Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maajoukkuepakki Timo Helbling takalinjoille

 
Maajoukkuepakki Timo Helbling takalinjoille

MM-kisoissa viime keväänä Sveitsin maajoukkueessa puolustanut Timo Helbling saapuu loppukauden sopimuksella Oulun Kärppiin. 29-vuotias, NHL- ja AHL-kokemuksen omaava peruspakki on pelannut alkukauden Luganossa. Helbilingin sopimukseen liittyy koeaika, joka kestää liigan joulutaukoon saakka.

”Emme odota joukkueeseen huikeata pelintekijää, vaan jämäkkää, fyysistä pakkia, joka puolustaa vahvasti ja käyttää kovaa laukaustaan. Uskomme Helblingin tuovan myös lisää tunnetta peliin”, päävalmentaja Mikko Haapakoski sanoo.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että Kärpät aloitti neuvottelut puolustajan kanssa sen jälkeen, kun Lugano ja pelaaja purkivat sopimuksensa. ”Helbling halusi SM-liigaan. Toivomme tämän peruspuolustajan tuovan vahvuutta Kärppien takalinjoille ja voimaa maalinedustapeliin.”

Kärpät on etsinyt uutta puolustajaa pitkään sen jälkeen, kun Tom Preissingin sopimus purettiin pelaajan loukkaantumisen takia. Antti Ylösen try out päättyi lokakuun lopussa ja hän pelaa loppukauden kasvattajaseurassaan. Polveaan potevan Juho Jokisen tilanne loppukauden osalta on yhä epävarma, joten urheilutoimenjohtajan mukaan puolustusrintaman vahvistaminen on tästäkin syystä välttämätöntä.

Väkevän röyhkeästi pelaavalla Helblingillä on 11 NHL-ottelun ja 279 AHL-ottelun kokemus. Sveitsiä hän on edustanut MM-kisoissa vuonna 2006 ja 2010. Sveitsin liigassa hän on puolustanut lähes 300 ottelua kasvattajaseurassaan Davosissa ja viimeiset neljä vuotta Luganossa.

Nashville Predators varasi rightilta ampuvan puolustajan 1999, ja ensimmäiset AHL-ottelut Helbling koki kaudella 2001 - 2002 Milwaukee Admiralissa. Kaudella 2006 - 2007 Helbling pelasi Rochester Americansissa, jossa samaan aikaa puolusti myös Mikko Lehtonen. NHL-ottelunsa Helbling on pelannut Tampa Bay Lightningissa (2005 - 2006) ja Washington Capitalsissa (2006 - 2007).

Helbling saapuu Ouluun tällä viikolla. Hän pelaa ensimmäisen ottelunsa kärppäpaidassa tiistaina 16.11, kun joukkue kohtaa Tampereen Tapparan Oulun Energia-Areenalla.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää