Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paul Baxterin joukoilla näytönpaikka

 
Paul Baxterin joukoilla näytön paikka


Helsingin IFK lähtee alkavaan kauteen kovin odotuksin. Viime kaudella joukkue putosi mitalipeleistä pois, kun joukkue kohtasi mestaruutta puolustaneen HPK:n puolivälierissä. Kesän aikana joukkueen kokoonpano ei paljon muuttunut. Suurin yksittäinen muutos oli Jere Karalahden siirtyminen IFK:sta Kärppiin. IFK:lle viime kaudella pisteitä iskeneet Steve Guolla ja Kimmo Kuhta jatkavat joukkueen riveissä alkavallakin kaudella. Joukkueen pahin menetys Karalahti mukaan lukien on kuitenkin puolustaja Cory Murphyn menettäminen. Murphy vaihtoi kesän aikana Suomen kaukaloista taalajäille.

IFK:n maalivahtikaksikkona jatkaa viime kauden malliin Jan Lundell ja Aleksis Ahlqvist. Viime kaudella Lundell kantoi torjuntavastuun suurimmassa osasta pelejä. Runkosarjassa Lundell oli pelaavien maalivahtien tilastoissa kolmonen, kun vertaillaan torjuntaprosentteja. Alkava kausi on jälleen kerran yksi Lundellin
Jan Lundell,HIFK
Jan Lundell on paljon vartijana.
Kari Saha / UrheiluPori.com
näyttöpaikoista pystyykö hän nostamaan tasoaan entisestään ja voittamaan otteluita joukkueelleen myös pudotuspeleissä.


Joukkueen puolustus näyttää paperilla Karalahden ja Murphyn menetyksistä huolimatta kohtuu hyvältä. Kesän aikana IFK allekirjoitti sopimuksen Tuomas Eskelisen, Ilkka Heikkisen, Hannu Pikkaraisen ja Charlie Cookin kanssa. Rauman Lukossa itsensä liigajäille läpilyönyt Ilkka Heikkinen on taatusti yksi joukkueen mustista hevosista. Onnistuessaan Heikkinen voi pelata uransa parhaan kauden. Hannu Pikkarainen palaa IFK-paitaan vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella Pikkarainen edusti Pohjois-Amerikassa Charlotte Checkersiä ja Hartford Wolf Packia. IFK:n harmiksi vain viikko ennen kauden alkua Tuomas Eskelinen joutui päättämään pelaajauransa. Eskelinen ei ehtinyt pelata IFK:ssa otteluakaan.

Cory Murphy,HIFK
Cory Murphyn ei enää IFK:ta auta.
Kari Saha / UrheiluPori.com
Petopaitojen hyökkäysarsenaali ei kesän aikana merkittävästi muuttunut. Pois joukkueesta lähivät Pasi Salonen ja Turo Järvinen. Molemmat kiekkoilevat ensi kaudellakin vielä SM-liigassa. Vähäisen vaihtuvuuden takia joukkueen hyökkäykseen uusina niminä tulevat vain Jussi Pesonen ja Ryan Vesce. Ilveksessä kolme viimeistä kautta kiekkoillut Pesonen  iski 46 ottelussa kiitettävät 31 tehopistettä. Uransa aikana Pesonen on ehtinyt iskemään tehoja myös JYPin ja Jokereiden paidassa. Harjoituskaudella tullut vamma pitää Pesosen sivussa tosipeleistä noin kolme kuukautta. Jenkkilaituri Vesce puolestaan on kunnostaunut kahtena viime vuotena Pohjois-Amerikan AHL-sarjassa. 160 ottelussaan Vesce on onnistunut haalimaan kasaan peräti 118 tehopistettä.
Eurooppalaiset kaukalot eivät ole Vescelle kuitenkaan uusi tuttavuus, sillä hän edusti Allsvenskanissa Rögleä kaudella 2004-05.


Ismo Läntisen mietteitä Helsingin IFK:sta

Pistää silmään:
Maalivahdit ovat usein joukkueiden parhaita ”markkinoijia”, mutta HIFK:n ”veskarit” eivät sitä ole.
Puolustus ei etukäteen kovinkaan ”kummoiselta” vaikuta.
Hyökkäyskalustossa ei voi olla jo etukäteen ihailematta sentteriosastoa

Valmennus:
Toisiaan tasapainottava valmentajapari.
Todella vaativa päävalmentaja Paul Baxter ja Elitseriessäkin onnistunut Harri Rindell.

Sellainen kutina:
Valmennus saa helposti puolustuskaluston sitoutumaan pelaamiseen niin kuin haluavat (nopeaa turvallista eteenpäin pelaamista). Keskushyökkääjät tulevat saamaan ison roolin ja saavat pyörittää peliä siellä, mistä tehopisteitä kerätään.

EXTRAA
HIFK:n kuntovalmentajana toimii yksi valtakunnan arvostetuimmista urheiluhenkilöistä Kyösti Lampinen.
Hänen ansioikseen luetaan suuresti Suomen ”alppinistien” kehittyminen maailman huipuiksi. Lampinen on äärimmäisen vaativa ja lisäksi kehittänyt henkiseen valmennukseen aivan uusia metodeja.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Hannu Pikkarainen, Hartford Wolf Pack (AHL)
Charlie Cook, Binghampton Senators (AHL)
Ryan Vesce, Binghampton Senators (AHL)
Tuomas Eskelinen, Blues
Ilkka Heikkinen, Lukko
Jussi Pesonen, Ilves

Lähteneet:
Jere Karalahti, Kärpät
Pasi Salonen, HPK
Turo Järvinen, Ilves
Cory Murphy, Florida Panthers (NHL)

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää