Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HPK voitti Suomen mestaruuden

 
HPK voitti Suomen mestaruuden

Hämeenlinnan Pallokerho on jääkiekon SM-liigan uusi Suomen mestari. Porin Ässien tuhkimotarina päättyi tänään kotitappioon. HPK käytti heti ensimmäisen mahdollisuuden, kun mestaruus oli katkolla. Kerho pelasi erinomaisen pelin, jättäen Ässille vain rääppeet. Ässien otteista puuttui se hulluus jota kauden aikana moni vastustaja on saanut karvaasti maistaa. Ottelun päättyessä valotaululla oli lukemat 1-4. Kotitappio oli ensimmäinen Ässille tämän kauden pudotuspeleissä.

Ottelu alkoi Ässien kannalta varsin ikävästi. Vain kolmen pelatun minuutin jälkeen Janne Lahti vei kerhon 1-0 johtoon. Maalia edelsi Marko Toivosen virhe vastustajan siniviivalla. Tosin maali meni osittain myös maalivahti Juuso Riksmanin piikkiin.

Toisessa erässä tahkottiin yli 19 minuuttia maaleitta, kunnes ajassa 39.59 kerhon Jukka-Pekka Laamanen laukoi taululle 2-0 numerot. Tilannetta edelsi HPK:n vahva pyöritys Ässien päässä. Valitettavasti porilaisyleisön kannalta Ässien pelaaminen loppui hivenen liian aikaisin.
,HPK
Kerholle mestaruus oli ensimmäinen.
Kari Saha / UrheiluPori.com
,HPK
Kerholaisten juhlintaa.
Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com
Kolmannessa erässä Kristian Kuusela toi Ässät vielä maalin päähän ylivoimamaalillaan. Röyhkeästi maalille noussut Kuusela seurasi laukauksensa loppuun asti ja siirsi kiekon Miika Wiikmanin taakse. Ässien takaa-ajon pysäytti lopullisesti Jyrki Louhi, jonka maali syntyi vain vajaat viisi minuuttia kavennuksen jälkeen. Ässien viimeisen oljenkorren katkaisi Patrik Forsbacka tyhmällä jäähyllään aivan ottelun lopussa. Loppunumerot 4-1 tyhjään maalin viimeisteli Juha-Pekka Loikas.

Kari Saha / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2005-2006 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2005-2006

Ottelut kaudella 2005-2006

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


PatrikForsbacka

Patrik Forsbacka

12.8.1982 Pori
Tiedot

KristianKuusela

Kristian Kuusela

19.2.1983 Seinäjoki
Tiedot

JuusoRiksman

Juuso Riksman

1.4.1977 Helsinki
Tiedot

MarkoToivonen

Marko Toivonen

5.5.1978 Laitila
Tiedot


Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää