Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät puolustamaan mestaruuttaan

 
Kärpät puolustamaan mestaruuttaan

Viime vuoden Suomen Mestari Kärpät on taatusti alkavalla kaudella yksi liigan ehdottomia voittajaehdokkaita. Joukkueen kokoonpano koki kesällä jälleen isohkoja muutoksia, mutta oululaisten pelaajahankinnat ovat paikanneet lähteneet pelaajat hyvin. Kärppien hyvä vire toi ennen kauden alkua Nordic Trophyn voiton. Finaalissa oululaisryhmä kukisti ruotsalaisen Frölundan selvin 5-2 numeroin.

Jere Karalahti,HIFK
Jere Karalahti ei enää IFK-paidassa esiinny.
Kari Saha / UrheiluPori.com
Kärppien maalivahtikaksikkona jatkaa sama pari, mikä päätti viime vuoden mestaruuteen. Ennakkoon Tuomas Tarkkia ei pidetty sellaisena torjujana, joka olisi mestaruuden Ouluun tuonut, mutta toisin kävi. Vakuuttavasti läpi kauden pelannut Tarkki osoitti epäilijöilleen osaavansa torjua. Pudotuspelien 10 voittoa ilman ensimmäistäkään tappiota oli erinomainen suoritus. Kärppien muilla maalivahdeilla, Jaakko Suomalaisella ja Mikko Strömbergillä on täysi työ saada Tarkki pois ykköstorjujan paikalta.

Kärppien puolustuksesta mestaruuden jälkeen katosivat mm. Jouni Loponen, Atvars Tribuntsov ja Ross Lupaschuk. Tilalle joukkue onnistui kuitenkin haalimaan kovan luokan pelimiehiä. Pohjois-Amerikan visiitin tehnyt Mikko Lehtonen tekee paluu Kärppien puolustukseen. Yksi kausi valtameren takana toi 15 NHL-ottelua sekä 56 AHL-peliä. Lehtosen pistetilikin aukesi NHL komennuksen aikana. Saldoksi
Nashvillen paidassa kertyi 1+2. Koko kiekkoperhettä puhuttanut siirto tapahtui sitten loppu kesällä, kun HIFK-ikoni Jere Karalahti siirtyi Ouluun. IFK:ssa viimeiset neljä kautta pelannut Karalahti lähtee hakemaan uralleen uutta nousua Kärpistä. Kärpät on taatusti ainoa organisaatio Suomen mantereella, joka kykenee Karalahden saamaan takaisin "vanhojen" päivien pelikuntoon. Karalahden siirryttyä Kärppiin on taattua, että Kärppä-pelit vetävät väkeä vieraspaikkakunnillakin.

Siinä missä puoluksesta rivit harvenivat, niin kävi myös hyökkäyskalustolle. Joukkueen jättivät mm. Jari Viuhkola, Mika Pyörälä ja Viktor Ujcik. Tilalle joukkue onnistui hankkimaan mm. Kristian Kuuselan, Timo Vertalan ja Ondrej Kratenan. Porin Ässistä kesken viime kauden Ruotsiin siirtynyt Kuusela ratkaisi naapurimaan mestaruuden Modolle. Nyt Kuusela palaa pikaisen Ruotsin viisiitin jälkeen takaisin Suomeen ja Kärppien paitaan. Toinen Ruotsista takaisin palaava on HV71:stä siirtyvä Timo Vertala. Vertalan visiitti Ruotsiin jäi yhden kauden mittaiseksi. Uransa aikana JypHT:tä, Tapparaa ja Jokereita edustanut Vertala tuo onnistuessaan lisää maalintekovoimaa Kärppien hyökkäykseen. Pitkään Sparta Prahassa pelannut Kratena puolestaan Kristian Kuusela,Ässät
Kristian Kuusela palasi takaisin Suomeen.
Kari Saha  / UrheiluPori.com
yrittää paikata Viktor Ujcikin jättämää aukkoa. Prahassa viimeiset kahdeksan kautta pelannut Kratena on iskenyt tehopisteitä kotimaassaan kiitettävällä teholla.

Ismo Läntisen mietteitä Kärpistä

Pistää silmään:
Mestarit olivat viime kaudella mestareita myös paikkaamaan maalivahtiosastoa ja antamaan ”pitkää nenää” asiantuntijoille. Tuomas Tarkin pelattua menneellä kaudella niin loistavasti, että häneen voi nyt luottaa maallikkokin. Tarkki kilvoittelee tulevana kautena tosissaan Leijonien ykkösmaalivahdin paikasta.
Puolustuskalustosta monen maan maajoukkueetkin olisivat ylpeitä. Vielä kun siihen lisätään Jere Karalahti.
Hyökkäyksessä pistää silmään oikea käsi alhaalla pelaavat Aaltonen, Bros, Kuusela ja vielä Hannes Hyvönenkin niin eiköhän sekin osasto ole kunnossa.

Valmennus tukijoukkoineen on vertaansa vaille, kruununa voima ja ravintoekspertti tohtori Harri Hakkarainen.
Mestari Kärpillä on kuitenkin tänä kautena kova työ saada samat saldot kuin viime kaudella runkosarjassa saivat.
56 ottelua -2.05 pistettä per ottelu – 115 pistettä

Tiesitkö:

Ilkka Mikkolalla (s.79) on seitsemän SM-liigan mestaruutta ja vastaavasti Kärppien uudella hyökkääjällä Ondrej Kratenalla seitsemän Tsekin Extra liigan mestaruutta.
Kymmenottelija Erki Noolin voittaessa olympiakultaa v. 2000 hänen taustajoukoissaan oli Harri Hakkarainen.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Mikko Strömberg, Blues
Jere Karalahti, HIFK
Mikko Lehtonen, Rochester Americans (AHL)
Krisitian Kuusela, Modo (SWE)
Timo Vertala, HV71 (SWE)
Ondrej Kratena, Sparta Praha (CZE)

Lähteneet:
Tommi Leinonen, HPK
Mika Pyörälä, Timrå (SWE)
Jyri Junnila, KalPa
Jouni Loponen
Atvars Tribuntosov
Ross Lupaschuk
Jari Viuhkola
Viktor Ujcik

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



KristianKuusela

Kristian Kuusela

19.2.1983 Seinäjoki
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää