Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjakärki vierailee Oulussa

 
Sarjakärki vierailee Oulussa

Keskiviikon kärkikamppailu käydään Oulun Raksilassa, missä sarjakärki Jukurit haastaa alkukauden kenties suurimman yllättäjän Kiekko-Laserin.

Oulu on ollut vieraille paha paikka. 12 ottelusta Kiekko-Laser on onnistunut voittamaan kymmenen ottelua – viimeksi Jokipojat lähti kotiin ilman pisteitä. Edellinen kotitappio on lokakuun lopulta, kun Hokki voitti Kiekko-Laserin voittolaukauksilla 3-2-lukemin.

Jukurien kolme edellistä peliä ovat olleet voitollisia. Voitot tulivat TuTo:sta, Sportista ja Jokipojista. Maaliero näissä otteluista on varsin mairea 14-3. Jukurit on viime peleissään parantanut muun muassa maalintekoaan, sillä enää joukkue ei tarvitse montaa paikka yhtä onnistumista kohden.

Ottelussa nähdään kaksi kovaa taistelevaa ja aktiivista joukkuetta. Kiekko-Laser on kotipeleissään onnistunut luomaan monesti hyvän hurmoksen. Kova kotiyleisö on Mestiksen pohjoisen poikien tukena. Jukurien täytyy rikkoa tämä hurmos, mikäli mikkeliläiset haluavat saada pisteitä kotiin vietäväksi. "Jukureita vastaan meidän täytyy liikkua ja puolustaa hyvin, sillä vastassa on joukkue, joka on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja. Maalinedustoilla pitää olla parempi kuin Jukurit", toteaa Kiekko-Laserin puolustaja Teemu Metso.

Metsolle ottelu on varsin erityinen, sillä hän kohtaa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella entisen seuransa. Mies odottaakin kamppailua innolla. "Onhan se aina spesiaalipeli, kun entistä seuraa vastaan pelaa. Tietysti asian hienoutta lisää se, että vastassa on myös sarja kärki", Metso jatkaa.

Kiekko-Laserin päävalmentaja Mikko Manner odottaa omilta suojateiltaan vahvaa kaksinkamppailupelaamista ja oman maalin suojelemista. "Kaksinkamppailuihin kovaa, nopeasti maalille ja huolellisuutta keksialueella pelattaessa. Omaa maalia pitää suojella ja pelata rohkeasti. Tämä on hieno haaste ja fyysistä ja henkistä energiaa löytyy koko joukkueelta", Manner kertoi ottelupäivän aattona.

Jukurien pelaaminen on ollut tauon jälkeen erittäin vahvaa. Ahnas ja todella liikkuva karvaus on tuottanut monen joukkueen puolustukselle vaikeuksia – varsinkin jos vastustajat ovat hautoneet kiekkoa omalla alueellaan liian pitkään. Myös mikkeliläisten puolustuspeli on parantunut mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Kiekko-Laserin riveistä on edelleen poissa Tomi Ståhlhammar, jolle seuraa sairastuvalla tekevät viikonloppuna loukkaantuneet puolustajat Tommi Leinonen ja Mikko Niemelä. Oululaiset saavat kuitenkin täyden kokoonpanon otteluun, sillä hyökkääjistöön palaavat Oskari Hakomäki ja Joonas Komulainen sekä myös Kärppien mukana SM-liigassa ollut puolustaja Nico Lehto. Jukureiden kokoonpano ei liiempiä muutoksia koe. Poissa ovat edelleenkin pitkäaikaispotilaat Petri Lehtonen, Miikka Lindholm, Henry Hietaharju sekä Nicolas Besch.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää