Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vain ihme vie Kerhon mitaleille

 
Vain ihme vie Kerhon mitaleille


Hämeenlinnan Pallokerhossa alkaa uusi aika, kun joukkueen pääkäskyttäjänä aloittaa Matti Alatalo. Parin vuoden takaisen Suomen Mestarin kokoonpano uusiutui kesän aikana. Joukkue menetti tukun avainpelaajia. Joukkueesta poistuivat muunmuassa Ville Leino, Mikko Mäenpää, Mikko Jokela, Antti Pihlström ja Janne Lahti. Tulopuolelta löytyy esimerkiksi Kai Nurminen ja Pasi Tuominen.

Kai Nurminen,
Kai Nurminen vaihtoi TPS-paidan Kerhon peliasuun.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Kerhon maalivahtikaksikko on ennakkoon todella vahva. Kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt Andy Chiodo teki seuran kanssa jatkosopimuksen. Chiodon onnistuessa hän torjunee suurimman osan joukkueensa otteluista. Kesän aikana HPK hankki maalitolppiensa väliin Ruotsista palaavan Teemu Lassilan. Djurgårdenista Kerhoon siirtyvä Lassila on edustanut aiemmin SM-liigassa Tepsiä ja Ässiä.

HPK:n puoluksesta poistui muutama avainpelaaja, kun Mikko Jokela, David Schneider ja Mikko Mäenpää jättivät joukkueen. Joukkue on paikannut lähtijöitä värväämällä riveihinsä Harri Tikkasen, Markus Seikolan ja Cole Jarrettin. Lappeenrannassa piotkään pelannut Harri Tikkanen saanee alkavan kauden aikana runsaasti vastuuta Kerhon takalinjoilla. Markus Seikola puolestaan palaa takaisin Suomen kaukaloihin Ruotsin Elitserienistä. Kanadalaispuolustaja Jarrett puolestaan kiekkoili viime kaudella Saksan DEL-liigassa. Jarrett on pelannut uransa aikana 198 ottelua AHL-sarjassa.

Siinä missä puolustus koki kovia menetyksiä, hyökkäyksestä lähti pistenikkareita samalla tahdilla. Hyökkääjistä pois lähtivät Antti Pihlström, Janne Lahti, Ville Leino ja Toni Mäkiaho. Kerho hankki kesän aikana hyökkäykseen vahvistusta allekirjoittamalla sopimukset kokeneiden Pasi Tuomisen ja Kai Nurmisen kanssa. Pitkän uran SM-liigassa pelannut Tuominen palaa takaisin liigajäille Fribourgista. Tuomisen visiitti ulkomailla kesti kaksi kautta. Turusta Kerhoon siirtyvä Nurminen edustaa alkavalla kaudella HPK:ta toista kertaa uransa aikana. Ensimmäisen kerran Nurminen vieraili Hämeenlinnassa kaudella 1994-95. Tuolloin 49 pelissä syntyi tehot 30+25. Pasi Tuominen,Ässät
Pasi Tuominen tekee paluun Suomeen.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Ismo Läntisen mietteitä Pallokerhosta

Pistää silmään:
Maalivahdit: Kerhon onneksi kaksi eri tyylistä ”huippuveskaria”, sillä töitä tuleekin riittämään enemmän kuin parina viime vuotena yhteensä.

Puolustus:
Ex-valmentaja Jukka Jalonen oli expertti löytämään loistavia puolustajatyyppejä ja jalostamaan heistä pelaajia maailman rahaliigoille.
HPK menetti neljä upeaa puolustajaa, joiden tilalle on tietenkin hankittu uusia. Pieni ihme pitää kyllä tapahtua, jos uudet pelaajat paikkaavat jo ensi kaudella lähtijät.

Ei hassuttele HooPeeKoo ensi kaudella niin kuin viime kausina on totuttu näkemään.
Hyökkäyksessä kun katselee Nurmisen, Tuomisen ja vaikka Uusikartanon liikkumista, niin kerhon hyökkäyksen vahvuudet ovat jossain muualla kuin iloisessa ”hassuttelussa”.

Valmentaja Alatalo on persoonallinen ja monet vuodet Sveitsissäkin ovat tuoneet tietoa ja itseluottamusta. Uskon kuitenkin Kerhon TODELLA kiven kovan johtoportaan luottavan vielä enemmän valmennustiimiin edelleen kuuluviin Timo Lehkoseen ja Jari Kaarelaan.

HPK:n turvana on loistava verkosto huippuhenkilöitä jääkiekon eri aloilta ja seura pystyy siten nopeastikin reagoimaan, jos tarvetta tulee muutoksiin.

Mitä todennäköisemmin, kun moottoritietä ajaa naapuriin ja Idea Parkiin, niin voi siellä syksyn mittaan tavata monenlaisia jääkiekkoilijoita ja valmentajia reppuineen katsomassa Suomen ja naapurimaiden karttaa (Idea Parkin lattialla aivan uskomattoman hieno valtava kartta), mihin seuraavaksi suunnistaisi.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Kai Nurminen, TPS
Emil Lundberg
Jonas Andersson
Cole Jarrett, Eisbären Berlin (GER)
Tommi Leinonen, Kärpät
Markus Seikola, Frölunda (SWE)
Harri Tikkanen, SaiPa
Jan-Mikael Järvinen, Ilves A
Mikko Palomäki, SaiPa
Pasi Salonen, HIFK
Pasi Tuominen, Fribourg-Gotterón (SWI)
Roni Andersson, Jokerit
Teemu Lassila, Djurgården (SWE)

Lähteneet:
Antti Pihlström, Nashville Predators (NHL)
Mikko Mäenpää, Columbus Blue Jackets (NHL)
Janne Lahti, Jokerit
Mikko Jokela, Jokerit
Ville Leino, Jokerit
Mika Oksa, KalPa
Joni Lappalainen, SaiPa
Toni Mäkiaho
David Schneider
Jani Keinänen

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleTeemuLassila

Teemu Lassila

26.3.1983 Helsinki
Tiedot

PasiTuominen

Pasi Tuominen

3.5.1974 Pori
Tiedot


Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää