Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Havaintoja pesäpallosta – ja pallon vierestä

 
Havaintoja pesäpallosta – ja pallon vierestä

Mistä mahtaa olla kysymys, kun ”tolppa nousee hyvin” ja ”kärpänenkin onnistuu”? Asiaan vihkiytyneille vastaus on varmaankin itsestään selvä, mutta kaltaiselleni ulkopuoliselle tarkkailijalle mieleen tulee lähinnä paikallaan yleensä pysyvä sähkötolppa tai takapihalla jaloissa pörräävä ötökkä. Näitä ei kuitenkaan edellä mainituissa ilmauksissa tarkoitettu, vaan kysymys oli ihan muusta. Olin nimittäin ajautunut itselleni hyvin epätyypilliseen tilanteeseen: katsojaksi pesäpallokentän laidalle.

Pesäpallo ei ollutkaan niin yksinkertainen peli kuin olin kuvitellut. Oikeastaan en useinkaan  ymmärtänyt mitä kentällä tapahtui. Saatoin juuri luulla tajuavani säännöistä jotakin, vain joutuakseni hetken päästä huomaamaan, etten tajunnutkaan. Numerotaulun logiikka jäi hämäräksi, samoin kivoista neonväreistä koostuvan viuhkan, jota pelinjohtaja heilutteli. Turhautumiseni johti väistämättä huomion kiinnittymiseen ulkourheilullisiin seikkoihin. Ensinnäkin minulta jäi näkemättä kotijoukkueen ensimmäinen juoksu, koska olin keskittynyt vaihtamaan katseita lastenvaunuistaan tirkistelevän söpön miehenalun kanssa.  Lisäksi havaitsin, että joukkueet olivat valinneet eri taktiikan pukeutumisensa suhteen. Kun toisen joukkueen tossut loistivat kaikissa väreissä, halusi toinen joukkue puolestaan osoittaa saumatonta yhteishenkeä myös yhtenäisellä jalkinevalinnallaan. Ymmärsin myös aika pian olevani ulkopuolisuuden tunteineni suhteellisen yksin. Katsomossa pelattiin peliä vähintään yhtä suurella intensiteetillä kuin kentällä. Jotkut tuntuivat olevan joukkueita paremmin selvillä siitä, mitä piti tehdä. Totesin, ettei nuorten naispelaajien sovi ainakaan olla kovin herkkänahkaisia katsomosta kuuluvien kommenttien suhteen.

Loppujen lopuksi onnistuin pääsemään himpun verran peliin sisälle, ja hämmästyin huomatessani ilonläikähdyksiä rinnassani kotijoukkueen onnistuessa. Pelaajien taitavuus tuntui uskomattomalta. Omat muistoni pesäpallosta eivät ole erityisen mairittelevia, sillä kuulun niihin, jotka koulussa valittiin joukkueisiin viimeisten joukossa. Muistan myös elävästi sen kerran, jolloin seisoin ulkokentällä räpylä kourassa ja pallo syöksyi vääjäämättä minua kohti päätyen etuhampaisiini. Isompia fyysisiä vaurioita ei onneksi koitunut, lieviä henkisiä kylläkin. Vieläkään en ole lakannut ihmettelemästä, miten silloin oli niin vaikeaa nostaa se räpylä siihen pallon eteen. Ottelussa seuraamillani pelaajilla ei tällaista ongelmaa ollut.

Ei minusta vieläkään kunnon pesäpallofania tullut. Ehkä on hyväksyttävä tosiasiana kuulumiseni siihen ihmisryhmään, joka kuitenkin viime kädessä kiinnittää enemmän huomiota vierasjoukkueen pelinjohtajan hauiksen kokoon kuin kentän tapahtumiin. Se oli muuten kadehdittavan iso hauis.

penkkiurheilijanvaimo@urheilupori.com 
 


Takaisin edelliselle sivulle
UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

Kiinnostaako sinua urheilu? Haluatko päästä lähemmäksi tapahtumia kuin mitä olet aiemmin päässyt?

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut syyskuun alussa kattamaan myös Hämeenlinnan ja Kuopion.

Lue lisää
SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

Sami Hyypiän perustama hyväntekeväisyysyhdistys, SH4 tukirengas, jakoi ensimmäiset apurahat keskiviikkona Vantaalla.

Lue lisää
Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Uusin tulokas UrheiluSuomi.comin sivustolla on Lahti. Lahden sivuston sisältöä päivitetään ja kehitetään vähitellen kesän aikana.

Lue lisää
Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

UrheiluSuomi.comin sivusto sisältää jatkossa myös Vantaan.

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut kattamaan myös Espoon.

Lue lisää