Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oulun Lippo ry konkurssiin

 
Oulun Lippo ry konkurssiin

Yksi menestystarina oululaisessa,- ja suomalaisessa urheiluhistoriassa saavutti torstaina viimeisen etapin, kun Oulun Lippo ry:n johtokunta päätyi pitkään jatkuneiden neuvottelujen jälkeen asettamaan seuran konkurssiin.

Vuosia jatkuneiden talousvaikeuksien jälkeen Lippo ajautui tilanteeseen, jossa toiminnan jatkaminen vanhalla mallilla ei enää ollut mahdollista. Vanhan seuran rasitteena oli vuosien aikana kertynyt velkataakka, jonka vuoksi Lipon toiminta on jo vuosia ollut raskaasti tappiollista.

Lipon lähihistoria on ollut selviytymistaistelua. Useat eri velkojat ovat peränneet saataviaan lakiteitse ja toiminnan jatkuminen on aiemminkin ollut vedenjakajalla. Aina tähän asti Lippo on luovinut itsensä kuiville. Konkurssin alulle panijana toimi kuitenkin viime kädessä Oulun Lippo ry:n hallitus.

Perinteiden jatkajaksi Lippo Pesis ry

Lipon ajautuminen konkurssiin on yhden ison aikakauden loppu. Elinkaarensa aikana Lipon joukkueet saavuttivat kuusi SM-kultaa, kuusi hopeaa ja seitsemän pronssia. Pesäpallon maratontaulukossa Lipon sijoitus oli kauden 2010 päätteeksi viides.

Huolimatta siitä, että perinteikkään Oulun Lippo ry:n taistelu päättyy, kajastus Lippolan majakasta ei sammu. Kaudesta 2011 eteenpäin Lipon joukkueiden toiminta siirtyy uudelle seuralle. Oululaisen edustuspesäpalloilun perinteitä jatkamaan on perustettu Lippo Pesis ry, joka aloittaa toimintansa miesten Ykköspesiksestä.

Uusi organisaatio järjestää lähiviikkoina tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan laajemmin lippolaisen pesäpalloilun tulevaisuudesta ja julkaistaan mm. pelaajasopimuksia.

Oulun Lipon tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Lippo ry - logo

Oulun Lippo - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää