Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Porin Pesäkarhut Team Lappeenrannan vastustajaksi Viipuriin

 
Porin Pesäkarhut Team Lappeenrannan vastustajaksi Viipuriin

Pesäpallo palaa takaisin perinteikkääseen Viipuriin, kun Team Lappeenranta ja Porin Pesäkarhut iskevät yhteen naisten Superpesis-ottelussa Avangard-stadionilla.

Ottelu pelataan lauantaina 7.6.2008 klo 14.00 (paikallista aikaa) ja kaikilla on vapaa pääsy.

 

Yhteistyössä Saimaan Matkaverkon kanssa Viipuriin järjestetään erilaisia matkavaihtoehtoja. Mahdollisuus on mennä junalla ja palata laivalla, sekä matkustaa aamulla junalla vaikka Helsingistä saakka ja palata ottelun jälkeen illaksi pääkaupunkiin. Matkojen tiedustelut suoraan Saimaan Matkaverkosta 12.9. alkaen.

 

Viipurin urheilukoululaisille viedään pesäpallotietoutta (säännöt venäjäksi, lahjoitetaan välineitä) 26.9.2007. Samalla tutustutaan kenttään sekä Viipurilaisiin yhteistyökumppaneihin.

 

-Saimme Pesäkarhuista innokkaan ja aktiivisen kumppanin Viipuri-hankkeeseen. Lisäksi Viipuri on merkittävä urheilukaupunki ja etenkin sen mahtavat pesäpalloperinteet houkuttelivat palaamaan pesiksen synnyinsijoille uudestaan, toteaa Jani Valkeapää Pesä Yseistä.

 

-Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että saimme mahdollisuuden lähteä mukaan ennakkoluulottomaan ja ainutlaatuiseen hankkeeseen, kertoo Porin Pesäkarhujen urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko.

 

-Hieno idea Pesä Yseiltä lähteä viemään pesistä naapurimaahan. Omalta osaltamme pyrimme saamaan yrityksiä ja yhteistyökumppaneita mukaan sekä auttaa mahdollisimman paljon, että tapahtumasta tulee loistava, jatkoi Kaijansinkko.

  

-----------------------------------------------------------------------

Kesällä 2008 tulee kuluneeksi 80 vuotta ensimmäisestä Viipuriin voitetusta Suomen mestaruudesta

 

Viipuri omaa pitkät perinteet pesäpallossa. Viipurin Pallonlyöjät oli ensimmäistä kertaa pelaamassa SM-sarjaa 1926 ja kaksi vuotta myöhemmin Viipuriin tuli ensimmäinen ja viimeiseksi jäänyt miesten Suomen mestaruus. Loppuottelussa Viipurin Pallonlyöjät kukistivat Haminan Palloilijat 11-7. Naiset voittivat Viipurin Pallonlyöjille toisen Suomen mestaruuden vuonna 1934.

 

Viipurin ja koko Kannaksen alueella oli aktiivista pesäpallo toimintaa 1920 ja 1930-luvuilla. Kovimmat seurat olivat Viipurin Pallonlyöjät (VPL) ja Viipurin Kisa-Veikot (VKV). Seuroja oli kaikkiaan kymmenittäin koko luovutetun Karjalan alueella.

 

Keskuskenttä eli Avangard Stadion valmistui 1934 ja ensimmäinen suuri tapahtuma oli Suomi-Norja yleisurheilun maaottelu kesällä 1934. Vuonna 1937 Avangard oli Kalevan Kisojen päänäyttämönä.

 

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Viime vuoden etenijäkuningatar Milla Lindström pukee tulevalla kaudella jo tutuksi tulleen Pesäkarhujen pelipaidan ylleen.

Lue lisää
Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Naisten superpesiksen eliittiin jo pitkään kuulunut Susanna Puisto on tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta. Puisto kertoo päätöksen olleen helppo ja hän haluaa olla mukana kolmen vuoden projektissa loppuun asti.

Lue lisää
Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhujen on solminut pelaajasopimukset Milla Jakosen ja Venla Rapilan kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018.

Lue lisää
Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää
Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhujen ylemmän jatkosarjan tiivis ottelutahti jatkuu huomenna tiistaina kotipelissä Oulun Lipottaria vastaan.

Lue lisää