Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Takaisin voittojen tielle

 
Takaisin voittojen tielle

KooKoo:n huikea voittoputki katkesi maanantaina mutta perjantaina joukkueella on jälleen mahdollisuus palata tutulle, voittoisalle tielle kun vastaan asettuu Kiekko-Laser.

Lähes käsittämättömän pitkä, 15 ottelun mittainen voittoputki meni katki mutta pisteputki pysyi elossa – KooKoo on saanut vähintään pisteen jo 20 edellisestä ottelusta. Sarjataulukossa joukkueen ero Jukureihin on nyt kaksi pistettä eli edelleen varsin marginaalinen, kaikki on edelleen mahdollista. Piste-ero kolmantena olevaan D Teamiin on kasvanut jo 18 pisteeseen. Maaleja KooKoo on tehnyt Mestiksessä toiseksi eniten, 136 kappaletta ja päästänyt vähiten, 82 maalia, maalieron ollessa hurja +54. "Onhan tässä takana aika pitkä putki, jonka aikana on pelattu tiiviissä tahdissa. Peliputkessa keskityttiin aikalailla vain ottelutapahtumiin. Nyt joukkue veti muutaman päivän happea ja torstaiaamuna vähän harjoiteltiin. Uskon, että joukkue on illalla energiaa täynnä. Sopivannälättävä tappio alla niin eiköhän takasin voitontielle päästä", KooKoo:n valmentaja Petri Mattila uskoo.

Nousijajoukkue K-Laserin erittäin hienosti alkanut kausi on hieman tasaantunut. Sarjataulukossa joukkue pitää viidettä sijaa ennen perjantain kierrosta. Erot kumpaankin suuntaan ovat kuitenkin pienet, kolmanteen sijaan neljä pistettä ja seitsemänteen sijaan viisi pistettä. Oululaisjoukkue on sarjataulukossa viimeinen positiivisen maalieron joukkue, tehtyjen maalien sarake osoittaa lukemaa 118 ja päästettyjen 111 joten seitsemän maalin verran kotkapaidat ovat plussan puolella. Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella ovat voitoin 2-1 Laserin eduksi. Kotkapaidat veivät nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista mutta KooKoo oli edellisessä ottelussa etevämpi.

Vastassa kärppämäinen joukkue

Kahdesti voiton vieneen K-Laserin vaarallisuus tiedostetaan KooKoo-leirissä. Vastassa ei todellakaan ole mikään heittopussi vaan yksi sarjan vaarallisimmista ja vaikeimmista vastustajista. Tiivistä yhteistyötä Kärppien kanssa tekevä Laser saanee perjantainakin mukaan kelvollisia pelimiehiä liigajoukkueesta. "Siellä on paljon Kärppien juniorimyllyn pelaajia. Taitaa olla 7-10 kaveria, jotka ovat omissakin näpeissä kulkeneet Kärppien nuorisopolussa. Mutta sitten on myös kokeneempaa kastia, kuten kouvolalaisille viime kaudelta tuttu Ville-Matti Koponen", aiemmin Oulussa operoinut Mattila analysoi vastustajaa.

Maanantain Jukurit-ottelussa KooKoo:n maalinteko petti, mutta puolustuspelaaminen säilyi edelleen timanttisena – KooKoo on edelleen päästänyt yli kaksi maalia edellisen kerran joulukuun ensimmäisenä päivänä, lähes kaksi kuukautta sitten. "Päivä päivältä on parantunut pelaaminen. Peteltä olen saanut hyviä vinkkejä ja palautetta jokaisesta pelistä. Hyvillä fiiliksillä mennään", yksi puolustuksen kulmakivistä oleva Ari Gröndahl kommentoi.

TV-kameroiden edessä pahasti tökkinyt KooKoo:n ylivoimapeli ei saa olla perjantaina yhtä hakusessa – vastassa on Mestiksen toiseksi paras alivoimajoukkue. Toisaalta myös erinomaisesti toimineen, sarjan parhaan, alivoiman täytyy olla iskussa, sillä Laser on myös ylivoimalla ollut Mesitksen toiseksi paras joukkue. Erikoistilanteiden merkitys ottelussa korostuukin entisestään, kun vastakkain ovat sekä yli- että alivoimalla Mestiksen paras ja toiseksi paras joukkue.

Pitkän matkan lisäksi K-Laserin pelikuntoa haittaa edellinen ottelu, jonka joukkue pelasi keskiviikkona. Kotijoukkue piti Hokin aisoissa ja voitti ottelun maalein 4-1 mutta ottelu oli alusta loppuun tasainen ja varmasti näkyy jonkin verran edelleen oululaisten jaloissa – laukaukset ottelussa jakautuivat Hokin eduksi 61-56 joten täysin selvä ylijuoksu ottelu ei missään nimessä ollut. KooKoo saa pienen etulyöntiaseman siitä, että edellinen ottelu on jo maanantailta. Lepoon käytetyt tiistai ja keskiviikko tuovat toivottavasti kaivattua tuoreutta ankaran pelirumban läpikäyneeseen joukkueeseen.

Vainiola ei ole vielä jäällä

Viime viikon perjantaina, D Team –ottelussa Ville-Vesa Vainiolalle sattunut aivotärähdys pitää miehen edelleen sivussa ja poissa jäältä. "Vainiola ei ole vielä palannut jäälle. Se oli aikamoinen tärsky, aika huolella ajoi siihen vastapalloon. Päivä kerrallaan mennään, on vaikea arvioida pelaako viikon päästä vai koska, aika näyttää".

Pitkään sivussa ollut Miikka Jouhkimainen sen sijaan harjoittelee jo täysipainoisesti. Riskejä pahan polvivamman jälkeen ei kuitenkaan haluta ottaa ja 'Jouhki' treenailee vielä tovin ennen paluuta kaukaloon. "Myös Jouhkimaisen kanssa mennään päivä kerrallaan. Tuolla harjoituksissa se jo kokolailla täysillä viilettää mutta ei haluta ottaa mitään riskejä hänen kanssaan".

Mestiksen (Matti Lindholm) tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Ville-Matti Koponen

4.1.1984 Lahti
Tiedot


Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää