Urheilutalolla sattui ja tapahtui

Kulunut viikonvaihde tarjosi futsalin ystäville todellista mannaa kahden jännittävän ja tunteikkaan ottelun muodossa. Runkosarjan viimeiset kierrokset ja taistelut pudotuspeliasemista toivat kamppailuihin oman, kaivatun lisävärinänsä.

TPK hallitsi lauantaina pelattua ottelua ensimmäiset 25 minuuttia, mutta Juho Keskinen oli jälleen mies paikallaan ja piti Tervarit pelissä mukana useilla paraatipelastustuksilla. Tervarien pelillinen ilme katosi ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ja joukkue syyllistyi useisiin virheisiin ja rikkeisiin.

Viime kierroksilla huimaan lentoon noussut Ari Makowski joutui jättämään kentän jo vartin pelin jälkeen loukattuaan takareitensä, joka vaikeutti oululaisten peluuttamista. Harri Aaltonen oli kuitenkin mies paikallaan: Makowskin paikalle noussut tulokaskauttaan pelaava Aaltonen laukoi tärkeän 4-4 tasoituksen ajassa 28.06.

Kumpikin joukkue ajautui viimeisen kymmenen minuutin aikana virhevaikeuksiin ja TPK pääsi 38.peliminuutilla koettamaan onneaan kymmenestä metristä, mutta Keskinen veti maalillaan pidemmän korren. Turkulaiset iskivät kuitenkin jo ratkaisulta maistuneen johtomaalin ajassa 39.19 Matti Heimon toimesta. Ottelu sai kotijoukkueen kannalta onnellisen, mutta viimeisestä puolivälieräpaikasta taistelevan TPK:n kannalta katastrofaalisen lopun. Adrian Rizvani ponnisti keskitykseen kädet päänsä yläpuolella ja osui palloon myös käsillään. Ottelun tuominnut kaksikko Pekka Nuppola ja Olli Niemelä eivät huomanneet rikettä ja antoivat pelin jatkua. Rizvanin 'pusku' osui ylärimaan, josta paluupallon käytännössä tyhjään verkkoon sijoitti maalipörssin kärjessä porskuttava Jarno Auvinen, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää kuusi sekuntia. TPK ei kyennyt sulattamaan ottelun 5-5 tasalukemiin päättänyttä maalia. Tuomaristo joutui kauden kuumimpaan paikkaan yrittäessään selvitä peliareenalta ulos kunnialla.

TPK:n valmentaja Niko Kagan ei edes yrittänyt peitellä tunteitaan.

- Käsittämätön loppu muuten hienolle kamppailulle. Hallissa olleet kaikki 100 katsojaa kummankin joukkueen vaihtopenkit mukaan lukien näkivät tapahtuneen käsirikkeen, mutta kumpikaan tuomareista ei reagoinut tilanteeseen mitenkään. En voi sulattaa muitakaan kaksikon päätöksiä tässä illassa. Pelien koventuessa ja panosten kasvaessa myös tuomariston tulisi skarpata ja pysyä pelin tasolla. Toivon mukaan saisimme mahdollisuuden todellisiin ja rakentaviin palautekeskusteluihin seurojen, liiton ja tuomarien kesken. Nykymenolla toiminta ei mene ainakaan eteenpäin, Kagan jyrähti.

Sunnuntaina Ouluun saapui TPK:n kanssa kuudennesta sijasta kisaava PoPa. Tervarien kokoonpanosta olivat sivussa takareittään paranteleva Makowski, jalkapallokiireiden vuoksi sivussa ollut Iiro Vandell ja korttitilinsä täyttymisen vuoksi huilannut Adrian Rizvani. Keskisen paikan maalirautojen välissä otti Juha-Matti Savolainen. Kokoonpanomuutokset eivät näkyneet kotijoukkueen pelissä avausjaksolla. Tervarit hallitsi pelitapahtumia ja pääsi tauolle 3-0 johtoasemassa; maalintekijöinä Harri Aaltonen kertaa kaksi ja Jarno Auvinen.

Tervarit sai toisen jakson alkuminuuteilla kylmää vettä niskaansa: vahvassa nousukunnossa porskuttava Oskari Tervo laukoi pitkän kuljetuksensa jälkeen huonosta asennosta ahdistettuna, mutta väänsi nillkkansa tilanteessa ja joutui jättämään pelikentän. Tervarien kokoonpanoon jäi poissaolojen ja Tervon loukkaantumisen vuoksi vain seitsemän kenttäpelaaja.

PoPa heräsi taistelemaan pisteistä viimeisellä kympillä. Joonas Laurikainen, Sami Rantala ja Vesa Lamminen toivat vieraat 3-3 tasoihin ajassa 37.53. Tervarit kuittasi kuitenkin runsas minuutti myöhemmin ja siirtyi 4-3 johtoon Dritan Stafsulan painavalla laukauksella. PoPa haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla ja onnistui pysäyttämään pelikellon aikaan 39.20 4-4 tasoitusmaalin merkiksi. Jarno Haanpään maali ei kuitenkaan riittänyt porilaisille. Joukkue haki kolmea pistettä ja jatkoi pelin loppuun ilman maalivahtia. Tervarit rokotti vierailijoita kahdesti Auvisen ja Stafsulan toimesta lähettäen vieraat pitkälle ja raskaalle kotimatkalle masentava 4-6 (0-3) tappio niskassaan.

Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet oli suhteellisen tyytyväinen viikonvaihteen antiin.

- Neljä pistettä näistä peleistä oli ihan kohtuullinen suoritus. Lauantain kiivas iltaottelu painoi pohkeissamme sunnuntain pelin toisella puoliskolla ja Makowskin, Rizvanin ja Tervon puuttuminen näkyi kentällä. Toivottavasti saamme pojat täyteen pelikuntoon viimeistään maaliskuussa alkaviin puolierämatseihin, Halmet huokaili.

- Teimme paljon asioita oikein ja puolustimme kohtuullisesti, mutta kummassakin ottelussa teimme pelaamisemme vaikeaksi keräämällä virheitä ja tekemällä suuren määrän helppoja pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Meillä on vielä pienet saumat nousta kahden parhaan joukkoon ja suoraan välieriin, joten emme lähde päättämään runkosarjaa Kokkolaan saunailtatunnelmissa, Halmet lupasi.

Tervarien tiedotteesta / UrheiluOulu

Tervarit - logo

Tervarit - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

PP-70 kaatoi Tervarit voittomaalikisan jälkeen

Tervareiden kotihallissa pirkanmaalaisvieraat menivät johtoon Matias Hovin maalilla.

Tervareille täydet pisteet kotikentällä

Tervareiden tuplaviikonloppu alkoi mallikkaasti ja oululaiset napsivat kotonaan täydet 3 pistettä.

Tervareiden kausi käynnistyy

Tämän samaisen kysymyksen voi esittää myös kevään pronssista mitaliaan kirkastamaan lähteville Oulun Tervarien edustuspelaajille sekä kesän aikana nimensä Porin Palloilijoista FC Jazz-nimeen organisatooristen muutosten vuoksi vaihtaneelle vierasjoukkueelle.

TPK janoaa revanssia Tervareista

Futsal-liigan runkosarjan jännitteet ja panokset kasvavat mentäessä kohti maaliskuuta ja jo kauan odotettuja pudotuspelejä.

Tervarit tosipaikan edessä lauantaina

Tervarit palaa kotiparketilleen vuodenvaihteen jälkeen kevätkierroksen avausotteluun.

TP-Kaarle taisi maalinteon

Keskiviikko tarjoili todellista hulinaa maalien muodossa Oulun urheilutalolle saapuneelle kauden ennätysyleisölle.