Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Aravirta ottaa valmennusvastuun

 
Hannu Aravirta ottaa valmennusvastuun

Oulun Kärpät Oy:n hallitus päätti sunnuntaina vapauttaa vastuuvalmentaja Mikko Haapakosken tehtävistään. Seura ei käytä Haapakosken optiota koskien ensi kautta. Kärppien uusi vastuuvalmentaja on Hannu Aravirta, joka aloittaa työssä maanantaina.
 
Hallitus päätyi ratkaisuun, koska joukkue ei ole Haapakosken alaisuudessa saavuttanut niitä tavoitteita, jotka sille on asetettu.

”Olen erittäin innostunut tehtävästä, joka eteeni tuli yllättäen. En ole edes harkinnut aiempia tarjouksia, sillä päätin pitää 22 vuoden valmennustehtävistä taukoa vähintään maajoukkuetaukoon asti. Vielä perjantaina en olisi osannut kuvitella, että tällainen tehtävä tulee eteen. Edessä on mielenkiintoinen haaste: Kärpät on ainoa SM-liigaseura, joka sai tunteen taas nousuun”, Aravirta sanoo.

Kärpät on pelannut koko kauden ailahtelevasti. ”Ammattimainen joukkue on varmasti valmis pyrkimään ylöspäin ja parempaan. Tästä tavoitteesta alkaa työnteko”, Aravirta toteaa uudesta haasteesta.

Hannu Aravirta oli Kärpissä valmennustehtävissä edellisen kerran kaudella 1987 - 88. Tuolloin hän työskenteli Kari Mäkisen valmennustiimissä, ”Viisi vuotta valmensin Oulussa: kaksi vuotta Pentti Matikaisen apuna, kaksi vuotta A-junioreissa ja viimeisen vuoden Mäkisen kanssa. Näiltä vuosilta sain hyvät pohjat valmentajan uralleni. Nyt ympyrä sulkeutuu.”

Aravirta on yksi kokeneimmista ja arvostetuimmista suomalaisista valmentajista. Hän oli kakkosvalmentajana Curt Lindströmin luotsaamassa jääkiekkojoukkueessa, joka voitti MM-kultaa keväällä 1995. Päävalmentajana hänellä on kolme MM-hopeaa ja yksi pronssi sekä olympiapronssi vuodelta 1998. Aravirta valittiin Suomen kiekkoleijonaksi numerolla 182.

Edellinen valmennuspesti Aravirralla oli Ruotsin MoDossa kevätkaudella 2010. SM-liigan päävalmentajana hän oli viimeksi Jokereissa syyskaudella 2009. Hän on valmentanut myös JYPiä (1988–1993), Jokereita (1993–1996), HIFK:ta (2003–2005) ja Pelicansia (2005–2009). Valmentajana hän on voittanut kaksi SM-mestaruutta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Hänet valittiin liigan parhaaksi valmentajaksi vuonna 1989.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää