Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petri Kaijansinkon tervehdys Pesäkarhut-ajan päättyessä

 

Petri Kaijansinkon tervehdys Pesäkarhut-ajan päättyessä


On aika kiittää Pesäkarhujen ystäviä, kannattajia ja myös toiminnassa mukanaolleita eli itse tekijöitä kaudesta 2011 ja itseasiassa kaikista kahdeksasta viime vuodesta.
 
Kausi 2011 tulee jäämääm historiaan jälleen varsin menestyksekkäänä. Naisten pronssi, b-tyttöjen hopea ovat ne urheilullisen puolen merkkipaalut. Mutta taustalla on myös laaja junioritoiminta, innokkaiden tyttöjen ja poikien elämyksiä täynnä ollut pesäpallovuosi ja onnistunut pesiskoulu.
 
Pesäkarhut on edelleen yksi maamme suurimmista pesisseuroista lisenssipelaajien määrissä mitattuna, kiitos siitä kuuluu myös ahkerille vetäjille ja joukkueiden taustahenkilöille. Totuus on, että ilman hyvää juniori- ja seuratoimintaa ei ole myöskään menestyvää edustusjoukkuetta. Ja myös toisinpäin, menestyvä edustusjoukkue tuo esimerkkiä ja idoleita junioreille.
Viime vuosina Pesäkarhuissa on onnistuttu kasvattamaan nuorista pelaajista superpesispelaajia vuosittain ja niin tulee olla tavoitteena tehdä jatkossakin. Sopiva sekoitus omia kasvatteja ja täsmähankintoja muualta takaavat hyvän pohjan pelaajamateriaalin puolesta menestykselle. Toki pitää muistaa, että valmennuksella on aina iso merkityksensä, urheilullisuus on ollut koko 2000-luvun Pesäkarhujen tavaramerkki superpesiksessä ja uskon näin olevan jatkossakin.

Pesäkarhujen kausi 2011 naisten superpesiksessä on jälleen mitalivuosi. Viides pronssimitali seuran historiassa jättää aikalaillakin kitkerän maun näin tuoreeltaan, mutta ehkäpä sekin jatkossa maistuu paremmalta. Kun koko 2000-lukua tarkastellaan saavutuksiltaan laajemmin, on kuitenkin oltava tyytyväinen. Yksi kulta, kolme hopeaa ja viisi pronssia naisten superpesiksessä kertovat laadukkaan toiminnan jatkuvuudesta ja vahvan aseman saavuttamisesta. Moni kysyy ja ihmettelee, miksi vain yksi kulta. Yksiselitteistä syytä tai selitystä tuohon kysymykseen on vaikea antaa. On kuitenkin muistettava että vuodesta toiseen Pesäkarhut on ollut keski-iältään selvästi nuorin mitalipeleissä mukana ollut joukkue, niin tälläkin kaudella. Sekä mestari-Lapua että hopeajoukkue Jyväskylä olivat noin kolme vuotta keskimäärin vanhempia kuin meidän pelaajat. Siitä huolimatta, kuten olen mediaankin todennut, oli tämän kauden välierätappio Kirittärille pelinjohtajaurani ylivoimaisesti katkerin häviö urheilussa. Samanaikaisesti täytyy myös ihmetellä sitä, kuinka laajat mittasuhteet etenkin nettikeskusteluissa saamamme ryöpytys sai.
 
Tässä samalla haluan myös onnitella vielä kerran meitä parempia joukkueita eli kaikki kunnia ja onnittelut kulta- ja hopeajoukkueille. Hienoja pelaajia, pelinjohtajia ja ennenkaikkea mahtavia ihmisiä täynnä molemmat joukkueet, kuten meidän oma Pesäkarhut-tiimimmmekin.

Positiivinen tämä kausi on lisäksi esimerkiksi yleisömääriemme ja taloudellisten lukemienkin suhteen. Pesäkarhut oli jälleen ylivoimainen ykkönen naisten superpesiksen ja myös kaikkien naisten palloilulajien katsojaluvuissa, koko kauden keskiarvo kotiotteluissamme oli huikeasti 1264 katsojaa. Ilahduttavaa ja todella merkittävää kokonaisuudessaan naisten superpesikselle ovat tämän kauden yleisömäärät. Runkosarjassa yli 500 katsojaa/ottelu ja pudotuspeleissä peräti yli 1000 katsojaa/ottelu. Lukemat peittoavat pudotuspelien osalta myös miesten sisäpalloilulajien katsojalukemat jääkiekkoa lukuunottamatta.

Omasta puolestani haluan kiittää kaikkia Pesäkarhulaisia näistä kahdeksasta vuodesta siirtyessäni lokakuun alussa töihin Superpesikseen. Aika Porissa tulee jäämään sieluuni ja muistoihini pääasiassa positiivisena. Toivon, että Pesäkarhut on vahvassa asemassa niin Porissa, Satakunnassa kuin koko maassakin naisten superpesiksen yhtenä lippulaivoista. Toivon myös, että Pesäkarhut on edelleenkin hyvää juniorityötä ja seuratoimintaa tekevä vahva vaikuttaja. Hyvään seuratoimintaan merkittävinä tekijöinä kuuluvat määrätietoiset johtajat(johtokunta,toimihenkilöt) ja ahkera talkooväki sekä motivoituneet urheilijat ja valmentajat eri tasoisissa joukkueissa. Näitä kaikkia tekijöitä Pesäkarhuissa on ollut ja niin uskon olevan tulevaisuudessakin.
Ison kiitoksen haluan antaa myös Teille katsojille, Porissa on totuttu viime vuosina suuriin katsojalukuihin ja menestykseen. Katsojien tuella on merkittävä apunsa menestystä tavoiteltaessa. Sydämellinen kiitos kuuluu sille jatkuvassa kasvussa olleelle yhteistyökumppanijoukolle ja mediaväelle, Teidän kanssanne on ollut ilo toimia ja kehittää Pesäkarhuja yhä paremmaksi elämystuotteeksi vapaa-ajan vieton mahdollisuutena.

Syvästi kumartaen ja hyvää jatkoa toivottaen!
t.Petri Kaijansinkko.


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


PetriKaijansinkko

Petri Kaijansinkko

Tiedot


Pesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut vastaan Lipottaret ottelu oli ennakko-odotusten mukaan tasainen. 1162 päisen yleisön edessä Pesäkarhut kuitenkin pääsi kirimään ohi ja vei ottelun nimiinsä 1-0.

Lue lisää
Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Viime vuoden etenijäkuningatar Milla Lindström pukee tulevalla kaudella jo tutuksi tulleen Pesäkarhujen pelipaidan ylleen.

Lue lisää
Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Naisten superpesiksen eliittiin jo pitkään kuulunut Susanna Puisto on tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta. Puisto kertoo päätöksen olleen helppo ja hän haluaa olla mukana kolmen vuoden projektissa loppuun asti.

Lue lisää
Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhujen on solminut pelaajasopimukset Milla Jakosen ja Venla Rapilan kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018.

Lue lisää
Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää