidat olivat ennen KooKoo-tappiota vielä tappioton kotijoukkue mutta KooKoo oli maanantain TV-pelissä vahvempi jatkoajalla. Ykkösketju alkoi löytää tehojaan – Olli Julkunen iski kaksi maalia ja viimeisessä erässä koko joukkueen paketti alkoi taas näyttää hyvältä.

Sarjanousija Kiekko-Laser on ollut yksi Mestis-kauden pirteimmistä yllätyksistä. Oululaisjoukkuetta povattiin useissa arvosteluissa putoajaehdokkaaksi mutta mitä vielä, tällä hetkellä kotkapaidat ovat sarjassa toisella sijalla. Joukkueen tituleeraaminen sarjanousijaksi antaa hieman väärän kuvan, sillä joukkueessa on monia kovia pelimiehiä, esimerkiksi Iiro Memonen ja ex-KooKoo Ville-Matti Koponen.

Oululaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin KooKoo eli 12 peliä ja keränneet niistä 23 pistettä. Laser pelasi edellisen kerran keskiviikkona kotihallissaan Raksilassa. Tuolloin 'paikallisvastustaja' Hokki kävi hakemassa Oulusta vierasvoiton voittomaalikilpailusta. Pistekin riitti jatkamaan oululaisten pisteputkea jo kahdeksaan otteluun, se kertonee jotain nousijajoukkueen iskukyvystä. "Me ollaan nyt kovan paikan edessä. Viikonlopun peleissä on isoja mahdollisuuksia. Perjantaina pitää olla heti alusta asti hereillä, ei ole varaa olla nukuksissa", Kiekko-Laserin päävalmentaja Mikko Manner kertoi.

KooKoo:n taustariveistä löytyy oululaisittain tuttuja miehiä. Juhani Tamminen solmi seuran kanssa yhteistyösopimuksen. Tammisen Eurotam Oy vastaa KooKoo:n varainhankinnasta ja markkinoinnista. Valmennuspuolta on taas vahvistettu Petri Mattilalla. Oulussa Mattila muistetaan parhaiten Kärppien B-junioreiden valmentajana.

Mikäli KooKoo pystyy jatkamaan siitä, mihin se Vantaalla jäi, nähtänee perjantaina kotijoukkueen kiekkokontrolliin perustuvaa vauhdikasta jääkiekkoa.  KooKoo:n alivoima on kiistatta sarjan parhaimmistoa. Varsinkin edellisissä otteluissa on joukkueen alivoima toiminut varsin mallikkaasti kaikilta alivoimanelikoilta. Erityisesti nuoret Jiri Veistola ja Niklas Sirén ovat tehneet hartiavoimin töitä karvauspelaamisessa myös alivoimalla ja se on tuottanut tulosta. Vaikka Mikko Rämö kärsiikin flunssasta ja saattaa joutua jättämään Laser-pelin väliin, on maalivahtipeli edelleen hyvillä kantimilla kun Tommi Virtanen saapui mukaan remmiin. Vantaan viimeisessä erässä joukkueen puolustajat pelasivat kenties kauden parasta kiekkoaan. "Viimeisessä erässä meidän pakit alkoivat nousta sille tasolle, mille halutaan", kiitteli myös valmentaja Lehkonen.

Tehottomuus on kouvolalaisjoukkueen suurin synti. Hyökkäyspelaaminen on ajoittain ollut surullistakin katseltavaa, kun yrityksestä huolimatta ei homma ole toiminut ja pelaajien turhautuminen näkyy. Hyökkäyspelaamisen 'tussuttelu' on Lehkosen mukaan valmennusjohdon pähkinä purtavaksi. Ylivoima on myös ollut viime otteluissa hieman hukassa ja siihen täytyy saada parannusta jo perjantain peliin, erikoistilanteiden roolia ei voi ottelun ratkaisussa liikaa korostaa.

Oululaiset ovat nuoresta joukkueestaan huolimatta pelanneet tällä kaudella kuin kokeneemmatkin konkarit. Joukkue on suorittanut vahvasti ottelusta toiseen ilman suuria notkahduksia ja se on palkittu tasaisella pisteiden kertymisellä. Ylivoimalla Laser on ollut sarjan neljänneksi tehokkain joukkue, mikä on varsin hyvin. Alivoima sen sijaan on ollut suuri murheenkryyni. Vaikka joukkue on onnistunut tasaisella rintamalla, löytyy joukkueesta myös selkeitä epäonnistujia kuten runsaan liigakokemuksen Antti Aarnio, joka on pelannut neljä ottelua tehoin 0+1 ja miehen teholukema on peräti 6 astetta miinuksella.

KooKoo:n ainoa poissaolija Laser-ottelusta on pelikieltoa kärsivä kapteeni Pasi Järvinen. 'Pablo' sai ensimmäisen pelikieltonsa 26 pelivuotensa aikana taklattuaan Jukurit-ottelussa Tomi Leivoa. Pelikieltoa miehelle lätkäistiin kertaheitolla kolme ottelua. Hyökkääjä Mikael Paunio tekee Laser-pelissä Mestis-debyyttinsä ja lonkkavaivan vuoksi huilannut Miikka Jouhkimainenkin palaa kaukaloon joten joukkueen sairastupa on tyhjä, ellei sitten Mikko Rämön flunssa vaadi poissaoloa.

Vantaan pelissä Kory Baker ryösti itselleen parhaan pistemiehen valkoisen kypärän. Baker sai syöttöpisteen Toni Niemen jatkoaikamaaliin ja Ville-Vesa Vainiolan jäätyä tällä kertaa pisteittä, kantaa kanadalainen ensimmäistä kertaa tällä kaudella parhaan pistemiehen viittaa harteillaan tehtailtuaan tehot 1+10. Niskaan hengittävät kuitenkin aivan kannassa kiinni ketjukaverit Vainiola (6+4) ja Iivo Hokkanen (4+6).

Oululaisilta poissa ovat puolustajat Teemu Metso ja Joni Liljeblad sekä hyökkääjä Riku Toivo. Koko kolmikko on kaupungin ykkösseura Kärppien mukana SM-Liiga karkeloissa. Laserin sisäisen pistepörssin kärkeä pitää hallussaan 'toistaiseksi' voimassa olevalla sopimuksella pelaava Jyri Junnila tehoilla 8+2, jotka ovat syntyneet 12 kamppailussa. Toisella sijalla ovat yhdeksän pisteen ex-KooKoo ja puolustajakapteeni Toni Kirén (4+5) ja Ville Rajala (3+6).

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää