Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KooKoo niukkaan voittoon puolivälierien avauksessa

 
KooKoo niukkaan voittoon puolivälierien avauksessa

Ensimmäinen yhdeksästä vaaditusta voitosta on takana. Kiekko-Laser kaatui ensimmäisessä puolivälieräottelussa niukasti, mutta riittävästi maalein 3-2. KooKoo aloitti ottelun vahvasti, mutta kahdessa viimeisessä erässä isännille kirjattiin kahdeksan kahden minuutin rangaistusta. Erinomaisen alivoimapelaamisen ansiosta joukkue pystyi kuitenkin nappaamaan sarjan avausvoiton.

"Tuntuu aika epätoivoiselta jatko"

Kiekko-Laser saapui Kouvolaan, aikomuksena hyödyntää kotijoukkueen paineet ja napata kotietu itselleen. Suunnitelma kuitenkin epäonnistui, kun aika loppui kesken. Joukkueen päävalmentaja Mikko Manner oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt - ja jo lähes valmis luovuttamaan koko sarjan. "Kyllähän tässä oli vähän niin kuin meidän sauma. Laskeskeltiin, että tässä ekassa pelissä se olisi voinut olla. Kotijoukkue vähän jännittäisi sitä ennakkosuosikin hommaansa, mutta ei onnistuttu käyttämään sitä hyväksi. Tuntuu kyllä aika epätoivoiselta jatko tämän pelin jälkeen".

KooKoon käskijä Ismo Lehkonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen avauserässä sekä alivoimapelaamiseen. Hyviä juttuja Lehkonen löysi totutusti paljon. "Ensimmäinen erä oli tosi hyvää jääkiekkoa, siinä oli paljon loistavia juttuja. Viimeiset kaksi erää tapettiinkin sitten aika paljon näitä jäähyjä. Tästä on hyvä lähteä".

Dominoiva KooKoo

Vaikka KooKoo hallitsi avauserän pelitapahtumia lähes suvereenisti, pääsi vierasjoukkue ensimmäiseen kunnon maalipaikkaan. Joulukuussa juuri KooKoosta Ouluun siirtynyt Matias Perkkiö oli päästä irtokiekkoon, mutta Mikko Rämön jalkapallomainen syöksy kiekon päälle jätti Perkkiön nuolemaan näppejään.

Ensimmäisen viisiminuuttisen Kiekko-Laser pysyi pelissä mukana kelvollisesti, mutta Jari Löfmanin kampitusjäähyn aikana tahtipuikko siirtyi isäntäjoukkueelle. Päätöserän loppuun asti KooKoo hallitsi kenttätapahtumia lähes suvereenisti, Perkkiön yritys erän alkupuolella jäi käytännössä joukkueen ainoaksi vaaralliseksi tilanteeksi.

Sekä Niklas Sirén että Pasi Järvinen olivat Löfmanin rangaistuksen aikana lähellä maalintekoa, mutta avausmaali nähtiin vasta vajaan 11 minuutin pelin jälkeen. Miikka Jouhkimainen toi kiekon ryminällä alueelle ja jätti kumilaatan Jaakko Lehtoselle, joka pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Illan toisen ylivoimansa KooKoo käytti hyväkseen. Akseli Mattila sai avauserän toisen rangaistuksen 19. peliminuutilla, kohdeltuaan korkealla mailalla Niklas Siréniä kaltoin. KooKoon ylivoima pyöritteli Laser-nelikon auki ja lopulta Kory Baker sai kunnian viimeistellä 2-0-osuman, Jani Keinäsen hyvästä syötöstä.

Kiekko-Laserin ylivoima tehotonta

Toisessa erässä hallinta siirtyi KooKoon maalille. Kotijoukkue sai erässä yhteensä 10 rangaistusminuuttia, joiden aikana peli luonnollisesti pyöri lähinnä Mikko Rämön lähistöllä.

KooKoon jäähyilyn aloitti viidennellä minuutilla Mikko Liukkonen. Lähes heti Liukkosen vapauduttua, oli Jesse Lustbergin vuoro. Pirteästi läpi ottelun pelannut Perkkiö oli karata pomppivan kiekon kanssa painineelta Lustbergilta läp ja puolustaja joutui koukkimaan itsensä jäähylle.

Ottelun käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen, joutuivat Tuomas Gärdström ja Kory Baker lähes peräjälkeen ihastelemaan kouvolalaista jäähalliarkkitehtuuria jäähyaitiosta käsin. Kiekko-Laser pääsi pelaamaan minuutin ja 43 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Myös Miikka Jouhkimaisen illan ensimmäisen rangaistuksen aikainen Laser-ylivoima oli tulokseton. KooKoon alivoima oli erinomaista, mutta osansa tehottomuuteen oli myös pehmeällä ylivoimapelaamisella ja toisaalta myös erinomaisesti pelanneella Mikko Rämöllä. Yksi illan komeimmista torjunnoista nähtiinkin 5-3-ylivoimalla, kun Rämön räpyläkäsi ehti Tommi Leinosen viivalämärin tielle. "Alivoima oli tosi hyvää, kuten on ollut koko kauden, ihan superia. Kaksi viimeistä erää oltaisi oltu pulassa ilman sitä", KooKoon Lehkonen pohti ottelun jälkeen.

Kiri jää kesken

Ratkaisunmakua oli ilmassa, kun Samu Vilkman siirsi KooKoon 3-0-johtoon päätöserän alussa. Mikko Liukkonen tarjoili b-pisteen tuntumasta hyvän syötön takatolpalla vaanineelle Vilkmanille, eikä tämä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Vilkmanin osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, kun vierasjoukkue ei kyennyt nousemaan kuin yhden maalin päähän.

Miikka Jouhkimainen sai illan toisen rangaistuksensa vajaa kaksi minuuttia Vilkmanin osuman jälkeen. Ylivoimalla K-Laser ei vielä onnistunut, mutta minuuttia Jouhkimaisen vapautumisen jälkeen kyllä. Matias Perkkiö taisteli itsensä oman laukauksensa jälkeiseen reboundiin ja yllätti siitä Rämön. Kavennuksen jälkeen Jouhkimainen teki eräänlaisen 'hattutempun' joutumalla rangaistusaitioon kolmannen kerran vain 11 peliminuutin sisään. Tämäkin ylivoima oli kuitenkin vierasjoukkueelta tehotonta.

Myös kotijoukkue pääsi vielä koettamaan ylivoimansa toimivuutta Iiro Memosen polvitaklausjäähyn aikana, muttta tulokset jäivät yhtä laihoiksi kuin vierasjoukkueen yrityksillä. Lähellä neljättä osumaa KooKoo oli viimeisellä peliminuutilla, mutta päätuomari Marko Vepsäläisen jalka 'torjui' Sirénin kohti tyhjää maalia suuntautuneen yrityksen.

Kiekko-Laser nousi pelin viimeisellä minuutilla maalin päähän, Toni Niemen istuessa rangaistus- ja Antti Rautiolan vaihtoaitiossa. Memonen laukoi kiekon siniviivalta KooKoo-puolustajan kautta verkkoon. Tämän lähemmäs oululaisjoukkue ei kuitenkaan enää noussut ja KooKoo pääsi juhlimaan ensimmäistä kiinnitystä välieräpaikkaan.

Sarja jatkuu maanantaina Oulussa.

Mestiksen (Matti Lindholm) tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MikkoManner

Mikko Manner

19.7.1974 Vaasa
Tiedot

Matias Perkkiö

23.5.1987 Oulu
Tiedot


Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää
Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Manner jatkaa Kärpissä vuoteen 2020

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option kaudesta 2018-2019 ja samalla solminut jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät vahvistuu kolmella pelaajalla

Kärpät on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Kaksivuotisilla sopimuksilla Ouluun saapuvat menneen kauden KalPassa hopeamitaliin päättäneet Jyri Junnila ja Joonas Lyytinen sekä HIFK:ta edustanut Jasse Ikonen.

Lue lisää
Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Mikko Lehtonen ei jatka Kärpissä

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Mikko Lehtonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet Lehtosen ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018.

Lue lisää