Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JYP saanut eniten puhetta aikaan

 
JYP saanut eniten puhetta aikaan


JYP on saanut mediassa runsaasti palstatilaa kuluneen kesän aikana. Joukkueen pelaajabudjetti on lähes kaksinkertaistunut kesän aikana hankittujen pelaajien ansiosta. Joukkueen pitkäaikainen valmentaja Matti Alatalo vaihtoi maisemaa. Uutena valmentajana aloittaa Risto Dufva.

Wallinheimo Sinuhe,JYP
Sinuhe Wallinheimo on JYPin tärkein pelaaja.
Kari Saha / UrheiluPori.com
JYP luottaa alkavallakin kaudella liigan persoonallisemman maalivahdin torjuntataitoihin. Joukkueen ykköstorjujana toimii 35-vuotias Sinuhe Wallinheimo. Terveenä pysyessään Wallinheimo on yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Joukkueen toisena maalivahtina toimii alkavallakin kaudella Pekka Tuokkola.

Puolustukseen JYP hankki kesän aikana peräti neljä uutta pelimiestä. Joukkueen haaviin jäivät Esa Saksinen, Ville Mäntymaa, Lars Helminen ja Kalle Kaijomaa. Lahtelaislähtöinen Saksinen on pelannut SM-liigassa ainoastaan lahtelaisten riveissä. Alkava kausi on Saksiselle seitsemäs maamme pääsarjassa. JYP onnistui kesällä
myös lisäämään SM-liigan pelaajalistaan lisää Helmisiä. Puolustajana pelaava Lars Helminen on viettänyt viimeiset neljä kautta Michigan Techin riveissä NCAA-sarjassa.

Keskisuomalaisten hyökkäyskalusto koki todellisen ehostuksen kesän aikana. Joukkue menetti kesällä ainoastaan Arsi Piispasen ja Miikka Männikön. Molemmat matkasivat Tampereen suuntaan, tosin eri joukkueisiin. Uusina niminä joukkue tarjoili kannattajilleen Dwight Helmistä, Antti Virtasta, Tuomas Pihlmania ja Tomi Sykköä. Todellinen uutispommi oli kuitenkin vasta tulossa. Jyväskyläläiset saivat aikaan riittävän rahoituksen, jotta saivat allekirjoitettua sopimuksen Jarkko Immosen kanssa. Alkujaan Toronton varaama Immonen vietti kaksi viimeistä kauttaan valtameren takana. Tuona aikana NHL-otteluita kertyi vain 20 kappaletta. AHL-sarjassa otteluita kuitenkin tuli Immoselle kaikkiaan 128. Hän onnistui pelaamissaan farmisarjan otteluissa hyvin keräten yhteensä 116 tehopistettä. JYPin lisäksi Immonen on pelannut myös yhden kauden Ässissä. Tuolloin 44 ottelua toi saldoksi vain kaksi syöttöpistettä. Hyökkääjän  tavoin Tuomas Pihlman palaa Jyväskylään Pohjois- Jarkko Immonen,JYP
Jarkko Immoselta odotetaan paljon Jyväskylässä.
Kari Saha / UrheiluPori.com
Amerikasta. Pihlman vietti neljä viimeistä kauttaan New Jerseyn organisaatiossa. NHL:ssa neljä kautta toi otteluita vain 15.

Ismo Läntisen mietteitä JYPistä

Pistää silmään:
Värikäs maalivahti Sinuhe Wallinheimo.
JYP:n puolustajat eivät ketään pelota, mutta varmaa on myös se, etteivät hekään taka-askeleita tule ottamaan.
Pitkästä aikaa koossa ”YKKÖSKETJU” Antti Virtanen, Jarkko Immonen sekä Tuomas Pihlman.

Valmentaja Risto Dufvan joukkueesta tulee paistamaan kurinalaisuus niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Monet vuodet maajoukkueympyröistä ovat tuoneet hänelle tietoa ja kokemusta. Dufva on onnistunut nyt seurajohdon kanssa saamaan sidosryhmätkin entistä paremmin rakentamaan uutta JYP:iä.

Erikoista:
Liigassa on vielä monia joukkueita, jotka eivät huolehdi pelaajiensa palautuksesta ja valmistautumisesta seuraavaan tapahtumaan niin kuin JYP:ssä on jo monia vuosia tehty.

Vierasjoukkueena JYP (todella harmaa) ei oikein ”sytytä” eikä yleensä täytä halleja katsojistakaan. Mahtaisiko siinä olla syy, miksi JYP on yleensä vaikea vastustaja kotijoukkueille.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Jarkko Immonen, New York Rangers (NHL)
Dwight Helminen, Hartford Wolf Pack (AHL)
Lars Helminen, Idaho Steelheads (ECHL)
Tuomas Mikkonen, Idaho Steelheads (ECHL)
Tuomas Pihlman, New Jersey Devils (NHL)
Antti Virtanen, Linz (AUS)
Ville Mäntymaa, Tappara
Esa Saksinen, Pelicans
Tomi Sykkö, TPS
Kalle Kaijomaa, SaiPa

Lähteneet:
Miika Huczkowski, Blues
Arsi Piispanen, Tappara
Miikka Männikkö, Ilves

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleJarkkoImmonen

Jarkko Immonen

19.4.1982 Rantasalmi
Tiedot


Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää