Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pelicans Aravirran johdolla parantamaan sijoitustaan

 
Pelicans Aravirran johdolla parantamaan sijoitustaan


Hannu Aravirran joukot lähtevät alkavaan kauteen parantamaan viime kautista sijoitustaan. Kesän aikana lahtelaisten puolustus koki suurimmat muutokset. Viime kauden tehokkain puolustaja Anssi Salmela (23 pistettä) palasi takaisin Tapparaan. Pelicans onnistui kuitenkin paikkaamaan lähteneiden pelaajien aukot kokeneilla pelureilla. Erinomaisia otteita viime vuonna esittänyt Pelicans voi onnistuessaan yllättää alkavallakin kaudella kenet tahansa.

Antti Niemi,Pelicans
Antti Niemi onnistui hyvin viime kaudella.
Kari Saha / UrheiluPori.com
Lahtelaisten maalivahtikaksikko jatkaa entisellään. Antti Niemi nousi viime vuonna ykköstorjujaksi, kun Tommi Satosaari joutui sivuun loukkaantumisen takia. Tasavahvasta parista kumpikin kykenee kääntämään pelejä omalle joukkueelleen.

Pelicansin puolustus koki suurimmat muutokset kesän aikana. Joukkueen ykköspakiksi nousseen Anssi Salmelan ohella riveistä poistuivat kovaluinen Sami Helenius, Esa Saksinen, Jiri Hunkes ja Jarkko Glad. Tilalle joukkue onnistui houkuttelemaan Jan Latvalan, Tuukka Mäkelän, Henri Laurilan ja Samuli Suhosen. Pelicansiin palannut Jan Latvala siirtyy Lahteen Jokeiden riveistä. Viimeiset neljä kautta Jokereissa pelannut Latvala on pelannut myös JYPissä liigaa. Viimeisinä kausina Latvala on merkkauttanut itselleen noin 10 tehopistettä kauteen. Samuli Suhosen vissiitti Espoon Bluesissa jäi vain
kauden mittaiseksi. KalPasta eteenpäin ponnistanut Suhonen tuo kiekollista osaamista Pelicansin riveihin ja onnistuessaan täyttää Anssi Salmelan jättämän aukon.

Pelicansin hyökkäyskalusto ei kesän aikana pahemmin muuttunut. Pois lähti ainoastaan Patrick Yetman. Tulijoitakaan ei montaa ollut, sillä Evan Schwabe on jäänyt ainoaksi todelliseksi vahvistukseksi. Kanadalaishyökkääjä Schwabe on pelannut kaksi viimeistä vuotta ECHL-sarjassa. Lahtelaisten ykköspyssyinä alkavallakin kaudella jatkavat Matias Loppi, Marko Jantunen ja Karo Koivunen.

Ismo Läntisen mietteitä Pelicansista

Pistää silmään:
Maalivahdit Antti Niemi ja Tommi Satosaari ovat yllättävänkin hyvä maalivahtikaksikko.

Eerik Kakon johtamaa alakertaa on hienosäädetty muutamilla uusilla peliä tekevillä puolustajilla. Jan Latvala ja Samuli Suhonen tuovat valmentajille uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää koko joukkueen peliä.

Vastaavasti Marko Jantusen johtamassa hyökkäyksessä on upeita nuoria hyökkääjiä; nimet Jussi ja Jesse Saarinen, Tuomas Santavuori ja vielä Henri Heinokin. Nuorukaiset itse asiassa pelasivat jo viime kaudella itsensä suuren yleisön tietouteen ja ovat juuri sellaisia pelaajia, joista kotiyleisö pitää.

Lahdesta on odotettavissa tulevina kausina lisääkin uusia kykyjä liigaympyröihin, sillä voittihan Pelicans viime kaudella nuorten liigan.

Lahtelaisilta voi tulevalta liigakaudelta oikeastaan odottaa jopa mitalia. Hannu Aravirran johdolla joukkue on mukavassa nousukiidossa.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Samuli Suhonen, Blues
Evan Schwabe, South Carolina Stingrays (ECHL)
Jan Latvala, Jokerit
Henri Laurila, SHC Fassa (ITA)
Tuukka Mäkelä, Lukko

Lähteneet:
Anssi Salmela, Tappara
Sami Helenius, Jokerit
Esa Saksinen, JYP
Jiri Hunkes
Jarkko Glad
Patrick Yetman

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää