Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät ja Lukko eivät saaneet selvää toisistaan

 
Rakkaat naapurit jatkoivat tasatahdilla


Ässät ja Lukko ovat luomassa alkavalla liigakaudelle normaaliakin sähköisemmät alkuasetelmat. Suurin odotuksin kauteen valmistautuvat naapurit ovat kohdanneet harjoituskaudella nyt kahdesti. Tuloksena kaksi tasapeliä ja laskentatavasta riippuen 5-8 nujakkaa.

Perjantaina satakuntalaiset päätyivät tasatulokseen 3-3 (2-0, 0-0, 1-3). Nahisteluita oli lopulta jopa odotettua vähemmän, sillä nyrkit heiluivat vasta päätöserässä ja silloinkin vain kahdesti.

Ässät tuli otteluun räväkästi. Huomattavasti kovemmalla sykkeellä liikkellä ollut kotijoukkue painoi pelin kerta toisensa jälkeen Lukon päätyyn. Ajankohta huomioon ottaen peli oli jopa yllättävän toimivaa.

- Latasimme alkuun paljon odotuksia ja otteet jäällä olivatkin sen mukaisia, Ässien valmentaja Jari Härkälä kiitteli.

Patapaidat menivät reilussa 11 minuutissa ylivoimaosumilla 2-0-johtoon. Ensin Patrik Forsbacka ohjasi Matti Kuparisen maalille lähettämän kiekon helpohkosti ohi Mikael Vuorion

Toisessa maalissa oli jo tyyliä: ykkösketjun taitoniekat Marko Kivenmäki ja Sakari Salminen pitivät hauskaa Lukko-puolustuksen keskellä ja lopulta Salminen, 19,  todisti olevansa jotain muuta kuin petteriperusjuniori. Upea syöttö tavoitti maalin kulmalta Toni Häppölän, jolla oli helppo työ siirtää kiekko ohi Vuorion.

- Lukko-jätkät ajoivat minuun ja Kivenmäkeen liian tiukasti kiinni. Häppölä unohtui ihan vapaaksi, raumalaismaalin ylähirteenkin kerran ampunut Salminen kertasi oivallustaan.

Ässien paras virta loppui kuitenkin avauserään. Toisessa erässä Lukko alkoi hallita, ja päätöserä oli puolestaan jo täysin raumalaisten.

- Eka erä oli meiltä tosi heikko. Jatkoimme täysin siitä, mihin jäimme torstaina, kun hävisimme KalPalle Eurajoella. Mutta toisesta erästä alkaen ilme muuttui, Lukon piiskuri Mika Toivola iloitsi.

Mika Viinanen ja Petri Lammassaari nostivat vieraat ansaitusti tasoihin. Sen jälkeenkin ote oli raumalaisilla, mutta Ässät kävi vielä kuittaamassa johtomaalin. Pasi Peltonen pystyi sääntöjen vastaisella rikkinäisellä mailalla toimittamaan kiekon maalilla, ja Kivenmäki survoi sen sisään. Osumansa jälkeen porilaisfakiiri kävi ilveilemässä kiistakumppanilleen Doug O´Brienille.

Marko Luomala suti maalin edestä ottelun päätöslukemat. Lopputulosta enemmän 2500-päinen yleisö syttyi kuitenkin viimeisen erän kahdesta tappelusta.

Ensimmäisessä ottivat yhteen Viinanen ja Ilveksestä Ässiin siirtynyt Tommi Huhtala. Lyhyeksi jääneessä polkassa Viinanen sai muutaman iskun perille, mutta jäi lopulta Huhtalan alle.

Pidemmän myllyn tarjosivat Kivenmäki ja O'Brien. Kivenmäki ajoi maalille, O'Brien tarjosi poikittaista, ja mellakka oli valmis. Kivenmäki taisteli sisukkaasti, mutta huomattavasti kookkaampi O'Brien takoi selvän pistevoiton sekä ässätähden silmäkulman auki.

Härkälä oli ottelun antiin lopulta varsin tyytyväinen.

- Siellä oli paljon hyviä juttuja. Esimerkiksi karvauspelimme toimi sen suuntaisesti, mitä haemmekin. 5-5-vastaan peliä ei valitettavasti päästy kovin paljon harjoittelemaan, kun ottelu meni niin rikkonaiseksi. Se oli aika odotettua, että sitä avauserämme lentoa emme pystyneet tässä vaiheessa pitämään loppuun saakka.

Pelaajistostaan valmentaja antoi tunnustuksen mainiosti torjuneelle Eero Kilpeläiselle sekä Salmiselle .

- Kaiken kaikkiaan meni ihan ok, mutta parannettavaakin kyllä jäi. Hienoa tuossa paikassa oli pelata, mutta oli se hiukan hakemista, kun en ole treeneissäkään montaa kertaa Häppölän ja Kivenmäen kanssa vetänyt. Muutamia hyviä vaihtoja silti saatiin, sunnuntaina nuorten maajoukkueen mukana Kanadaan lentävä ykkösketjun nulikkakokelas mietti.

Ässien try out -miehistä Blake Robson pelasi omaa ruutuaan kakkosen keskellä näkymättömästi. Sen enempää eivät nousseet esille myöskään Anssi Rantanen tai Pasi Reunanen.

- Rantasen kaltaiselle peruspuolustajalle on hyvä, ettei paljon ota silmään. Reunasella on puolestaan paljon tekemistä liikkeensä kanssa, sen takia hän ei paljon enää päätöserässä pelannutkaan, Härkälä selvitti.

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää