PoPalle vihdoin avausvoitto

FC PoPa otti eilen kauden ensimmäiset pisteensä, kun Joensuun Jippo kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 2-1.

Hyytävä alku

PoPalla on ollut ottelun aluissa suuria vaikeuksia ja viime torstainakin Helsingissä HIFK siirtyi johtoon kahden minuutin pelin jälkeen. Mutta eilen oli toinen ääni kellossa, sillä PoPa siirtyi ottelussa johtoon jo 24 sekunnin pelin jälkeen, PoPa laittoi aloituksesta pitkän pallon vastustajan kenttäpäätyyn ja kovan prässin seurauksena isännät tuhrivat pallon omaan maaliin.

PoPa aloitti ottelun terävästi vaikka ottelu olikin jo kolmas viikon sisään ja pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen PoPa oli siirtyä jo kahden maalin karkumatkalle mutta Deman kova vapaapotku pamahti ylärimaan.

32 minuutilla PoPa iski ottelun toisen maalinsa, Teemu Vihtilä antoi Juuso Aallolle loistavan syötön boksiin, joka harhautti puolustajan kylmänviileästi ja laukoi pallon hallitusti etukulmaan ohi Mikko Ikosen.

Kahden maalin johto hieman passivoitti PoPan peliä ja isännät pääsivät peliin paremmin mukaan ja alkoikin hallita kenttätapahtumia ja saikin muutaman maukkaan paikan kavennukseen mutta Lauri Pirhonen hoiteli tilanteet varmasti ja piti tässä vaiheessa PoPan turvallisessa johdossa. Mutta 40 minuutin pelin jälkeen ei Latekaan voinut mitään isäntien kavennusmaalille, John Keister pääsi laukomaan boksista puolustajan jalkojen välistä kavennuksen. Maalin jälkeen Jippo pääsi vielä kerran laukomaan vaarallisesti mutta laukaus sujahti hieman yli maalin ja näin tauolle siirryttiin PoPan johdossa.

Puolustustaistelu

Tällä kaudella PoPalla on ollut vaikeuksia vähän jokaisella saralla mutta suurimpia ongelmia ovat tuottaneet puoliaikojan alut, eilen ensimmäisen puoliajan alku oli loistava mutta jälleen kerran toinen 45 minuuttinen alkoi todella nihkeästi. PoPan syöttötyöskentely oli karmeaa ja lukuisat harhasyötöt antoivat isännille otteen pelistä.

Muutaman minuutin pelin jälkeen PoPa menetti pallon keskialueella ja pallo päätyi Keisterille, jonka kovan vedon Late torjui kulmaksi. Jippo jatkoi vyörytystään ja sai muutamia hyviä paikkoja tasoituksen tekoon mutta huono viimeistely ja Laten hyvät torjunnat pitivät PoPan johdossa.

Ottelun lopussa Jippo nosti lisää miehiä hyökkäykseen ja sai luotua paljon erikoistilanteita mutta nämä tilanteet PoPa puolusti todella nöyrästi ja huolella. Kun kellossa oli 90 minuuttia Jippo sai loistavan paikan tasoitukseen, toppari Hans Ekroos pääsi laukomaan viidestä metristä mutta Late teki itsensä isoksi ja torjui vedon kulmaksi. Tuomitun kulman PoPa selvitti kunnialla ja tuomari vihelsi pilliinsä viimeisen kerran ja näin PoPalla todella tärkeä voitto lukemin 2-1.

Pieni tauko

Alkukausi on ollut todella raskas ja vaikea mutta eilinen voitto varmasti vapauttaa joukkueen pelaamista ja nyt edessä olevalla tauolla PoPa pääsee treenaamaan kunnolla ja tullee saamaan sairaslistalta miehiä mukaan kokoonpanoon. PoPan seuraava ottelu on 19.6, kun Kemissä vastaan asettuu PS Kemi.