Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maalivahdit Ilveksen kysymysmerkki

 
Maalivahdit Ilveksen kysymysmerkki


Ilveksen tie päättyi viime kaudella pudotuspeleissä Jokereiden kohtaamiseen puolivälierissä. Joukkue saa taistella alkavalla kaudella tosissaan, jos mielii parantaa sijoitustaan. Ilveksen ikoni Raimo Helminen päätti kesällä jatkaa uraansa vielä ainakin yhden kauden. Joukkueen suurin yksittäinen pelaajasiirto oli maalivahti Tuukka Raskin lähteminen joukkueesta. Nyt joukkueen maalivahtikaksikolla on suuret saappaat täytettävänään.

Raimo Helminen,Ilves
Raimo Helminen pukee jatkossakin Ilveksen paidan ylleen.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Ilveksen maalivahtikaksikko herättää ennakkoon suuria epäilyitä. Joukkueen torjujakaksikko muistuttaa yllättävän paljon viime kauden Lukkoa. Raumalla veskarit vaihtuivat nopeasti. Heistä toinen, Pasi Häkkinen jatkaa nyt Ilveksen maalissa. Häkkisen kaveriksi kesän aikana hankittiin Tero Leinonen. Leinonen vietti kolme viimeistä kauttaan Ruotsin Elitserienissä. Torjuntaprosentti jäi keskimmäistä kautta lukuunottamatta alle 90:n. SM-liigassa Leinonen on aiemmin edustanut Jyväskylän JYPiä. SaiPasta eteenpäin ponnistanut Häkkinen torjui puolestaan viime vuonna 14 pelissä -  kolme oli Lukon paidassa ja loput Ilveksessä.

Joukkueen maalivahtien tuskaa lisää myös se, että Ilveksen puolustus ei paperilla näytä aivan liigan parhaimmistolta. Joukkue menetti kesän aikana isokokoisen Kristian Kudrocin. Ilves hankki puolustukseensa Ruotsista Suomeen palaavan Arto Tukion. Tukion lisäksi joukkueseen liittyivät myös jenkkipakki Eric Werner ja Tepsistä siirtyvä Kevin Kantee. Kantee pelasi viime kaudella TPS:n lisäksi myös Jokereissa. 24-vuotias Werner puolestaan kiekkoili viime kaudella pääosin AHL:ssä.

Sami Torkki,Lukko
Sami Torkki palaa Suomen jäille.
Kari Saha / UrheiluPori.com
Ilveksen hyökkäyskalusto puolestaan vahvistui kesän aikana, kun joukkue hankki riveihinsä Sami Torkin, Mike Bishain, Henrik Malmströmin ja Miikka Männikön. Tapparassa kiekko-oppinsa saanut Männikkö pelasi kaksi viimeistä kauttaan Jyväskylässä. Viime vuonna Männikkö teki uransa parhaat pisteet SM-liigassa. Hän merkkautti 54 ottelussa tehot 14+25. Ruotsalaishyökkääjä Malmström puolestaan on uransa aikana ehtinyt pelata kahdeksan kautta Ruotsin Elitserienissä. Viime vuonna hyökkääjä ei tehopisteillä mässännyt. Brynäsissä ja Frölundassa pelatut 51 ottelua toivat miehelle tehoja tasan yhden syöttöpisteen verran. Parhaallaan kaudella tehopisteitä on tullut 22 (9+13). NHL-kokemusta omaava (14 ottelua) Bishai puolestaan siirtyy Ilvekseen Venäjän pääsarjasta. Dynamon  riveissä 23 ottelua pelannut Bishai on tahkonnut
viimeiset vuodet AHL-sarjan eri joukkueissa. Ennakkoon hyökkääjistä mielenkiintoisin hankinta on ehdottomasti raumalaislähtöinen Sami Torkki. Pitkän uran Lukossa pelannut Torkki on ehtinyt pelata SM-liigassa myös KalPan riveissä. Viimeiset kaksi vuotta Torkki vietti Ruotsin Elitserienissä. Linköpingin riveissä Torkki iski 32 tehopistettä 93 pelissä. Parhaalla kaudellaan 2004-05 Lukossa Torkki teki 39 tehopistettä.

Ismo Läntisen mietteitä Ilveksestä

Pistää silmään:
Maalivahdit sarjajyriä, jotka saavat paljon kiittää erinomaisia agentteja siitä, että löytyvät vuodesta toiseen liigajoukkueiden kokoonpanoista.

Puolustus ei kyllä vastustajia Hakametsässä pelota, saati sitten muualla

Hyökkäyskaluston rakentelussa oli käytössä viimeinen oljenkorsi ja se on siinä: SAMI TORKKI. Torkki oli Elitserien mitalipeleissä aivan uskomattomassa iskussa. Sarjan yksi värikkäin pelaaja sai vastustajat hermoromahduksen partaalle ja siinä sivussa pelasi erinomaisesti tehden paljon ratkaisevia osumia.

Ilves tulee olemaan SM-liigan yksi seuratuimpia joukkueita sarjan alussa eikä ainoastaan Tampereella, vaan koko Suomessa. Varmasti kaikki lajia seuraavat sen tietävätkin, miksi? Aivan oikein, on vain yksi Raipe ja hänelle tulee 15.9. Ilves-Ässät ottelussa 700 ottelua täyteen.

Mukava vierasjoukkue:
Ilves on kyllä totta vieköön erilaisia jääkiekkopersoonia vilisevä joukkue - on Helmistä, Torkkia, Männikköä, Viitakoskea, Peltolaa, Määttästä ja vielä kun lisätään 201 cm pitkä Marko Anttila ja vielä Sakari ”Sakke” Pietilä valmentajana. Tämän tyyppisiä persoonia on mukava mennä syksyn pimeinä iltoina katsomaan kotihalliinkin.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Sami Torkki, Linköping (SWE)
Mike Bishai, Moskovan Dynamo (RUS)
Eric Werner, Manchester Monarcs (AHL)
Niko Snellman, Regina Pats (WHL)
Kevin Kantee, TPS
Tero Leinonen, Mora IK (SWE)
Turo Järvinen, HIFK
Henrik Malmström, Frölunda (SWE)
Miikka Männikkö, JYP
Arto Tukio, Frölunda (SWE)

Lähteneet:
Riku Helenius, Tampa Bay Lightning (NHL)
Tuukka Rask, Boston Bruins (NHL)
Kristian Kudroc, Södertälje (SWE)
Jussi Pesonen, HIFK
Tommi Huhtala, Ässät
Juho Mielonen, SaiPa
Jarno Laitinen, JYP

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää