Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazz saavuttanut puolimatkan

 

Jazz saavuttanut puolimatkan


FC Jazz koki kauden 13 ensimmäisessä ottelussa viisi voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Kerätyt 19 pistettä oikeuttavat sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Sarjakärki BK-46 on kärjessä 29 pisteellään.

Vuosi sitten FC Jazz keräsi vastaavassa ajassa 25 pistettä. Erinomaista alkukautta seurasi kuitenkin katasrofaalinen toinen kierros, joka tuotti vaivaiset kahdeksan pistettä. Yhteispisteet 33 oikeuttivat lopulta sarjan kymmenenteen sijaan.

FC Jazzissa on paiskittu jo marraskuusta asti tiukasti töitä, jotta jalka nousisi vilkkaasti vielä syksyn saadessa ja iltojen pimetessä. Päävalmentaja Risto Virtanen on aavistuksen pettynyt joukkueen alkukauden pistesaldoon.

- Ennen kautta odotin, että meillä olisi tässä vaiheessa noin 25 pistettä. Mutta sarja on varsinkin kärjen osalta hyvin tasainen edelleen, ja kaikki on täysin auki. Pelit ovat osoittaneet, ettei tässä sarjassa ole yhtään joukkuetta, jota emme voisi voittaa, Virtanen tiivistää.

FC Jazz  on hoitanut kaikki sarjan häntäpään joukkueet puhtaasti. Kärkijoukkueita vastaan on pelattu tasaisia ja viihdyttäviä pelejä, jotka ovat kuitenkin lopulta kääntyneet tasapeleiksi tai harmittavan niukoiksi tappioiksi.

Hyökkäystehojen pieni puute on ollut Virtasen mukaan yksi syy voitottomiin otteluihin. Rami Ahonen (5 maalia) ja keskikentältä maaleja tykittänyt Jesse Junnila (5) ovat joukkueen parhaat maalintekijät, mutta Mamadou Konatelta (4) olisi ollut lupa odottaa alkukauden aikana tehokkaampia esityksiä.

- Molemmat kärjet, Ahonen ja Konate, aloittivat kauden erittäin pirteästi, mutta kesäkuussa molempien esitykset olivat vaisumpia.

- Ahosen maalisaldo on vielä ihan kohtuullinen, pelaahan hän vasta ensimmäistä miesten kauttaan. Mutta Konatelta sopii odottaa nähtyä enemmän. Onneksi hän on viime aikoina taas pelannut pirteämmin, ja löytänyt välillä kadoksissa olleen liikkeensä takaisin, Virtanen pohtii.

Puolustuspäässä FC Jazz on pärjännyt viime kautta paremmin. Erityisesti huippukuntoinen maalivahti Jyri Nieminen pelaa uransa parasta kautta. Kokenut toppari Jari Vuorinen on puolestaan tuonut rauhallisuutta porilaisten puolustukseen.

Miehet Vuorisen rinnalla ovat vaihtuneet tiheästi, sillä Jari Lamminen (selkä) ja Jussi Leinonen (polvi) ovat loukkaantumisten takia pitkään pois. Toppari Jukka Ranne on puolestaan joutunut paikkaamaan välillä oikean pakin tonttia, koska koko joukkueessa ei ole selkeää oikeaksi puolustajaksi erikoistunutta pelaajaa. Vasemmalla Joonas Salo pelaa puolestaan tasaisen varmaa kautta.

- Meille on tehty liikaa erikoisia maaleja. Esimerkiksi meidän omien kulmapotkujen jälkeen vastustaja on rokottanut aivan liian usein vaarallisella tilanteella tai jopa maalilla. Näin kävi myös JäPS-pelissä. Tällaisiin pieniin asioihin meidän on kiinnitettävä huomiota, Virtanen toteaa.

Oikeana puolustajanakin esiintynyt Ilkka Santahuhta on keskikentällä FC Jazzille äärimmäisen tärkeä pelaaja, kuten myös erikoistilanteista ja pelinrakentelusta isoa vastuuta kantava Joonas Laurikainen.

Ilkan veli Matti Santahuhta on pelannut alkukauden aikana myös keskikentällä sekä oikeana puolustajana, mutta nyt miehen pelit ovat ainakin toistaiseksi pelattu. "Santiksen" polvessa on luumustelma, ja mahdollisesti muuta ongelmaa, mitkä pitävät hänet sivussa. Tiistaina Virtanen sai toisen avainpelaajan eli Jesse Junnilan loukkaantumisesta tiedon. Ykköspyssy "Kenon" nilkassa on hiusmurtuma.

- Tietenkin loukkaantumiset huolestuttavat. Lisäksi neljä kaveria lähti alkuviikolla armeijaan, mikä syö rinkiä entisestään. Mutta paikkaajia pitää löytyä. Esimerkiksi Aleksi Nurminen on taas viime aikoina ollut ilahduttavan irtonaisessa kunnossa.

Tuleva viikonloppu on FC Jazzille harvinainen peleistä vapaa, muttei treeneistä. Joukkue kohtaa jo maanantaina Tampereen Pallo-Veikot Tammelassa kakkoskierroksen avausottelussa. Mitään kesätaukoa ei Kakkosessa ole, kuten muissakaan Palloliiton huippusarjoissa (Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen) ei ole moniin vuosiin ollut.

Kotikentällä FC Jazz esiintyy seuraavaksi 24. heinäkuuta, kun Ilves-Kissat saapuu Tampereelta Poriin. Tervetuloa stadionille silloinkin!

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää