Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sinimyrsky tekee tuhojaan

 
Sinimyrsky tekee tuhojaan

Kuumaa kiekkohuumaa eläneiden patasydänten yhä sykkiessä kevään ihmeen tahdissa, kaupungin on jo valtaamassa seuraava ilmiö. Sinimyrsky puhaltanee seuraavat kuukaudet voimakkaasti muuallakin kuin Ikuisen Tuulen Stadionilla. Kesällä 2006 kukaan ei voi välttyä PoPagandalta.

 

Viime kesänä porilaisessa jalkapallossa vietettiin FC Jazzin suruaikaa. Se kävi toki nopeasti selväksi, kuka ottaa porilaisen jalkapallon lipunkantajan roolin haltuunsa. PoPa teki jo tuloaan innokkaiden ja ennakkoluulottomien vetäjiensä johdolla.

Kaikesta huolimatta pudotus liigasta kakkosdivariin oli kova ja masentava. Eikä nopea nousu kirkkaampiin parrasvaloihin aivan heti silmissä välkkynyt, vaikka PoPa sinänsä hyvän ja uskottavan kauden vetikin. Harva jaksoi silti uskoa PoPan osaamiseen ja resursseihin. Toki touhussa oli tekemisen meininkiä, mutta osittain homma näyttäytyi enemmänkin romanttisena haavekuvana.

 

PoPa kuitenkin näpäytti epäilijöitään jo kuukausia ennen ensimmäistä peliä. Puuhamiehet tekivät kabinettien puolella melkoiset temput. Osaaminen ja resurssit vakuuttivat ainakin pelaajaneuvotteluissa, ja niinpä porilaisen jalkapallon pelastustalkoot houkuttivat sinipaitoihin tähtisikermän, jonka veroista kakkosdivarissa tuskin on ennen nähty.
Nimilistojen ja meriittien perusteella varsin moni liigajoukkue kalpenee tylysti PoPan rinnalla. Antti Sumialan, Lasse Karjalaisen ja Rami Niemisen kaltaiset nimet kelpaisivat lähes jokaiselle suomalaisjoukkueelle. Porin stadionilla nähdäänkin rutkasti enemmän tähtiloistetta kuin Jazzin viimeisinä vuosina konsanaan.

Selvää on, että PoPa on kakkosen länsilohkossa musertavan ylivoimainen suosikki. Periaatteessa joukkueen ei pitäisi hävitä sarjassa peliäkään. Kovin moneen tappioon ei ylipäätään ole varaakaan systeemissä, missä vain lohkon voittaja nousee sarjaporrasta ylemmäs.
Sumiala Antti,PoPa
Kari Saha / UrheiluPori.com

Suosikin asema ei ole urheilussa koskaan helppo. Sitä se ei tule olemaan PoPallekaan, jonka päänahan jokainen vastustaja haluaa vyölleen. Tavallaan asia vain korostuu, kun pelataan kakkosdivarin tasolla. Monelle alasarjajyrälle Sumialan ja kumppaneiden nöyryyttäminen olisi yksi uran tähtihetkistä.

 

Nousupaineet ja himokkaat vastustajat ovat uhkakuvia, joista PoPan pitäisi kuitenkin selvitä. Kokemus, taitotaso ja materiaalin laajuus ovat kakkoseen niin ylivertaisia, että pahimmiksi vastustajiksi arvioitujen SalPan, TPV:n ja KaaPon pitäisi pysyä turvallisen välimatkan päässä taistelemassa lohkon seuraavista sijoista.

 

Jos etsimällä etsitään, niin pari muutakin uhkakuvaa pystyy toki löytämään: riittääkö nuoren ja kokemattoman valmentajan Mikko Mannilan ote pitämään paljon nähneet ja voittaneet suuret ja itseriittoiset persoonat hallussaan? Sopeutuuko joukkue ja koko seura uuteen tilanteeseen, missä ryhmä ei enää koostukaan vain yhdestä suuresta PoPa-ydinperheestä?

 

Uhkakuvat ovat kuitenkin vain uhkakuvia. Realismia on se, että PoPa marssii ryminällä ykkösdivariin. Sellaisella ryminällä, että siinä sivussa pantaneen uusiksi joitakin vanhoja kakkosdivariennätyksiä. Yksi näistä saattaa olla yleisömäärä. Sinimyrskyä purjeisiinsa ottavan PoPa-ilmiön olettaisi houkuttavan stadionin penkeille kakkosdivariin hyvin poikkeukselliset katsojamäärät.

Harri Laiho / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2006 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2006

Ottelut kaudella 2006

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


LasseKarjalainen

Lasse Karjalainen

22.10.1974 Botkyrka, Sweden
Tiedot

MikkoMannila

Mikko Mannila

2.3.1975
Tiedot

RamiNieminen

Rami Nieminen

25.2.1966
Tiedot

AnttiSumiala

Antti Sumiala

20.2.1974 Pori
Tiedot


Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää