Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Onnistuuko KalPa jättämään jumbopaikan

 
Onnistuuko KalPa jättämään jumbopaikan

Kuopiolaisten tuorein visiitti SM-liigaan ei ole tuonut toistaiseksi viimeistä sijaa parempaa sijoitusta. Viime kaudella joukkue oli lähellä onnistua jättämään Porin Ässät taakseen, mutta kausi loppui hieman liian aikaisin KalPan kannalta. KalPa lähtee nyt alkavaan kauteen Pekka Virran johdolla. Virta nousi kesken viime kauden joukkueen päävalmentajaksi, kun kauden ykkösluotsina aloittanut Mika Pieniniemi sai väistyä tehtävästään. KalPa menetti viime kauden neljästä tehokkaimmasta pelaajastaan kolme. Ainoastaan Jani Tuppurainen jatkaa kuopiolaisten riveissä.

Tuomas Nissinen,KalPa
Tuomas Nissisella on uransa paras paikka lunastaa ykkösmaalivahdin paikka.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Joukkueen maalivahtiosasto sai kesällä täydennystä, kun kokenut Mika Oksa liittyi joukkueeseen. Oksa torjui viime kaudella Hämeenlinnassa. KalPan toisena maalivahtina jatkaa joukkueen oma kasvatti Tuomas Nissinen. Nissinen paransi otteitaan viime kaudella ottaen lopulta ykköstorjujan viitan itselleen.

KalPan puolustukseen liittyivät kesän aikana Sportista siirtynyt Ville Varakas ja Saksan sarjoissa kolunnut Justin Harney. AHL-sarjassakin joitain pelejä pelannut Harney on viettänyt viimeiset viisi kauttaan Euroopan kentillä. Viime kaudella Harney pelasi Kassel Huskiesin riveissä Saksan toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Otteluita puolustajalle kertyi kaikkiaan 51, joissa tehopisteitä merkattiin yhteensä 19 kappaletta. Sportista siirtyvä Ville Varakas on pelannut aiemmin SM-liigaa sekä HIFK:ssa että Pelicansissa. KalPan puolustuksen tehoista vastuu ensi kaudella jäänee suurilta osin Matti Kuusiston harteille. Kuusisto nakutteli viime kaudella kiitettävät 21 tehopistettä.

KalPan tehokkaimmat pelaajat viime kaudella jättivät joukkueen. Timo Koskela (41 pistettä), Martin Sonnenberg (36 pistettä) ja Matt Davidson (25 pistettä) eivät jatka enää kuopiolaisten riveissä. KalPan hyökkäyskalustoon kesällä liittyivät Bryan Lundbohm, Mikko Laine, Jyri Junnila ja Jeremy Stevenson. AHL:stä siirtyvä Lundbohm on tehnyt kahden viimeisen kauden aikana lähes identtiset tilastot (9+21). Joukkueen kolmas ulkomaalaisvahvistus sai muista hankinnoista poiketen enemmän palstatilaa valtakunnallisissa medioissa. Joukkue hankki loppukesästä riveihinsä fyysisen hyökkääjän nimeltä Jeremy Stevenson. 33-vuotias Stevenson on pelannut uransa aikana yli 200 NHL-ottelua. Kovista otteistaan tunnettu hyökkääjä ei ole uransa aikana pisteillä päässyt juhlimaan. Hieman Jarkko Kauvosaari,KalPa
Jarkko Kauvosaari saattaa nousta uudelle tasolle.
Kari Saha / UrheiluPori.com
yli 200 NHL-ottelua toi tehopisteitä ainoastaan 38, jäähypenkkiä Stevenson on kuitenkin tuona aikana kuluttanut 451 minuutin edestä. Ruotsista takaisin Suomeen palaa Mikko Laine. Viime kaudella Laine siirtyi Espoosta Ruotsin Elitserienin Timråseen. Ruotsin keikan aikana Lainelle merkittiin 10 tehopistettä 33 pelatussa ottelussa. Bluesin ohella Laine on nähty myös HPK:n ja HIFK:n riveissä. KalPan viime kauden pelaajista Jarkko Kauvosaarelta on lupa odottaa pirteää kautta. Onnistunut siirto Lukosta Kuopioon on tuonut taitavalle Kauvosaarelle lisää peliaikaa ja vastuuta. Hyviä otteita harjoituspeleissä osoittanut Kauvosaari pelannee uransa toistaiseksi parhaan kauden.

Ismo Läntisen mietteitä KalPasta

Pistää silmään:
Maalivahti Tuomas Nissinen ja sympaattinen Mika Oksa ovat todennäköisesti parasta Kalpaa tulevalla kaudella. Maalivahtivalmentajana Kuopiossa toimii nimittäin Mika Tarvainen, jolla on tietoa, taitoa ja kokemusta ”veskareiden” hiomisesta tähdiksi.
Puolustuslista on kuin Mestiksen joukkueilla - lahjakkaita nuoria, jotka hakevat vielä nostetta urallaan.
Hyökkäyskalustossa taasen on kyllä lukumäärää, mutta se ei kyllä tällä kertaa riitä korjaamaan laatua.
Valmentajien taustajoukotkaan eivät kauheasti vakuuta.

Tosiasia kyllä on, että Kalpa lähtee tulevaan kauteen millä mittareilla vain mitataan sijalta 14. Tietenkään se ei sitä sulje pois, etteikö Kalpa olisi yksittäisissä otteluissa hankala vastustaja. Menestyäkseen SM-liigassa pitää kuitenkin ottaa voittoputkia, johon Kalpan resurssit eivät riitä.

Positiivisiakin asioita Kuopiosta on kuitenkin tänä kesänä kuulunut. Seuran johdossa on tapahtunut uusiutumista ja sen myötä on tullut uusia sponsoreita. Kuopio Puijoineen on muutenkin hieno talviurheilukaupunki. Olosuhteet Niiralan montussa on ihan kohtuulliset ja toivoisikin, että siellä kotijoukkue ”naattisi, naattisi” ja myös laukaisisi.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Jeremy Stevenson, Thetford Mines Prolab (LNAH)
Bryan Lundbohm, Houston Aeros (AHL)
Justin Harney, Kassel Huskies (GER)
Jyri Junnila, Kärpät
Mika Oksa, HPK
Mikko Laine, Timrå (SWE)
Tapio Laakso, TuTo (Mestis)
Teemu Virtala, Hokki (Mestis)
Timo Salo, TuTo (Mestis)
Ville Varakas, Sport (Mestis)

Lähteneet:
Jermu Pisto, lopettanut
Timo Koskela, Tappara
Matt Davidson, Frederikshaven Whitehawks (DAN)
Martin Sonnenberg
Mats Hansson

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



TuomasNissinen

Tuomas Nissinen

17.7.1983 Kuopio
Tiedot


Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää